prea mic de inaltime

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manon spune:

mi-am verificat chiar acum caietelul cu insemnari si am gasit notele de la 7 ani! baietelul meu avea 1,24 m, adica nici prea-prea, nici foarte-foarte. ce sa va spun, putea imbraca hainute pe care varul lui le-a purtat la 3-4 ani. mi-as fi dorit sa fie mai inaltut, asta a fost. pe la 9 ani am considerat util sa consult un medic (a fost devreme...tarziu...sa-mi spuneti voi). ...si m-am dus la un endocrinolog (nu spun cine, are peretii tapetati cu diplome, certificate, atestate... cat sa ia ochii unei mamici nepricepute si ingrijorate ca mine) care m-a intrebat ce inaltime am eu, cati metri are sotul, cum au fost bunicii...a adunat, a inmultit, a impartit la trei si paispe, ...a folosit si o grila si a decretat: la maturitate va avea 1,69 !! pam-pam! m-a intristat sa aflu asta, mi-as fi dorit sa-mi confirme ca va avea macar inaltimea sotului,sa ma incurajeze spunandu-mi ca as putea face cutare sau cutare lucru ca sa "imping" stacheta putin mai sus...nicio speranta! deh! el sa fie sanatos. acu'...trebuie sa va mai spun ca pe la 5 ani am dus copilul la un curs de inot (desi antrenorul a protestat initial, ca e prea mic, ca ...ma rog) si, in afara faptului ca de la 8 luni a mers in fiecare vara la mare, a mers si la piscina de cate ori s-a putut.
acum are 15 ani si 1,70 (hehehehe) si parca m-as duce la dr. sa-i arat ca grila aia nu-i buna de nimic.
v-am povestit toate astea ca sa vedeti cat de relative pot fi interpretarile dupa sablon, totusi, nu ignor factorul ereditar (evident baiatul meu nu va fi de 1,80) si cat de mult conteaza un "impuls" dat atunci cand trebuie. natatia, basketul...(nu neaparat de performanta) pot stimula dezvoltarea copiilor. trebuie tinut aproape si de un doctor (mai bun decat al meu!!) pentru ca medicina a evoluat destul de mult ca sa ne ofere remedii chiar si acolo unde altii considera ca "les jeux sont faits, rien ne va plus".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
Sotul meu are 1,80. Si eu, daca Stefan va avea cel putin 1,80 la 18 ani, tot voi fi multumita. Dar va avea? Eu, 1,70. Sper sa am un copil suficient de inalt.
Si vrem si la inot in vara asta...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Acuma am vazut si eu ca ati mai raspuns la subiect.
Hm, eu sunt in continuare stresata. La varsta lui de acuma (7 ani) ar trebui teoretic sa creasca 6 cm pe an, adica 1 cm la doua luni. Daca pana in septembrie nu creste suficient, sfatul endocrinologului e sa repet analiza de sange FT3 si FT4 (tiroida), urmand sa verificam apoi cum sta cu hormonul de crestere.
Acuma innotul, la care ma gandesc foarte serios si de care multa lume pomeneste ca inalta, o fi bun, dar nu cred ca e suficient daca merge copilul sporadic la cate un curs (care tine 2 saptamani).
Ar trebui sa-l duc foarte des la bazin, saptamanal, pe tot parcursul anului ...voi vedea daca putem, in conditiile in care va incepe si scoala.
La sfatul unui sportiv , i-am confectionat si montat in apartament o bara metalica pe care sare si sta atarnat (de placere, in joaca) de multe ori pe zi.
Un eventual tratament de stimulare a cresterii ma sperie foarte tare, e vorba de niste hormoni, se face o injectie zilnica , mult timp (din cate am citit pe internet).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi(22mai99) face inot de la 6 ani si 2 luni zilnic si pana in iunie anul acesta a crescut mai mult in latime (4 cm intr-un an e f. putin)...nu prea cresc doar de la inot. Ea are 126cm/29,5kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Fetita mea la 6 ani si jumate avea 115cm. De la inceputul lui iulie a inceput sa faca inot. Sunt tare curioasa cat va creste luna asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Timeea, finul nostru (Care are putin peste 1.90) a fost tare mic de inaltime pana in liceu cand si el a primit sfatul sa stea atarnat de o bara...si ca a crescut f mult.
Acum eu nu prea cred ca asta a fost motivul, ca daca sa zicem ca in lungime a crescut, cum de poarta 45 la picior??? ihihi...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLaura spune:

Cata (06/08/99) are 132-133cm si 32 kg, e un barbatel bine legat, armonios, nu-i gras. Sper doar sa nu semene cu mine la statura pentru ca eu mi-s mica de 163, taica-sau nu prea la 184. Parerea mea aici e ca sportul e sfant!! Desi fiu-meu e cam lenes de fel-genul PC, TV, sah, o sa mearga la unul, altfel n-o sa scape de mine Sa ne creasca puii maaaari, mari!

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

"La sfatul unui sportiv , i-am confectionat si montat in apartament o bara metalica pe care sare si sta atarnat (de placere, in joaca) de multe ori pe zi."

Draga Timeea, te rog da-mi un indiciu sau o imagine despre cum ai confectionat acea bara care acum mi se pare o idee excelenta.

Oare nu gasesc asa ceva de cumparat, cu o bara pe care sa o pot regla in inaltime sa ne fie de folos cit mai mult timp.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cred ca va panicati degeaba, desi e putin probabil sa-mi dati dreptate. Intre ce vreti voi si care-i realitatea, exista diferente si nu voi sau copilul sunteti vinovati.
Un sport si o alimentatie rationala sunt de bun simt si pentru o functionare corecta a organismului in limitele posibilitatilor sale, si nu stimulente pentru crestere.
Copii au ritmul lor, diferit pe varsta si perioada a anului. Si da, e drept ca unele sporturi favorizeaza cresterea rapida, dar sa stai atarnat de bara...ca sa cresti...(si vorba lui sinzi, laba piciorului de ce creste?)
Concret: am fact sport, copiii mei fac sport. Cresterea (mai ales la Ioana, care a crescut pana recent 10 cm. pe an) a cauzat probleme, dureri osoase, accidente frecvente, musculare sau la articulatii. Fortarea organismului pentru a creste trebuie facuta foarte atent si specializat, nu dupa ureche si din auzite. Procesul de crestere se incheie undeva in jurul varstei de 18-19 ani, nu credeti ca-i cam devreme sa-i fortati?
PS: imi cer scuze ca va cert, insa eu am o afectiune de spate cauzata de sport, inainte de 18 ani. Si o voi duce pana mor...

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Bineinteles ca nu imi fortez copilul in nici un fel, si nici nu cred ca pentru el ar fi o problema, ci mai degraba o distractie, sa aiba in casa o bara de care sa se atirne si sa se legene.

Alimentatia rationala la noi nu functioneaza decit daca il leg si-l infund cu mincare de care trebuie, cu legume si fructe, lucru imposibil.
Credeti ca pot sa ma pun cu vointa copilului?

Toate cele bune si copii frumosi si sanatosi (chiar daca nu-s cei mai inalti)!

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput