Manastiri in Nordul Moldovei
Am vrea sa mergem o saptamana in nordul Moldovei, sa vizitam manastirile.
Ati fost? Imi puteti da detalii unde v-ati cazat? Ce traseu ati avut?, etc
Merci,
Raspunsuri
roxanicea spune:
buna!
in privinztza cazarilor gasesti multe pensiuni in zona moldovitei-vatra moldovitei si vorontet. (tot destul de multicele sunt si in comuna vama dar in vama nu ai una din acele manastiri vestite din bucovina)
ca traseu poti sa mergi din suceava catre radauti oprindu-te la: manastirea dragomirna, biserica arbore si mai apoi manastirea de la putna.
te introci pe partea cealalta de munte si vizitezi: moldovita, sucevita, manastirea humorului si voronet. te poti caza zi in suceava daca vrei. de aici cobori inspre piatra neat si intri la manastirea agapia si varatec. pe langa targu neamt in drum spre poiana largului mai e o manastire...dar imi scapa numele. pana la acea manastire te poti opri la humulesti la acsa lui creanga.
poti urca mai departe catre durai si schitul de aoclo...bicaz.,..etc
calatorie placuta!
roxi foto
ligia13 spune:
Noi am mers pe la Lacul Rosu, cheile bicazului, Tg Neamt, cetatea neamt, manastirea Neamt....nu mai retin exact traseul, dar am vazut multe , voronet, gura humorului, putna, sucevitza, moldovizta, dragomirna, cetatea de scaun.
De ormit , am dormit in Sucevitza si la Putna la pensiuni.
La manastirea Neamt am avut surpriza sa gasim o harta fff faina si detaliata cu toate obiectivele din Bucovina. Am vazut apoi ca o gaseai la orice manastire .
A fost super utila.
Va doresc vacantza placuta.
Doamne ce mult mi-a placut mie vacanta aceea si locurile. O sa mai mergeam neaparat, cand mai creste Radu.
Eu si Raducu (22.04.2005)
adiutza spune:
Bucovina este minunata !!!
Noi am fost acolo acum doi ani si jumatate in "saptamana de miere". Eu nu mai fusesem in zona, dar dupa ce am vizitat-o...SUPER!
Am plecat tot prin Bicaz, am poposit la Durau unde am dormit trei nopti, am vizitat Tg. Neamt ( aici este de vazut casa lui Creanga in Humulesti, cetatea Nemt, manastirea Neamt, manastirile Agapia si Varatec ), apoi am plecat pe valea Bistritei spre Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc ( am stat in Frasin la pensiunea Casa Alba -o gasesti pe net- au sauna, piscina... ), am vizitat Gura Humorului si ne-am indreptat spre Moldovita si Sucevita ( prin Vama ). Ne-am dus apoi la Botosani de unde poti sa mergi la Ipotesti unde este casa lui Eminescu,apoi te duci la Suceava unde se poate vizita Cetatea Sucevei, va puteti duce si la casa memoriala Ciprian Porumbescu ( inspre Vatra Dornei )...
Daca vrei alte detalii, cu cea mai mare placere...
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
Deanny spune:
Roxanicea, ligia13, adiutza, merci frumos de raspunsuri! Abia astept sa mergem, sper si cred ca o sa fie o vacanta frumoasa, multumesc de urari.
Cum ati gasit cazarea - la fata locului sau dinainte?
Deanny spune:
quote:
Originally posted by ligia13
cazarea , la fatza locului.
Merci, ligia!
Cam cat este o camera pentru doua persoane/noapte pe-acolo?
roxanicea spune:
quote:
Originally posted by Deanny
Roxanicea, ligia13, adiutza, merci frumos de raspunsuri! Abia astept sa mergem, sper si cred ca o sa fie o vacanta frumoasa, multumesc de urari.
Cum ati gasit cazarea - la fata locului sau dinainte?
Deanny
cu placere! concediu frumos si relaxant!
numai bine tuturor!
roxi foto
ligia13 spune:
Nu stiu preturile din pacate, am fost acum 4 ani.
La Sucevitza am stat la Casa Cristi.
Uite aici un link: http://ruraltourism.ro/bucovina/pensiunisuc/stirbulm/html/stirbulmro.html
A fost f bine, si pregatea gazda un vanat extraordinar. Acolo am mancat prima oara carne de cerb si tzap.Si ce palinca buna avea....
Eu si Raducu (22.04.2005)
adiutza spune:
Cazare veti gasi usor, dar uite aici ceva interesant (eu am mai folosit acest site) :
http://www.drumuridevacanta.ro/Moldova/moldova.htm
Vacanta placuta!
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...