Contor electric - pret

Contor electric - pret | Autor: Gandacel

Link direct la acest mesaj

Cunoaste cineva care este pretul unui contor electric? Si mai este ceva care se pare ca trebuie cumparat in cazul unei constructii noi, pe langa contorul electric, este o cutie care se monteaza pe exteriorul casei, ceva care izoleaza acest contor, din cate am inteles eu, nu mai tin minte cum se numeste.
Ideea este ca as vrea, daca stie cineva, sa aflu care sunt preturile acestor doua elemente pe care trebuie sa le cumpar de la Electrica. Plus, bineinteles, cablurile de rigoare, insa e mai usor de aflat cat costa metrul de cablu. Astea se pare ca sunt niste preturi pe care nimeni de la Electrica nu ti le spune, iar lucratorii meseriasi si harnici ai aceste societati monopol nu doresc sa lucreze la alb... adica oficial, cu hartii in regula! Ei iti spun doar ca toata treaba te duce pe la... (25 mil lei!!!) si ca ei te scot mai ieftin! Pe la 18-20 mil adica... Insa nu vor deloc (nimeni, nici la ghiseu, nici cei de pe teren, nici la telefon) sa-ti spuna cat costa de fapt "oficial" aceasta treaba!
Pe internet nu am gasit nimic. Sunt niste discutii care apar ca fiind pe forumul softpedia, insa mie nu mi se deschide acest forum, asa ca nu ma pot lamuri din pataniile altora!
Ma poate ajuta cineva?
Va rog frumos.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

De curind am luat un apartament si a trebuit sa merg sa schimb contractul de lumina. Acolo mi s-a spus ca trebuie neparat inlocuit contoarul de lumina, ca asa se procedeaza. Pe mine m-a cost 200.000 lei ( vechi ). Fiind insa vorba de bloc, am toate cablurile trase. Sper sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Incearca si site-ul Electrica, poate vezi ceva acolo. Au si o linie " fierbinte " parca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

gindacel, lucrarea de bransat la energia electrica o faci cu o firma de profil nu cu ELECTRICA, acolo depui doar hirtiile, ceri aprobari, bla, bla...dar lucrarea propriu zisa o faci cu o firma autorizata, care iti face un proiect, deziz, acolo vezi cit cablu intra, si cit costa, ce contor in functie de utilizatori, si alte materiale, plus manopera...dupa ce lucrarea e gata, electrica avizeaza si da drumul la energie, dupa verificari, cam astea sunt pasii,...in mare
anul trecut pe mine m-a ajuns cu tot cu avize si hirtii 15 mil lei vechi, dar am avut stilpul plantat, de care m-au legat, in caz contrar te duce mai mult
numai bine nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Aoleu!!! 15 mil. anul trecut????? Groaznic.
Ai idee ce preturi practica firmele de autorizati? ESti multumita de cum au lucrat? Poti sa-mi dai un contact? Please...

Mergi la inceput

nu am inteles ce doresti tu de fapt, instalatie electrica in casa, sau bransarea la stilp?
daca e bransare dute la electrica depune cerere, platesti toate avizele si te trimit ei la o firma(iti recomanda), daca nu o gasesti tu pina atunci...(eu nu sunt din bucuresti, asa ca nu te pot ajuta ca nu cunosc firmele din capitala)...cit despre pret e mult dar nu ai cu cine discuta, toti practica cam aceleasi preturi, materialele sunt cam 30 la suta din pretul platit de mine, restul sunt avize si manopera...
cit despre calitate, ce sa-ti spun, sunt niste norme pe care trebuie sa le respecte, nu tine cont de sugestiile tale, ...si nu ai de ce sa nu fii multumita daca se aprinde becu
numai bine
nicol

Mergi la inceput

Acum am vazut ca esti din Braila!
La noi in Bucuresti la Electrica m-am dus degeaba pana acum. Doua vizite la comercial, plus doi lucratori acasa... Nimeni nu vrea sa lucreze decat la "gri". Iti spun cam cat te costa oficial, fara sa te lamureasca ce si cum, apoi iti spun cam ce "reducere" iti pot face ei. Nimeni nu raspunde la intrebarile legate de taxe si preturile la contor si unitatea exterioara... Pe site-ul lor m-am uitat, nu este ce-mi trebuie mie. In plus, azi am aflat ca desi am solicitat suspendarea contractului si am platit o luna in plus (ca a mers in continuare consumul previzionat!), am de fapt contractul reziliat si sunt obligata sa ma rebransez, de parca nu am curent electric acolo si de parca nu as fi cerut suspendare pe cateva luni!!!

Mergi la inceput

cred ca ai dat peste niste "sarlatani" eu as merge direct la seful lor(director) sau la protectia consumatorului( nu-mi place sa dau spaga)
nicol
PS: oricum nici de data asta n-am priceput ce vrei tu sa faci( cred ca vrei doar sa schimbi contorul, energie ai deja )

Mergi la inceput

Directorul lor mi i-a trimis... Ce voiam eu sa fac era simplu: sa remontez contorul pe care l-am demontat anterior, ca sa pot consolida si extinde casa. Insa vezi Doamne nu se mai poate remonta, ca nu mai au voie sa puna contor in interior, ci doar in exteriorul casei... ok, asta am inteles, dar e obligatia lor, nu a mea! In plus, de ce mi-au reziliat contractul, cand am solicitat suspendare? M-am adresat acum ANRE, care e autoritatea de reglementare in domeniul energiei. AM explicat situatia si le-am cerut sa-mi spuna care sunt tarifele, ca cei de la Electrica sunt complet necooperanti si netransparenti. Voi vedea ce se va intampla.

Mergi la inceput

gindacel, acum am inteles, nu-ti pot spune decit succes, si nu te da batuta...e foarte mult cit iti cer (adica 18 mil...)eu am dat 15 dar pt. tot bransamentul..mult cablu...din strada pina la casa, etc.
nicol

Mergi la inceput