Reteta carne de pui

Buna fetelor!Va rog, daca vreti sa ma luminati si pe mine intr-o privinta: cum se pregateste puiul la cuptor, intreg si in punga, daca se poate..daca stiti si altfel decat intreg, va rog sa-mi spuneti.Pe langa asta, vreau sa incep o dieta pe baza de carne de pui si m-ati ajuta f. mult daca mi-ati spune mai multe retete pe baza de carne de pui.
Va multumesc mult!
Raspunsuri

capra cu trei iezi spune:
pui cu sos de rosii
se prajesc bucatile de pui(eu le fac pe gratar pe aragaz-e mai dietetic), apoi le pun intr-o cratita, pun putin ulei, adaug rosiile decojite si maruntite, si dupa ce da in fiert adaug usturoiul pisat. iese f bun, cu mentiunea ca rosiile tr sa fie f bine coapte.
pofta buna!



columbiana spune:
pui pe sticla (de fapt e un dispozitiv mic pe care l-am cumparat in Romania):
puiul condimentat, umplut cu sferturi de mar, ciuperci, ce mai vrei tu si fixat pe dispozitiv; in vasul de sub (sau intr-o tava- daca folosesti sticla de bere-pe care eu o umpleam cu apa) pun apa+ulei+condimente, un morcov, 1/2 ceapa; din cind il cind il ung cu sosul din vas.
piept de pui batut, condimentat prajit in ulei, scos pe o hirtie absorbanta; in tava pun la prajit 1/4 ceapa, 1/2 ardei gras, 3-4 catei de usturoi si ciuperci ( proaspete sau din conserva); cind sunt prajite pun pieptul de pui din nou, 2-3 rosii decojite si 1/2 pahar apa fierbinte; cind e aproape gata arunc oregano si 1 lingura de smintina- cind il iau de pe foc, si o amestec usor in sosul format.
ficat de pui: 1/2 pahar lapte si 1/2 pahar ulei, condimente, lasat pe foc mocnit si cind e gata usturoi taiat marunt;
paprikas de pui:
1/2 ceapa rosie si 1/4 ardei rosu prajite putin,cu boia, peste care arunc
puiul taiat bucati ( de preferat de ferma, sau de la tzara- au carnea mai tare, mai gustoasa) il las la foc mocnit acoperit 5-10 minute, amestec des sa nu se prinda de fund- cit sa faca crusta rosie;
torn o cana de apa fierbinte si-l las sa fiarba; cind e gata amestec o lingura rasa de faina alba cu o cutie de smintina si torn peste; il mai las-pe ochiul fierbinte cu focul stins sa mai dea un clocot,cind il iau de pe foc pun patrunjelul tocat-dupa gust;
merge cu mamaliguta
pofta buna
http://community.webshots.com/user/pozemontreal


roxanaz spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550" target="_blank">retete cu carne de pui
carne de pui
pulpe de pui cu sos de rosii
salate - si cu carne de pui
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26692" target="_blank">papricas de pui
cartea de bucate DC - mancaruri cu pui
Roxana


roxanaz spune:
Adrianai
membru incepator
Romania
Bucuresti
224 Posts
Trimis la - 13/06/2006 : 10:41:04
--------------------------------------------------------------------------------
Snitel de pui
Ingrediente: pui, pesmet, oua, sare
Mod de preparare: Daca nu aveti pui dezosat, dati iama in congelator si daca aveti ciocanele, copanele, piept de pui e totul in regula, numai sa aveti ce scoate de pe oase, indiferent de cat de mici ies bucatelele. Fierbeti deci ce ati gasit mai devreme in congelator si dupa aceasta operatiune incepeti dezosarea(ce ramane aruncati intr-o ciorba sau la pisica, in functie de mofturile acesteia. Sa aveti un bol cu ou batut bine si unul cu pesmet(mai adaugati cand nu ajunge). Potriviti forma bucatelelor dezosate si tavalitile alternativ in cele doua boluri, de preferat ultima tavaleala sa fie in pesmet. Incingeti tigaia ce contine o cantitate rezonabila de ulei a.i. snitelele sa fie acoperite in ulei si adaugati-le avand grija sa le mai si intoarceti si eventual sa le intepati pentru o patrundere mai buna.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!
--------------------------------------------------------------------------------
Editat de - Adrianai on 13/06/2006 10:43:29
Adrianai
membru incepator
Romania
Bucuresti
224 Mesaje
Trimise - 13/06/2006 : 10:42:37
--------------------------------------------------------------------------------
Pilaf Sarbesc
Ingrediente; 2 pulpe de pui, 2 buc. ceapa, 2 buc. ardei grasi, 1 morcov, 5-6 rosii coapte, ciuperci (facultativ), 2 linguri ulei, piper, sare, delikat, 2 pahare de orez (care va fi pus la inmuiat in apa rece 1 ora), 4 pahare de supa de pui
Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se caleste ceapa in ulei pina se inmoaie, se adauga ardeiul gras taiat feliute si dupa 2-3 minute se adauga si rosiile decojite, taiate cubulete. Se lasa sa fiarba pina cind rosiile se inmoaie si se adauga cele 4 pahare de supa in care a fiert puiul si citeva rondele de morcov. Se fierb impreuna aproximativ 15-20 minute, apoi se adauga orezul spalat si scurs bine. Se pune capac si se lasa la foc mic aproximativ 15-20 min. Cine doreste poate pune si ciuperci inainte de a se adauga rosiile.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!


akella spune:
Crochete de carne alba
Ingrediente: 750 g piept de pasare, 100 g unt, 200 g pesmet, 3 oua, suc de lamaie, 200 ml ulei, sare, piper, verdeata, 6 lg. sos de rosii
Carnea se dezoseaza, se inabusa in unt si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se adauga 2 galbenusuri, apoi 2 albusuri batute spuma si putin suc de lamaie. Se sareaza si se pipereaza.
Se formeaza crochete care se trec prin ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc presarate cu verdeata, cu sos de rosii si salata verde.
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
