dureri de spate dupa peridurala

dureri de spate dupa peridurala | Autor: elena_oona

Link direct la acest mesaj

Am nascut acum 1 an si 7 luni prin cezariana cu peridurala(cred ca asa se numeste ).Dupa operatie m-a durut un pic spatele, ce cred ca a fost normal.
Dar acum dupa 1 an si 7 luni , inca ma mai doare spatele in locul in care am avut injectia.Este normal sa ma mai doara?Daca pun mana pe coloana in locul respectiv simt durere ,si ca niste intepaturi.Nu ma doare spatele numai in jocul respectiv.
A-ti mai patit asa?Oare ar trebui sa consult un medic?
Mersi mult!

Elena & bebe Manuella 1 an si 7 luni (16.10.2004)

"Good parents give their children Roots &Wings. Roots 2 know where home is, wings 2 fly away & exercise what's been taught them. "

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Elena cred ca ar trebui sa intrebi un medic. Eu am nascut acum 6 luni tot cu epidurala si nu am avut nici o problema. Am mai auzit insa cazuri de fete care au ramas cu durere de spate dupa nastere, insa nu stiu daca a fost de la anestezie si cum s-a rezolvat in final. Sanatate multa

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 5 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
varsta Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Si eu cred ca ar trebui sa mergi la medic si sa discuti cu el problema ta. Am nascut de doua ori cu epidurala si nu m-am confruntat niciodata dupa nasteri cu dureri de spate. Ma simt excelent!Sanatate multa!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Elena, ai nascut prin ceyariana cu peridurala su rahianesteyie?
Se poate sa te doara locul, dar atata tinp cat durerea e punctiforma...nu prea are nimeni ce sa-ti faca, cu vremea va trece. Ideea e sa nu doara toata coloana sau sa iradieye durerea pe undeva(lomba, picioare etc) ca atunci tre vayut ce si cum.
Iti raspund in calitate de medic anesteyist in concediu de BB

si BB Fulvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Teo sincer sa-ti spun nu stiu exact ce fel de anestezie.....Poate stii tu...
Mi-a facut o injectie in spate,de fapt au fost mai multe intzepaturi ,cred ca in 3 locuri.Am stat aplecata,cu capul intre picioare nemiscata, ca thin minte ca aveam un burtoi si eram intr-o pozitie foarte aiurea,ma deranja sa stau cu capul in jos si cu burta mare .Apoi m-a lasat pe spate si am amortit de la mijloc in jos.Simteam cum "lucrau" prin mine dar nu simteam durere.
Dureri de spate am in zona aceea in care m-a intepat.Daca apas pe coloana simt ca o intepatura,doar in locul respectiv.Nu ma doare coloana in alt loc.
Alte dureri nu am ,slava domnului.Ce zici ar trebui sa consult un medic sau sa fac o radiografie ??
Mersi mult!

"Good parents give their children Roots &Wings. Roots 2 know where home is, wings 2 fly away & exercise what's been taught them. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Elena, deci anesteyia ta a fost rahianesteyie, peridurala prinde numai perineul (doamne fereste de mai mult...si merge numai pe senyitiv...ca de..tre sa poti sa impingi cand e momentul..).
Nu e nici o problema daca nu iradiaya durerea asa cum am scris mai sus.Ghinion ca au trebuit sa te intepe de mai multe ori, probabil nu a nimerit din prima ...se mai intampla, manevra e "oarba"
Nu e cayul sa te ingrijoreyi, va trece. Parerea mea
Pupici

si BB Fulvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona71 spune:

TEO, citind acest subiect mi-a venit un dubiu.La inceput m-am gandit sa nu te deranjez dar ...
Eu am nascut normal dar cu peridural.Dupa nastere ma tot durea un sold.De fapt,nu tot timpul ma doare ci daca stau mai mult culcata pe partea dreapta sau daca dorm pe partea aceea.Am facut radiografii peste radiografii si nu se vede nimic.Acum vazand acest subiect mi-a venit dubiul ca s-ar putea sa fie de la peridural?
E posibil?Nu este o durere constanta ,nu ma doare cand merg ci doar daca stau mult culcata pe partea respectiva.
Daca ma poti ajuta cu un sfat iti multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sincer, cred ca depinde de manualitatea anestezistului. Eu am nascut a doua oara prin cazariana cu rahi si nu m-a durut nici macar un minutel dupa trecerea efectului anesteziei. Totusi, la atita distanta de la intepatura, orice nerv posibil lezat ar fi trebuit sa se cam refaca. A fost destul timp sa se retraga eventualele microedeme date de trauma. Trebuie neaparat sa te vada un neurolog. Nu ca ar fi grav, da' imi imaginez ca tare-i neplacut...

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

mersi mult de tot teo, chiar incepusem sa-mi fac griji....m-am mai linistit acum.Esti o scumpa!
Deci deaia m-au intepat de 3 ori?Eu am crezut ca asa e procedeul.
Daca o sa am un alt copil iar o sa-mi faca in coloana??
Nu e mai bine anestezie totala??Sau e periculoasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by teodraghici

Elena, deci anesteyia ta a fost rahianesteyie, peridurala prinde numai perineul (doamne fereste de mai mult...si merge numai pe senyitiv...ca de..tre sa poti sa impingi cand e momentul..).
Nu e nici o problema daca nu iradiaya durerea asa cum am scris mai sus.Ghinion ca au trebuit sa te intepe de mai multe ori, probabil nu a nimerit din prima ...se mai intampla, manevra e "oarba"
Nu e cayul sa te ingrijoreyi, va trece. Parerea mea
Pupici

Teo si BB Fulvia

Eu am nascut prin cezariana cu peridurala. Nu prinde numai perineul, depinde de concentratia de anestezic utilizata si evident de tipul de anestezic. Am amortit de sub san in jos si n-am simtit nimic, nici macar ca "lucrau" in mine.
N-am avut nici chiar imeidiat dupa aceea vreo senzatie de disconfort sau durere. Eu am ales anestezia peridurala, dupa ce m-am documentat in prealabil despre anestezia generala, rahianestezie si peridurala.
Ginecologul meu spune ca depinde si de mana doctorului dar conteaza foarte mult si "materialul clientului".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

elena_oona eu am nascut natural cu peridurala. Problema a fost ca imi controlasera ultima oara dilatatia cu o ora inainte de a-mi pune anestezia. Atunci eram dilata 4cm, dar cand a venit sa imi puna anestezia eu deja nasteam (nu s-au asteptat sa ma dilat atat de repede). Ei ma puneau sa stau locului sa imi faca anestezia iar eu nu puteam din cauza ca aveam deja contractii de impingere la mai putin de un minut. M-a intepat prima oara si a venit o contractie de impingere care m-a facut sa ma misc putin asa ca a fost nevoit sa imi scoata acul. Pana la urma a reusit sa ma intepe a doua oara si sa imi puna repede anestezia dupa care am si nascut.

A doua intepatura a fost ok, nici am simtit-o nici cand mi-a facut-o, nici mai tarziu. Insa prima intepatura mi-a lasat dureri in locul respectiv o perioada destul de indelungata. Nu erau doar intepaturi ci chiar durere. Ulterior s-a transformat intr-o amorteala a zonei respective, amorteala care in timp a urcat spre omoplat. Amorteala nu e insa permanenta si in timp a aparut mai rar. Cred ca apare la anumite miscari, dar nu stiu sa spun exact. Acum apare destul de rar, dar e acolo sub omoplat pe o zona cam de doua palme care coboara in triunghi spre locul intepaturii.

teodraghici, crezi ca ar mai putea fi vreo problema in afara faptului ca voi ramane probabil cu aceasta amortire pe viata ?

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput