sambata sau duminica??
Raspunsuri - Pagina 6
contactnicole spune:
Nu ma bag in contradictia deviata de la subiect cu evrei vs crestini. Dar incerc sa raspund la intrebarea din titlu, cum o vad eu. Fiindca nu cred ca e vorba, de a nu face nici un soi de munci duminica/ sambata. Trebuie sa mananci, trebuie sa te speli. Nu cred ca zice undeva, ca trebuie sa ne odihnim sau sa lenevim, ci sa respectam acele zile cand este slujba in biserica, daca ne consideram crestini. Adica atunci cand altii se roaga in biserica (duminica sau zilele de sarbatoare), daca nu putem sa participam si noi, atunci macar sa fim cu gandul la rugaciune. Nu cred ca trebaluind de colo pana colo, mai este gandul spre cele sfinte.
Acum fiecare cum intelege el credinta, asa o sa procedeze.
Asta e explicatia, asa cum o vad eu, nu ca eu as respecta-o, dar incerc.
Nickidutza
The day
AB spune:
quote:
Originally posted by contactnicole
Nu ma bag in contradictia deviata de la subiect cu evrei vs crestini. ......
Nickidutza
The day
Pai nu e deviata draga mea... e pur si simplu o discutie despre care sunt argumentele cu care abia pe vremea imparatului Constantin, dupa ani si ani dupa Christos s-a decis schimbarea zilei de sambata ca zi sfanta in ziua de duminica. Si se aduc argumente din VT si NT ca sa se sustina sau nu decizia aceea.
Nu evreii conteaza ci VT care era dat evreilor...
Ioi dac-am cetii macar un pic...
ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)
fdoina spune:
quote:
Originally posted by AB
e pur si simplu o discutie despre care sunt argumentele cu care abia pe vremea imparatului Constantin, dupa ani si ani dupa Christos s-a decis schimbarea zilei de sambata ca zi sfanta in ziua de duminica. Si se aduc argumente din VT si NT ca sa se sustina sau nu decizia aceea.
Pai Andreea, daca citesti un pic, o sa vezi ca nu pe vremea lui Constantin s-a decis, pe vremea lui doar s-a legalizat decizia
Pe mine m-a amuzat ca fata vorbea de evrei vs crestini, si eu nu vad nici un evreu prin zona sau a postat si Yank?
cataghe spune:
quote:
Originally posted by contactnicole
ci sa respectam acele zile cand este slujba in biserica, daca ne consideram crestini. Adica atunci cand altii se roaga in biserica (duminica sau zilele de sarbatoare), daca nu putem sa participam si noi, atunci macar sa fim cu gandul la rugaciune.
Nickidutza, in biserica este slujba in fiecare zi de doua ori, dimineata si seara.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
AB spune:
quote:
Originally posted by fdoinaquote:
Originally posted by AB
e pur si simplu o discutie despre care sunt argumentele cu care abia pe vremea imparatului Constantin, dupa ani si ani dupa Christos s-a decis schimbarea zilei de sambata ca zi sfanta in ziua de duminica. Si se aduc argumente din VT si NT ca sa se sustina sau nu decizia aceea.
Pai Andreea, daca citesti un pic, o sa vezi ca nu pe vremea lui Constantin s-a decis, pe vremea lui doar s-a legalizat decizia
fdoina ironia o poti tine la tine-n ograda... Da, parerea ta este ca atunci s-a legalizat. Parerea altora de pe topic este ca atunci s-a decis. Sau tu nu le-ai citit parerile?
Iti respect parerea, dar nu ti-o impune.
irina.c. spune:
quote:Nu era nici o ironie din partea Doinei,asta e realitatea,de fapt am mai spus si eu,Imparatul Constantin a oficializat ceea ce Biserica primara respecta deja,adica inchinarea in prima zi a saptamanii(duminica).Asta e istoria,oricat ar incerca unii sa o deformeze si sa gaseasca argumente acolo unde ele nu exista.Si cu asta ma retrag de pe acest topic,dupa cum am mai zis primii crestini si Sfintii Apostoli se inchinau duminica,scrie in Noul Testament,cine are de inteles o sa inteleaga.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by ABquote:fdoina ironia o poti tine la tine-n ograda... Da, parerea ta este ca atunci s-a legalizat. Parerea altora de pe topic este ca atunci s-a decis. Sau tu nu le-ai citit parerile?
Originally posted by fdoinaquote:
Originally posted by AB e pur si simplu o discutie despre care sunt argumentele cu care abia pe vremea imparatului Constantin, dupa ani si ani dupa Christos s-a decis schimbarea zilei de sambata ca zi sfanta in ziua de duminica. Si se aduc argumente din VT si NT ca sa se sustina sau nu decizia aceea.
Iti respect parerea, dar nu ti-o impune.
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
AB spune:
Mey Irina.c uite aci ironia "Andreea,daca citesti un pic"...
Tu ai zis parerea BOR, dar adventistii nu-s de acord. Tot crestini si ei. Ei au alta parere.
S-uite asa am ajuns la necazul cu topicurile religioase... participantii nu concep ca-si exprima o parere, ei exprima adevarul. Si cum ii contradictorie discutia...
fdoina spune:
Andreea, mey, ai dreptate
e doar opinia mea personala, ar fi chiar culmea sa fie un adevar
Sau daca vrei credinta mea personala
Si nu intamplator ziceam ca m-a amuzat opinia fetei, ca aici sunt crestini vs evrei, mai povestea odata denizel ca a avut o discutie cu un evreu si s-a mirat acela foarte tare cand a aflat ca exista si crestini care tin sabatul
Sper sa nu sune iar a ironie
ramonzca79 spune:
IrinaC...pleaseeeee, pleaseee..spune-mi si mie unde scrie in Noul Testament ca apostolii tineau duminica???sau macar unde scrie despre duminica ca zi de odihna pe acolo.....sau macar in tota Biblia...
N-o lua ca ironie, te rog!!!!
nunta oradea-5 august
nunta ploiesti-13 august
denizel spune:
quote:
Asta e istoria,oricat ar incerca unii sa o deformeze si sa gaseasca argumente acolo unde ele nu exista.
Ei, Irina, vezi? Iar esti super transanta. Nu sunt unii care incearca sa deformeze istoria, ci sunt unii care iau in considerare aspectele la care altii nu au vibrat, poate. Argumente exista si inca o gramada de argumente. Cel mai tare dintre ele, de fapt cel mai tare pt. mine de ex., este ca Dumnezeu nu este schimbator si nu va fi niciodata (ca sa nu mai vorbesc de faptul ca niciodata Isus, care nu a lasat nimic neexplicat, nu a pomenit de necesitatea vreunei schimbari a acestei porunci). Daca El stie ca nu e bine pt. oameni sa omoare, sa minta sau sa fure si a pus interdictii sub forma unor porunci, tot asa El a considerat ca e bine ca oamenii sa aiba ziua a saptea ca zi de odihna. De ce e bine, El stie. Eu Il cred si gata. Cam asta! :)
Fiindca mi-a amintit fdoina de discutia pe care am avut-o cu tipul ala evreu...Foarte haios a fost ca el zicea ca daca "tinem" Sabatul, inseamna ca ne tragem din evreii care au fost crestinati cu forta dupa moartea lui Isus:)). Adica, el nu concepea ca au existat evrei care s-au crestinat de buna voie :)
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.