cum procedam la groapa cu nisip?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Da Marina - am precizat INTENTIONAT ce erau acei copii pt ca traind experienta "gropii cu nisip" si a parcurilor pt copii în doua tari diferite pe doua continente diferite am fost impresionata negativ de faptul ca din pacate NU am întâlnit nici un copil negru si nici un copil chinez bine-crescut... Din contra...
In schimb am avut parte de copii - parteneri de joaca ai boboacei mele: francezi, indonezieni, vietnamezi, quebecosi, greci, italieni, evrei, suedezi, iranieni, sârbi, bulgari, turci si bineînteles români - a caror parinti i-au învatat sa spuna "te rog frumos" si "multumesc" în negocierile pt jucari. Eu vorbesc strict de experienta mea ca mama în parcuri si spatii de joaca pt copii.
In alta ordine de idei - mi se pare un lucru absolut necesar sa ne educam copii sa ceara permisiunea sa se joace cu jucaria altui copil... deoarece mai târziu... cin stie... poate ca va vrea masina altuia de ex... si o va "folosi" fara sa ceara permisiunea proprietarului... Sau poate chiar mai devreme îi va place o jucarie într-un magazin... si pur-si-simplu o va lua pt ca asa vrea el... Consider ca micutii trebuie sa fie învatati sa fie responsabili pt faptele lor si sa stie ca anumite fapte pot avea urmari negative...
Asa cum îi învatam sa mearga, sa manânce, sa se îmbrace, sa faca la olita, etc - asa trebuie sa-i învatam si sa fim un permanent exemplu si pt respectarea regulilor de a trai în societate: cu bun simt si fara sa faca rau celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by LORELAI ANCA MORARIU

Da Marina - am precizat INTENTIONAT ce erau acei copii pt ca traind experienta "gropii cu nisip" si a parcurilor pt copii în doua tari diferite pe doua continente diferite am fost impresionata negativ de faptul ca din pacate NU am întâlnit nici un copil negru si nici un copil chinez bine-crescut... Din contra...

Scuza-ma Lorelai, dar sunt inmarmurita de ce am citit. Pentru ca si eu am trait in Londra, o perioada chiar in casa unei familii de negri iar copiii lor, ca si atatia altii pe care i-am intalnit la locurile de joaca erau cel putin la fel de bine educati ca si ceilalti. Si un baietel chinez pe care l-am cunoscut tot acolo era cel mai bine educat si cel mai politicos dintre toti de toate natiile cu care am intrat in contact. Chiar crezi ca are legatura culoarea pielii cu educatia copiilor??

Ceea ce spui tu, ca nu ai intalnit nici un copil negru sau chinez bine crescut este incredibil si... urat, parerea mea.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu sunt la fel de inmarmurita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Probabil ca o alta lectie e sa le spunem copiilor sa nu le pese prea mult de lectiile de morala si educatie date de parintii celorlalti copii la locul de joaca. Nu numai pentru ca nu pot fi sfaturi obiective si ca de obicei vin din partea unor parinti mult prea ingrijorati de lopatica instrainata juma de secunda ). Dar si pentru ca il invat ca cine il atinge sau ii face educatie fara acordul meu e probabil rau intentionat (sau rasist) si trebuie tratat ca atare.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Jocelyn & Marina: Mai sa fie - eu nu stiam ca "jucam statuile" aici... Hai sa va zic "piua" ca sa iesiti din "înmarmureala"...
Eu am vorbit STRICT de experienta personala - nu am generalizat si nici nu generalizez - dar spun cu mâna pe inima ca cei mai bine crescuti copii din parcurile din Montreal (nu i-am vazut strigând unul la altul, nu i-am vazut agresivi, întotdeauna foarte politicosi si atenti) au fost copiii evreilor - cei cu cârlinoti (cred ca sunt cei ortodocsi), iar aici în Stockholm primii în top sunt copii suedezi si indonezieni. Si bineînteles îmi mentin toate afirmatiile facute anterior pt ca sunt experiente traite personal.
Si da Jocelyn - este foarte urât - urât din partea acelor specimene care-si fac neamul de rusine prin comportamentu lor si al odraslelor lor - de la bataile si limbajul violent din parcuri si spatii de joaca, la aruncatul gunoaielor pe jos si în spatiile verzi, etc... Eu am vazut si aici în Suedia si de asemenea în Canada cum autohtonii (suedezi sau canadieni) se apleaca si culeg mizeriile din iarba si de pe trotoare... dupa ce au trecut altii ne-autohtoni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamu spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. In general vad ca voi ati sarit in ajutorul bebelinelor voastre si acum imi fac mustrari de constiinta ca
nu am intervenit mai mult cand a fost cazul.Am senzatia ca baietelul meu, care inainte era foarte prietenos si se ducea unde erau copii, acum a devenit circumspect si chiar ii ocoleste, preferand sa se joace singur.Sper ca n-am stricat copilul,facandu-l sa-si piarda increderea in el :O(!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Nu cred ca vreo una dintre mamici considera ca

quote:
Originally posted by Marina e ceva nemaipomenit ca i s-au luat jucariile copilului la groapa cu nisip

sau ca sunt
quote:
Originally posted by Andrada mult prea ingrijorati de lopatica instrainata juma de secunda

Este clar ca atunci cand toate jucariile sunt puse laolalta in groapa cu nisip, se intampla sa le mai ia unul de la altul. Nu inseamna ca ii sar respectivului copil( sau copilului meu) in cap. Nu inseamna ca stau cu ochii numai pe jucariile ei, nu cumva sa puna cineva mana pe ele.
Din contra mereu a fost incurajata sa le imparta cu altii.

Cu siguranta se intampla tuturor copiilor sa ia jucariile altui copil, dar daca nu li se va explica din timp ca nu tot ce vad este al lor si ca pot avea numai daca cer frumos, vor ajunge si la 5-6-7... ani inchipuindu-si ca sunt in jungla si castiga cine e mai puternic si mai smecher.

Si daca am vazut nu putine cazuri in care un copil de 3-4 ani stie sa ceara frumos si stie sa isi imparta jucariile cu alt copil, inseamna ca este posibil. Inseamna ca asta voi cere si de la alti copii( in orimul rand de la al meu) si nu voi tolera ca copilul meu sa fie impins sau sa i se smulga din mana papusa cu care vorbea cu atata drag sau punga cu mancare din care statea si manca linistita la ea in carut

( Indiferent de nationalitate copilul poate fi educat corect sau nu.)

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by LiliaToma

Si daca am vazut nu putine cazuri in care un copil de 3-4 ani stie sa ceara frumos si stie sa isi imparta jucariile cu alt copil, inseamna ca este posibil.

Sigur ca este posibil!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Marina

in calitate a mama de 2 cupii harsaiti in groapa de nisip tin sa protestez fata de aceasta atitudine. Mi se pare cumplit sa consideri faptul ca o galetusa luata copilului la locul de joaca de un alt copil e problema pshihologica. Cred cu toata sinceritatea ca un copil se poate descurca cu forte proprii atat timp cat trateaza cu un copil. Sa nu-mi ziceti ca la 3 ani se duce copilul politicos si cere lopatica ca-l mananc. Care e problema daca un alt copil i-a luat lopatica copilului? Daca fi'miu se da cu fundu de pamant ca a pus cineva mana pe lopatica lui chiar trebuie sa-i incurajez aceasta atitudine? Chiar astea ne sunt problemele? Pe bune intreb.

Marina

De acord cu tine!

Cred ca multe din "problemele" la locul de joaca sunt alimentate de catre adulti.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

amuzant este ca nu numai la groapa de nisip se incing spiritele

Danutz este donator universal dar de anul trecut am inceut sa-l sustin. Luam mai multe jucarii afara si una o pastreaza el. Daca vine un alt copil care sa-i smulga jucaria din mana ii dam din celelalte sau ii spun ca e a lui si sa i-o lase. Sau daca are jucarii facem schimb. Nu mi se pare normal ca eu sa ma car cu plasa si el sa rama fara nici una si sa se oftice.

Am patit-o si noi o data cu o mama. Aveam destule jucarii 2 basculante lopatica, greblutza, forme, galetusa...Asa ca jucariile lui au fost donate imediat la tot locul de joaca - asa cum mi se apre si normal. Luasem special mai multe pt ca stiam ca ramae fara fiind mai mic. Dar un baietel de vreo 4 ani (al meu avea 1 an) a monopoilizat una din basculante, apoi, cand a facut pauza , a pus frumos jucaria pe banca la mama lui pe banca ca si cum era a lui. In plus a inceput sa urle cand am luat-o si am pus-o inapoi la nisip. Replica mamei lui: 'dar de ce nu i-o lasati, se juca si el putin, noi aici nu intervenim, ii lsam sa se joace liber'. Apoi imediat cum Danutz a pus mana pe o lingura (caci asa jucarii avea copilul) a inceput sa tipe ca nici ea nu il lasa sa se joace cu ea (desi se jucase jumatate de ora cu toate jucariile lui). asa ca sunt parinti si parinti.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput