Ajutati-ma cu un sfat.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Mersi vivi_vio pentru raspuns.
Cind voi ajunge la acel moment, cu siguranta imi vor folosi acest informatii (daca nu se schimba legislatia pina atunci)

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanganica spune:

Multumesc celor care mi-au scris si va anunt ca astazi am scos certificat de nastere pentru ''pitic''iar saptamana viitoare voi depune dosar la starea civila pentru schimbare prenumelui si totul va fi in regula. Totul dureaza aprox. 4 luni , dar important este ca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Zanganica si noi am schimbat prenumele copilului si nu a durat asa mult ,doar u luna si ceva .Nu cred ca are de ce sa dureze 4.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspuns Briantis. Asa ne-a spus la Starea Civila Sector 6, oricum eu deja am facut rost de toate actele necesare mai asteptam decat cazierele fiscale care vor iesi luni apoi marti voi depune dosarul. M-ai incurajat putin. Tu unde ai depus? Tot in Bucuresti sau in tara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

In Bucuresti ,sectorul 4 .Dupa ce am strans toate actele si am fost la starea civila tipa de acolo a zis ca dureaza 2 luni .Cu dosarul gata ne-au trimis la politie ,Cei de acolo ne-au zis ca dureaza o luna si asa a fost .De la politie dosarul ajunge la primar care da decizia (cred ca asa se cheama) si de la el dosarul ajunge din nou la starea civila .Apoi te duci la starea civila si iei certificatul .Chiar daca astia de la starea civila zic ca dureaza mai mult ,dupa o luna de zile da-le telefon sa vezi daca nu a venit dosarul .Daca nu merge ca la noi ,cel mult in 2 luni e gata ,stai linistita ca nu dureaza 4.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Briantis iti multumesc foarte mult de raspuns. M-ai incurajat foarte mult. Suntem deja putin cam obositi dupa o adoptie care a durat 1 an si 3 luni in cazul in care copilul a fost cu mama -, tata -. Sistemul nostru de tot ''rahatul''.

Mergi la inceput

Buna fetelor, multumesc inca o data tuturor care m-ati ajutat cu sfaturi atunci cand aveam nevoie. In sfarsit am trecut peste toate, zilele trecute ne-am scos si noi certficatul de nastere. Dupa ce am depus dosarul pt. schimbare de prenume la starea civila, asta fiind pe 18.iul.06 am asteptat si tot asteptat , intre timp am mai fost pe acolo, am mai dat telef. si in sfarsit sapt. trecuta ne-au chemat ca a venit raspunsul. Am achitat o taxa de 110.000 lei la circa financiara si am mers la starea civila de unde am ridicat noul certificat si l-am predat pe cel vechi. Daca cineva doreste pot posta lista cu actele care se depun la starea civila pentru schimbare nume/prenume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

ZINZANICA,ma bucur ca a-ti rezolvat.
Si totusi,de ce a durat asa mult? Asa dureaza de obicei?

Daca ai timp,posteaza lista,ca eu sint interesata.

multumesc

SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Draga Zanganica,
Poate ai rezolvat problema prenumelui. Eu abia astazi ti-am citit subiectul. Problema pe care ai avut-o tu am avut-o si eu. La tribunal cand se cere schimbarea numelui trebuie sa se specifice in acte si schimbarea prenumelui. Eu pe cei de la adoptii, i-am intrebat daca se poate schimba si prenumele si mi-au spus ca da. L-am botezat pe copil cu noul prenume, fara insa sa am actele finalizate. Revin la tribunal. La tribunal cei de la adoptii au omis sa scrie in acte si de schimbarea prenumelui, iar eu nu i-am intrebat atunci cand m-am prezentat la tribunal. M-am trezit cu hotarare de adoptie acasa (pentru ca vine prin posta) si cand am citit sa-mi vina rau: copilul ramasese cu vechiul prenume). M-am dus sa ma interesez, iar un avocat mi-a spus sa fac recurs. Recursul s-a facut, insa eu nu am fost chemata la tribunal, ci cei de la adoptii. S-a respins recursul, intre timp eu nici macar nu am fost anuntata. Daca am vazut ca nu-mi vine nici o citatie de la tribunal, m-am dus acolo sa ma interesez. Mi-au spus ca cererea a fost respinsa. Am luat-o iar de la capat, nu puteam sa raman cu numele vechi deoarece avea alt nume de botez si se obisnuise cu numele nou, imi raspundea la numele nou (din priviri bineinteles).
Singura solutie a fost rezolvarea pe cale administrativa.
Am completat o cerere tip de la primaria orasului, am platit o taxa la monitorul oficial. S-a publicat in monotorul oficial schimbarea prenumelui, l-am dus la primarie si in final am obtinut certificatul de nastere cu noul nume si prenume. Adoptia (hotararea de adoptie) si schimbarea numelui si prenumelui a decurs pe parcursul unui an si trei luni.
Acum nu mai avem nici un fel de probleme, suntem frumosi si sanatos, si nu in ultimul rand fericiti.Am uitat sa-ti spun avem 2 ani si 4 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cautmama spune:

Buna fetelor, cele care cauta un copil de adoptata,as dori sa stiu daca v-ati gasit un copil de adoptat.

Mergi la inceput