fetele din belgia (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuta-bel spune:

Buna seara, fetele... Hai ca mi se facu mila de voi si va zic eu o reteta...a la belgica..eu stiu mai multe, ca de curand ma apuca pe mine pasiunea gatitului, si noroc de seful meu, belgian din tata-n fiu, ca-mi dadu niscaiva retete..
Asa, deci, atentiune, toata lumea!!! Incepe lectia...pe ziua de azi va sa fie..."iepure in bere bruna, cu cartofi natur". Suna bine?? Cred si io..da' sa vedeti si ce gustos e...mmmmmmmmmmSe ia una bucata iepure(ce parte vreti voi, poa' sa fie coasta, sau picior, sau orice altceva), si se prajeste intr-o tigaie(in care se afla unt f. bine incins)la foc mare, pe o parte si pe alta, pana carnea isi schimba culoarea(adica e cu porii inchisi). Operatiunea dureaza 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi, se rastorna tot(mai putin tigaia) intr-o cratita, la care se adauga una bucata bere neagra(poa' sa fie leffe sau kasteelbier) si un pic de apa.Se pune ceva sare, piper, si nitelus herbes de provence.Se lasa sa fiarba in tihna, la foc mic. Cand e fiert(cam o ora, o ora si un pic), din zeama ramasa se face un sos gros(cu faina, sau maizena-eu folosesc asta mereu). Se serveste cu cartofi natur(cartofi curatati, taiati in bucati mari, fierti cu sare). mmmmmmmmmmmmmmmm...pofta buna!!!
Sa-mi spuneti daca v-a iesit bunut..
In loc de carne de iepure se poate face si cu carne de vitel.

Mergi la inceput

Miri-mik...ce detalii vrei?? sa-ti zic viata mea de zi cu zi?? Nu prea e palpitanta...cand la munca, cand acasa...Doar ca n-am nici o verigheta pe deget(inca), nici copii sa-mi ceara de mancare..
Bepii, multumesc mult de urari, abia astept sa plec...O sa stau cam 3 saptamani, si sper sa fie totul cum ne-am propus, mai ales ca e in plan sa ne cunoastem parintii reciproci(adica eu sa cunosc parintii prietenului meu, si viceversa); noi suntem de un an si 7 luni impreuna, dar n-am avut inca ocazia, ca n-am mers niciodata impreuna in tara, si familiile noastre sunt acolo. Imi cam tremura fundul, ca eu nu le am cu soacrele, dar tre' s-o fac si pe asta..
Oana, imi pare rau de treaba cu inundatia...nu puteti chema pe nimeni sa vada care e problema?? Sau chiar pe proprietar..ca normal, el e obligat sa asigure conditii decente, si daca e problema, el trebuie sa rezolve.Sper sa gasiti o solutie, sa nu stati cu umbrela in casa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

belgiencelor: cum se spune sa nu gresesc/ n-avem nici-un vot. asta-nseamna ca suntem neinteresante! ca sa nu zic mai multe... cum se voteaza ma/// ?? ca intru eu acum sa inaltzez scorul!!

danuta-bel: eu nu mananc niciodata carne de iepure... mi-e mila de bietul animal... asa cum iti e mila tie de noi!?! dar iti multumesc pentru efortul de a scrie reteta...

oana: ce mai folosesti : barca ... sau umbrela? sper din toata inima sa fi scapt de necazuri!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

bai, bai: cine se uita la tvbrussel astazi la stiri .. sa-mi traduca si mie flamandeza aia k n-am inteles nik. pliz... e una mocanu florentina si lucreaza prin nu's ce spital direct in sala de operatii. n-am inteles decat cand iau luat ei interviu ca vorbea in franceza... dar restul comentariuluui..... pliz. pare importanta opinia despre profesionalismul romanilor!

Mergi la inceput

Imi cer scuze daca am depasit limita .Si apropo de reteta la fel, imi cer scuze ca am postat-o, daca e nevoie, sterg tot. Si promit ca nu mai scriu alta.

Mergi la inceput

danuta :nu e nevoie sa stergi reteta... poate ca exista fete care mananca iepure ... si au nevoie de ea. ea suna intr-adevar bine! insa dak eu nu pot manca! am sa-ncerc cu un altfel de carne... poate iese, cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

zbuna zdimineazaa!
fetele, maine am doo poze, una bucata bepii, una bucata fata cu paru' negru! maine le scot, cand vi le inmanez?
pe de alta parte, ce mai faceti? ce mai ziceti?
noi... ne chinuim, am fost la tanti vrajitoarea ieri:) la acupuncturista, in vizita de plezir, si ne-a confirmat ca ies dintisorii de aia e sacaiala generala in casa asta. a zis ca suntem perfecti si ca pot linistita sa-l fac pe al doilea:d. in plus ne-a strecurat o chestie preintre urechi... sa-l dam la cresa sa vada si alti copii. nu program intreg, cateva ore din cand in cand. voi ce ziceti? nu-i prea mic? da cica ori inainte de 8 luni, ori dupa 1an4luni, ca cica e perioada de criza la pitici atunci, stau numai dupa fusta lui mamica:) voi ce ziceti? mie oricum mi-e inima mica, da e drept ca mi-ar lasa timp si de alte cele, fara sa-mi incurc barbatu fuarte tare, da nah... mama mama...
printre piculete va pupizez si ma intorc la scris. ma pocni asa o inspiratiune de cateva zile de ma minunez si eu. va anunt cand am dat carticica la tipar:p
muuuuuuuuuuuah si papa si o saptamana faina:)

miri_mik, fericit mamik si bebe bruno, pestisorul auriu (28.02.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miri_mik/album?.dir=/16fb&.src=ph
http://www.dropshots.com/miri_mik

Mergi la inceput

miri: mie mi se pare cam "crud" booboo sa intre deja la "munca" ...insa numai tu poti decide ce e mai bine pentru copilul tau. iti garantez ca nimeni de pe lumea asta nu stie mai bine decat tine! tot ce pot sa te sfatuiesc este sa iei in calcul intrarea in colectivitate: daca unuia ii curge nasucuL sau e racit sau are diaree.. sau mai stiu ce naiba ... sa fii pregatita! si acum colectivitatile sunt mixte .. sa zic asa ... adica mi-s arabi.. polonezi .. africani si alte natzii... si , ca o mama patita te sfatuiesc sa te gandesti la microbi din toate tarile .... e adevarat ca e bine sa-l pocnesti de la inceput... dar si suferinta trebe luata in calcul...

stiu tot din experienta ca mamicile pe la 4-5 luni trec deasemenea printr-o criza existentiala.. nu mai au rabdare deloc . asa ca ea decizii pentru el .. nu pentru tine! angajeaza o bona sa te poate ajuta cateva ore pe zi ... poate gandesti mai "limpede" .. si asta ar fi o solutie. pot sa ma ofer eu>>> hi hi hi... si-asa imi caut de lucru si nu gasesc...

apropos: ma, cum sa procedez sa fac si eu un job p-aci? ca mi se duce stagiu si plec acas fara nici-un ban?!? aveti ceva de sugerat? pliz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare, bun venit fetelor noi.

Bepii, am sa ti le trimit si in mail acu' ca ai venit, cand erai plecata ma gandeam ca poate mai intereseaza pe cineva. De ceva vreme nu am mai primit, dar probabil e domnul care se ocupa de proiect la integratie dienst in concediu.

Doctori: consultul la doctor este invariabil 20 de euro (anul trecut a fost 17) dar se ramburseaza daca trimiteti factura(reteta sau ce o fi)cu "timbrele galbene" la asigurare...eu zic ca, comparativ cu romania e mult mai ieftin (pana la urma mai mult de 5 euro nu platesti) si nu implica mita (nu intru in detalii cunoscute si traite de mine sau membrii ai familiei mele prin spitalele din ro). O extractie de masea costa 40 de euro si se ramburseaza daca esti la curent cu vizitele la dentist (adica o data la sase luni), daca nu...nu se ramburseaza. Doctorii nu au voie sa ceara mai mult decat pretul oficial si acela se poate lua de pe site-urile caselor de asigurari. Operatiile considerate estetice nu se ramburseaza (de exemplu implanturile dentare, coroanele dentare...marirea sanilor) exceptii fiind, operatiile estetice necesare ca urmare a unui accident (da unu' in tine cu masina cazi si iti rupi dintii, esti intr-un incendiu si trebuie sa iti refaci pielea, ai cancer mamar si extirpi sanul...iti pune altul...etc.) Sunt doctori care cer mai putin decat pretul oficial, de regula la cabinetele noi deschise unde se lupta doctorii tineri sa isi faca clientela, dar sunt foarte rare cazurile.

Mancare: Cu specific belgian ar fi tocanitele in sos de bere (prefer iepurele si mistretul), sparanghel flamand, supa de sparanghel, waffele, gentse waterzooi si muuulte altele, dar din astea stiu eu sa fac.

Maggi, cum se simte fetita ta? Eu am lipsit o vreme fiindca am avut enorm de lucru pentru un congres, apoi am fost plecata la respectivul congres pentru o saptamana, acu' am revenit, nu pot zice cu forte proaspete, fiindca am ajuns vineri seara rupta de oboseala, sambata toata ziua am fost la o nunta (intre romani, super misto ceremonia la primaria din Leuven si geniala petrecerea la un restaurant shic din Rotselar...au incercat sa o faca foarte romaneasca, asa ca a fost cu dans si tot).

Va pup pe toate si va doresc o zi exceptionala,

Es

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Buna ziua fetelor!
ce mai faceti?miri-mik eu ,daca mai fac unul il dau la cresa de la 5 luni.Se invata in societate ,invata sa devina independent si se invata cu program.Pe fiica-mea am dat-o la un an la cresa si ,dupa parerea mea a fost prea tirziu.Asaca ma vedea doar pe mine,babele din parc,frunzele si copacii.Mi-a urlat 3 sapatmini la onthalmoeder,am chemat-o pe mama de urgenta de-a stat trei luni cu ea si apoi am dus-o la o cresa de stat .acum sta acasa,cresa este inchisa pina pe 15 august.Dupa pererea mea,fiica-mea a devenit mai sociabila,are program de masa si somn,invata sa se joace cu copii si ce este cel mai important invata flamanda.Si eu am crezut ca este prea mica pentru cresa ,acum am mai zis daca mai fac unul il duc de la 5-6 luni.Fiica-mea se duce de la 12-17,jumatate de zi,este perfect pentru ea.Oricum eu am o "fata-mamii",sta numai dupa fusta mea,se joaca 10 min.singura si apoi vine la mine ,chiar cind sunt ocupata cu ceva,vrea numai in brate,si este o rasfatata.Mi-e frica sa nu ajungem pe la 2 ani si jumatate sa ne tavalim prin magazine daca dorim ceva si nu primim.Si asta face numai cu mine,cu taica-su sau la cresa este foarte cuminte(zic ei).Incearca citeva ore pe saptamina sa il duci sa vada si pe altcineva ,sa se obisnuiasca si cu altcineva.Asta este sfatul meu.Cu bolile copilariei nu mi-as face probleme,mai devreme sau mai tirziu tot le face iar la cresa nu ai voie sa-i duci bolnavi.Daca fac cumva febra acolo ii dau un perdolan si te suna sa te duci sa-l iei.Pentru dintisor,daca il deranjaza foarte tare eu iti recomand Junifen,este un calmant special pentru copii.are inauntru in cutie o seringa gradata cu ml. si kg.Este bun la gust,copii il iau cu placere .iar ca gel poti folosi Odonto-baby.
Va pup !

Mergi la inceput