sambata sau duminica??
Raspunsuri - Pagina 8

fdoina spune:
Ideea era ca Diane nu cita din Biblie, ci dintr-un autor mentionat mai jos in pagina
Si ar mai fi de discutat si ce este Biblia, cui apartine ea, cine a stabilit care scrieri sa faca parte din continutul ei...si asa ajungem in Sfanta Apostoleasca si Soborniceasca Biserica, fara de care Biblia e doar litera fara Viata, cuvant fara semnificatie

ramonzca79 spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Ideea era ca Diane nu cita din Biblie, ci dintr-un autor mentionat mai jos in pagina
Si ar mai fi de discutat si ce este Biblia, cui apartine ea, cine a stabilit care scrieri sa faca parte din continutul ei...si asa ajungem in Sfanta Apostoleasca si Soborniceasca Biserica, fara de care Biblia e doar litera fara Viata, cuvant fara semnificatie
lasa autorul din josul paginii....ma refeream la VERSETE...pt ca autorul se foloseste de versete...nu ce aspune el are importanta ci ceea ce relateaza Biblia....si pt ca a venit vorba de "sfant"...Sfant este numai Dumnezeu...ATAT!!!

nunta oradea-5 august
nunta ploiesti-13 august

fdoina spune:
quote:
Originally posted by AB
S-uite asa am ajuns la necazul cu topicurile religioase... participantii nu concep ca-si exprima o parere, ei exprima adevarul. Si cum ii contradictorie discutia...![]()
M-am tot gandit la observatia asta, care mi s-a parut izbitor de...adevarata

Pe de o parte religiosii cred ca Dumnezeu exista, iar daca asta e adevarat, atunci evident ca exista un singur adevar, nu mai multe, caci EL e Adevarul, si fiecare crede ca-L cunoaste
Acu, la fel de cinstit mi se pare sa recunoastem ca nici una din noi nu cunoaste Adevarul, ca daca L-am cunoaste, tonul ala de care vorbea Andreea nu ar avea nici un rost
Cei care-L cunosc, nu vorbesc despre El decat daca sunt intrebati, si niciodata ca sa-L bage pe gat interlocutorului, ca stiu ca asta nu e cu putinta, omul e facut de Dumnezeu sa aiba deplina libertate

irina.c. spune:
quote:Draga mea,stiu asta.Ideea e ca Diannete mi-a dat un text dintr-o carte adventista,spunand ,,uite ce zice Biblia,,.Cand de fapt trebuia sa spuna -uite ce zice J.H. Robinson.Versetele din text arata ca Apostolii predicau sambata in sinagoga evreiasca,vrand sa-i aduca pe evrei la Hristos.Fiindca sambata erau adunati evreii acolo,nu din alte motive.Iar duminica se intalneau cu ceilalti crestini ca sa serbeze Invierea Domnului,sa franga painea si sa se roage.Clar ca lumina zilei.Sfanta Scriptura si practica Bisericii arata ca intotdeauna crestinii au avut ca principala zi de inchinare duminica.Asta credem si asta pastram,cine are indoieli,sa-l lumineze Dumnezeu.Irina si
Originally posted by ramonzca79
Irina.....orice Biblie este numerotata la fel...nu conteaza ca e editata de ortodocsi, baptisti, evanghelisti, catolici..etc....cauta dupa trimiteri asa cum ti-a dat Dianette...cumnatul meu este preot ortodox...asa ca fi increzatoare si daca poti confrunta 2 Biblii si vei vedea ca am dreptate!!!!nunta oradea-5 august
nunta ploiesti-13 august

"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

anda141 spune:
Irina, draga mea, nu stiu d eunde scoti teoriile astea, dar le invarti dupa cum iti convine tie. Scuza-ma ca iti spun, dar nu e prima data cand iti citesc postarile care nu au nici o baza biblica.Imi pare rau.
In biblie e foarte clar, numai cine nu vrea, nu intelege.
Si ca sa raspund la intrebare, sambata e ziua a saptea, data de Dumnenzeu si neschimbata . Nu am agsit nicaieri in Biblie scris sa serbam ziua invierii, adica ziua intai. Asta pentru ca nu scrie.Sunt doar interpretari nefondate.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert

xenocid spune:
Nu ma pot abtine sa nu va spun ca singurele momente cu adevarat agreabile ale subiectelor religioase, cu nedrept gazduite la zona artelor cand la cabinetul psihologic si'ar gasi rostul, dincolo de nesfarsitele declaratii languroase de sustinere pe drumul mantuirii, raman secventele de "baba si sfada" in care secta ortodoxa se arunca orbeste cu mainile'n gatu sectei protestante si sa tavalesc zile in sir prin namolul unor argumente subtiri (sau usuratice!?)
Pai daca imi dati mie 24 de ore va scot din biblie tot ce vreti. Demonstrez si ca dezeu stia ce e ala laptop, Pentium, AMD si pot prezice toate evenimentele (din pacate doar cele tocmai trecute).
In 48 de ore gasesc chiar si referinte despre mine si venirea mea.
*segmentation fault*

irina.c. spune:
quote:Xeno,sunt si eu o data de acorde cu tine.Biblia e o carte interpretabila .Irina si
Originally posted by xenocid
Pai daca imi dati mie 24 de ore va scot din biblie tot ce vreti. Demonstrez si ca dezeu stia ce e ala laptop, Pentium, AMD si pot prezice toate evenimentele (din pacate doar cele tocmai trecute).In 48 de ore gasesc chiar si referinte despre mine si venirea mea.*segmentation fault*

Serafim Rose

AB spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Xeno,sunt si eu o data de acorde cu tine.Biblia e o carte interpretabila .
Irina sibb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim RoseIrina tremura si tastele?
Haio sampanie de la mine ca sa nu intru peste floricelele lui Darael
ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

dianette spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Deci uite ce scrie in Biblie:
AU SCHIMBAT APOSTOLII SABATUL?
Daca apostolii au schimbat Sabatul, cu siguranta ca exista vreun raport despre aceasta in Noul Testament.
"Pavel, DUPA OBICEIUL SAU, a intrat in sinagoga. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi" Fapte 17:2.
A fost acesta un serviciu ocazional, sau asa era practica lui totdeauna?
"Pavel vorbea in sinagoga IN FIECARE ZI DE SABAT si indupleca pe iudei si pe greci" Fapte 18:4.
Intr-una din calatoriile lui misionare in tinuturi noi, el nu a gasit nici o sinagoga care sa poata fi folosita pentru serviciu. Dar notati, apostolul a mers drept inainte, urmand porunca a patra si nu da vreun semn ca ar fi stiut ceva despre vreo schimbare.
"De acolo ne-am dus la Filipi, care este cea dintai cetate dintr-un tinut al Macedoniei si o colonie romana. In cetatea aceasta am stat cateva zile. IN ZIUA SABATULUI AM IESIT AFARA PE POARTA CETATII unde credeam ca se afla un loc de rugaciune. Am sezut jos si am vorbit femeilor care erau adunate laolalta" Fapte 16:12,13.
In Noul Testament se afla 84 de Sabate amintite ca fiind pazite de apostoli, toate la peste 14 ani dupa invierea Domnului.
Fapte 13:14,42,44 2 Sabate la Antiohia
Fapte 16:13 1 Sabat la Filipi
Fapte 17:2 3 Sabate la Tesalonic
Fapte 18:4,11 78 de Sabate la Corint
Total 84 de Sabate
Ultimul dintre apostoli ramas in viata a fost Ioan. In timpul vietii sale el a scris cinci carti din Biblie – Evanghelia dupa Ioan, cele trei epistole ale lui Ioan si Apocalipsa. El a murit cam pe la anul 100 d.Hr., aproximativ la 70 de ani dupa inviere. Cu toate acestea, nicaieri in scrierile lui el nu vobeste despre vreo schimbare a Sabatului, din ziua a saptea a saptamanii in ziua intai. El a fost "in Duhul IN ZIUA DOMNULUI" Apocalipsa 1:10. El auzise pe Isus pretinzand Sabatul ca fiind al Lui:
"Fiul omului este DOMN chiar si AL SABATULUI" Matei 12:8.
Apostolii nu au mentionat nicio schimbare a Sabatului. Ei au avertizat clar ca urma sa aiba loc o cadere de la doctrinele crestinatatii Noului Testament. Pavel zicea:
"Stiu bine ca dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma si se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor invata lucruri stricacioase, ca sa traga pe ucenici de partea lor" Fapte 20:29,30.
Aceasta este exact ceea ce s-a intamplat. Dupa ce au murit apostolii, biserica a inceput sa se departeze de puritatea apostolica. Rituri, ceremonii si doctrine pe care Pavel si Petru niciodata nu le-au autorizat, au intrat treptat si pe furis in biserica. "De la inceputurile simple, biserica a dezvoltat o preotie deosebita si o slujba elaborata. In felul acesta, CRESTINATATEA SI FORMELE CELE MAI INALTE ALE PAGANISMULUI S-AU APROPIAT UNA DE ALTA DIN CE IN CE MAI MULT CU VREMEA. Intr-un sens, este adevarat ca ele au avut tendinta sa se contopeasca asemenea a doua curente de apa care se intalnesc" J.H.Robinson, An Introduction to the Historz of Western Europe, page 31
DIANE
La ce pagina?
Asta nu scrie in Biblie,asta e interpretarea adventista a unor versete din Scriptura.Multumesc pentru incercare,oricum.
Irina sibb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose
Scuza-ma, draga, nu asta era ideea, sa citez un autor adventist (sincer, chiar nu stiu daca e azs-ist omu' sau e doar un istoric) si sa pretind ca e Biblia. Cand m-am exprimat "uite ce spune Biblia" m-am referit in fapt la versetele citate, care spun acelasi lucru in toate versiunile.
quote:
Originally posted by fdoina
Ce scrii tu aici mi se pare chiar o blasfemie ... sa pui "Sfanta [.....] Biserica mai presus de Cuvantul lui Dumnezeu ... Iar daca tu nu crezi ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, atunci discutia chiar n-are rost. Si daca Biblia n-ar fi Cuvantul Lui ... nu m-ar mai interesa de un Dumnezeu din asta caruia sa nu stii cum sa I te adresezi, ce sa faci ca sa-I fii pe plac, ce vrea El de la noi etc. etc.
DIANE

cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop

irina.c. spune:
quote:aici ai dreptateIrina si
Originally posted by dianette
discutia chiar n-are rostDIANE

Serafim Rose