Notele de la scoala conteaza?
avem un articol nou si interesant: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=840
asteptam comentariile voastre.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
Raspunsuri
ana_maria222 spune:
Ce pot sa spun? Notele nu conteaza intotdeauna...consider importante notele de la Capacitate, de la BAC, de la licenta....
De multe ori notele nu reflecta realitatea....de exemplu eu am luat 6 la un examen oral unde stiam de 9..ca sa nu zicem 10! Si daca nu eram una din preferatele profei normal ca mi-a scazut nota pentru o intrebare absolut stupida!! Si asta se intampla zilnic. Prieteni de-ai mei cumpara masini de spalat etc ca sa le dea profesoara note de trecere(lucru care li s-a spus in fatza)...unii dau note mici ca sa faci meditatii cu ei (profesorii de mate din Lazar)! Parintii ar trebui sa stie capacitatea (multi sunt prea ocupati...prea plictisiti etc ca sa stie asta) copiilor lor si sa nu faca din scoala un stress ci un drum spre viitor...
O data cu maturizarea copiilor ei devin mai constienti ca invata pentru ei si nu pentru note!
Ca sa va dau un exemplu mai trist, verisorul meu a murit de purpura fulmina acum 3 ani. era in clasa a V-a...si in ultimele 2 zile nu mai era constient si in delirul lui nu spunea decat "o sa iau nota mica la biologie si o sa ma certe mama", "Trebuie sa imi fac temele", " Maine o sa iau nota proasta ca nu am stiut sa fac exercitiul la matematica si o sa ma certe mama"...etc..
Si atunci am realizat cu adevarat ce stress a devenit scoala pentru copii....
Profesori din ce in ce mai profitori si mai incapabili...Parinti din ce in ce mai ocupati si mai plictisiti....materii aiurea gen "folclor", "tehnici de rezolvare a conflictelor", "educatie antrepenoriala", etc!!!
multe poze
HAI DINAMO!!!!
Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!
angy11 spune:
Depinde si de elev si de cine da notele(profesor),de sistemul personal de notare a profesorului.
Din pacate tot citesc pe-aici si nu-mi vine sa cred ce afirma unii parinti,despre profesori,cum noteaza,cum isi fac orele....
Eu am avut parte de profi care in momentul cand incepeau sa predea,de fapt,povesteau lectia,se plimbau printre bancii,iar la sfarsit scriam cateva idei principale si cand ieseam de la ora stiam toata lectia.
Notele erau pe merit.
Acum cu fiul meu am nimerit un "set" de dascali deosebiti,iar clasa e la fel de deosebita,el nu e cel mai silitor,de aceea trag de el sa isi faca treaba la scoala,cand are un "B",trebuie sa il corecteze prin propria munca,ca sigur l-a meritat.
Eu lucrez in invatamant,dar orele mele sunt individuale,pe langa asta tema pentru acasa la elevii mei consta in exercitiu,ca la sportivi antrenamentul,cei buni sunt notati per ansamblu de rezultate,cei slabi sunt notati cu avertisment,iar la fiecare sectiune a ceea ce au avut de studiat primesc cate o nota,iar la sfarsit fac media.Dar specific inca odata e invatamant vocational,iar specialitatea aici difera mult de restul materiilor.
In rest am cunoscut "vanatori" de note bune,care nu au baza deloc,dar am intalnit si profesori care vin la scoala,sa-si faca orele,sa aiba suficiente note cat sa incheie mediile,sa nu aiba batai de cap.
lu.more spune:
La noi conteaza. Conteaza fiindca stiu ca sunt date in mod cinstit si nu pe ochi frumosi, conteaza fiindca vreau sa stiu la ce nivel se situeaza fata mea, conteaza fiindca stiu ca fara un anumit nivel, nu va tine pasul mai tarziu si vreau ca bazele sa fie bine puse inca de acum.
Bariera noastra este 16/20, deci echivalentul lui 8 in Romania. 16/20 media, nu nota. Cand ia o nota mai mica, stie ca are de recuperat pe urma. Media in fiecare trimestru a fost de fiecare data mai mica anul acesta, intre 15.50 si 16, nu e o catastrofa bineinteles: important e ca a fost constant in crestere. Important pentru noi e ca fata mea spune "in trimestrul urmator voi face mai bine" si face.
Suntem tot timpul langa ea si o impingem de la spate, o supraveghem, o certam, o laudam. Stie de ce ii cerem asta: vrea sa mearga la un liceu bun, vrea sa faca o facultate pe urma, vrea sa aiba o meserie care cere efort inca de pe acum. Ii ramane timp de joaca, scoala nu ii mananca tot timpul, e a treia din clasa si ne-a spus ca la anul va incerca sa fie a doua. Prima nu, sa nu fie asimilata cu o tocilara. Zice ea.
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Cerasela67 spune:
Fetita mea inca nu este scolarita insa ma ingrijoreaza tot mai mult sitemul de invatamant din Romania. Nu cred ca sunt multi profesorii care nu dau notele pe merit, cazuri izolate probabil.De un lucru insa sunt sigura, la catedra nu isi fac datoria. De ce este nevoie de atatea meditatii, de unde aceasta moda? Am prieteni care mediteaza copiii din clasa a 3 a! Ce se intampla? Eu cred ca de vina sunt dascalii care inainte de a pretinde marirea salariilor si de a face greve trebuie sa sa gandeasca ca au in mana viitorul unor copii, adica viitorul natiei.
Iar gandindu-ma ca sistemul de invatamant se schimba anual cred ca trebuie sa fii un elev exceptional ca sa poti face fata cu brio tuturor examenelor, adica sa ai note mari inca din primul an de scoala ca nu se stie pana cand termini ce nota la lucru manual iti poate taia elanul de a urma un liceu de matematica!
Eu cred ca era mai bun sitemul comunist in care se dadeau examene de admitere. Cine invata intra automat, indiferent ce nota a avut la muzica sau la economie politica.
Acum se paltesc notele pt. a se asigura locuri in licee de elita sau in facultati. E frustrant si sistemul genreaza tot felul de aberatii tipic romanesti!
zana spune:
Daca conteaza notele?
Eu nu cred ca reflecta intotdeauna capacitatile copilului,uneori sunt puse si pentru a atentiona parintele.
Mai rau e atunci cand sperie copilul, eu cunosc un baietel in clasa I care nu mai voia sa mearga dimineata la scoala de frica doamnei care a spus ca-i trece nota proasta(calificativ) in carnet.
Per ansamblu notele te ajuta sa promovezi un examen, sa intri la o facultate, sa obtii o bursa poate, dar cand termini cu scoala nu te intreaba nimeni de note si conteaza mai mult cunostintele acumulate sau mai bine zis capacitatea de a pune in practica teoria din scoala.
Sincer mie nu mi-a cerut nimeni carnetul de note si nici nu m-a intrebat de media cu care am absolvit.
Dar poate nu-i tarziu?
angy11 spune:
quote:
Originally posted by Cerasela67
Fetita mea inca nu este scolarita insa ma ingrijoreaza tot mai mult sitemul de invatamant din Romania. Nu cred ca sunt multi profesorii care nu dau notele pe merit, cazuri izolate probabil.De un lucru insa sunt sigura, la catedra nu isi fac datoria. De ce este nevoie de atatea meditatii, de unde aceasta moda? Am prieteni care mediteaza copiii din clasa a 3 a! Ce se intampla? Eu cred ca de vina sunt dascalii care inainte de a pretinde marirea salariilor si de a face greve trebuie sa sa gandeasca ca au in mana viitorul unor copii, adica viitorul natiei.
Iar gandindu-ma ca sistemul de invatamant se schimba anual cred ca trebuie sa fii un elev exceptional ca sa poti face fata cu brio tuturor examenelor, adica sa ai note mari inca din primul an de scoala ca nu se stie pana cand termini ce nota la lucru manual iti poate taia elanul de a urma un liceu de matematica!
Eu cred ca era mai bun sitemul comunist in care se dadeau examene de admitere. Cine invata intra automat, indiferent ce nota a avut la muzica sau la economie politica.
Acum se paltesc notele pt. a se asigura locuri in licee de elita sau in facultati. E frustrant si sistemul genreaza tot felul de aberatii tipic romanesti!
Poate cand o sa mearga fetita ta la scoala o sa fi mult mai lamurita,deocamdata,hai sa-ti povestesc un caz,am un elev(eu predau instrumente de percutie),care a avut meditatori peste mediatori din clasa I,cu toate ca avut parte de cea mai buna invatatoare din scoala,una din cele mai renumite din oras.Cu toate astea s-a tarat prin scoala,acu vreo trei ani,parintii au divortat,locuiesc inca impreuna,dar fiecare isi vede de treaba lui,meditatori nu mai platesc,deoarece nu-i mai preocupa ce fac copiii.
De anul trecut nu se mai ocupa deloc de copii,iar rezultatul,chiul cat cuprinde,pregatire la ore zero,anul trecut m-au rugat sa lucrez cu el in plus,i-am intrebat ce?Ca el la mine are de exersat ceea ce facem in clasa,nu mai mult,pai sa stau cu el la studiu,le-am spus ca asta nu fac,mi-au spus ca nu e obisnuit sa faca nimic singur,de unde am tras concluzia ca acei meditatori la romana,matematica,teoria muzicii de fapt ii faceau temele.Deocamdata e corigent la o gramada de materii,la mine are nota 5,deci necorespunzator,o sa plece la scoala de cartier,dar o sa repete clasa.Si s-au bagat tone de bani in el cu meditatii,cu mofturi,etc.
Se mai dau mediatii de exemplu la matematica,unde nu toti copiii sunt talentati,iar daca nici parintii nu se pricep,e dezastru,sau la limbi straine pentru performanta.
Sau am cunoscut o educatoare care isi racola copiii si parintii din gradi,ca apoi sa se intoarca la ea la meditatii ca parintii n-au timp de teme.
Mai am astfel de cunostinte care nu concep sa supravegheze copilul la lectie,ca atare ii da meditatii,nu mi se pare normal.
De acord ca sunt si profesori foarte slabi,gandeste-te ca cine e capabil acum nu intra in invatamant,pentru ca conditiile sunt cum sunt,dar mai exista si profesori care isi fac datoria.
Sau alt caz,la colega mea de catedra(care mi-a fost si eleva),vine o mamica si urla la ea ca nu are metode,ca nu arata copilului,ca nu exemplifica,ca a dat copilului nota 4 pe nemerit,ca tzipa....etc si ca o sa-i faca reclamatie.
Eu ma aflam intamplator acolo,am calmat-o pe mamica si am rugat-o sa luam punctual,era si copilul de fata,l-am intrebat pe copil:
Ti-a aratat d-soara prof.cum se canta,ti-a explicat,ti-a cantat?
Da!
E ceva ce nu sti in acel exercitiu,poate iti explic eu?
Nu!
De cate ori l-ai studiat pentru azi la ora?
Niciodata!
Cand tipa doamna,cand nu canti bine?
nu,cand numara!
Atat asteptam,i-am aratat mamicii cum se "numara" si am pus-o sa numere in asa fel incat copilul, cantand la tobe s-o auda,a trebuit sa se conformeze,asa ca a numarat tipand,ca sa fie clara chestia am inregistrat-o pe telefon,apoi i-am pus inregistrarea si-a cerut scuze si a plecat cu coada intre picioare,dar colega mea care e in al doi-lea an de invatamant a plans o zi intreaga.
Inclin sa cred ca daca nu ma aflam acolo sfarseau prin a se certa,colega mea a vrut sa mearga la directoare sa o cheme in asistenta,iar mama ii facea reclamatie,fara sa fie constienta ca problema e la ei,la copil si la ea care-l crede fara sa verifice.