ce vreau sa va intreb

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

quote:
Mazzel(slakje)...

SLACKJE???Alina-olandeza???chiar ma intrebam pe unde e ,ca i-am remarcat lipsa pe forum in ultimul timp...ahaaa...deci aici erai?
Cat despre bani... in fiecare luna imi promit ca o sa fiu (macar putin mai)cumpatata si ajung pe 15 ale lunii sa astept urmatorul salariu ca pe Arhanghelu'Gavril.Luna asta am inceput de...aziLa noi,sotzul plateste intretinerea,tel etc,eu am bugetul pentru mancare,haine,distractie
TEoria mea e buna,o anumita suma /sapt pentru cheltuieli+ una mai mica,pt economii.Pana acum nu am ajuns vreodata sa o pun in practica.
Recunosc,sunt o catastrofa.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Noi mergem pe principiul : TRAIESTE CLIPA !!!!
Platim si impozitele , dar nu ne dam in parti de la nici un capriciu . Ne place sa mancam bine , eu sunt obsedata de toale si de incaltaminte . Saptamanal imi cumpar cate ceva !!!

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Chiar esti slakje? Ce bine-mi pare, ca tare-mi placeau mesajele tale si ma gandeam ca ai disparut.
Asa, hai sa-ti zic de finanze. Eu trec drept zgarcita, in ochii familionului din Ro, dupa parerea mea sunt doar cumpatata. Nu ne calculam bugetul pe categorii, in sensul atat e rata, atat imbracamintea, curentul sau mai stiu eu ce. Stim care e cifra aproximativa pe care o cheltuim pe luna si verificam la sfarsitul lunii daca ne inscriem in ea. Daca da, e ok, nu intram in detalii pe ce s-au dus banii, daca nu, ne verificam iesirile din cont si suntem atenti luna urmatoare. Nu facem excese, haine inutile, restaurante saptamanale, masini luxoase dar nici nu ne negam o fructa mai scumpa, o vacanta in conditii bune, incaltaminte de calitate. Cam asta e, cuvantul cheie e echilibru. Si cred ca in general cheltuielile sunt proportionale cu castigurile. Adica daca in momentul in care castigi 100 cheltuiesti 80, cand castigi 1000 vei cheltui 500, nu tot 80. Probabil cresc exigentele.
Dar tu cum faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

Eu m-am schimbat mult in ultimii ani, am impresia cateodata ca intrec masura si deja nu mai stiu sa ma bucur de viatza, sunt atat de zgarcita ca nici eu nu ma mai suport cateodata, si cand merg in Ro mai ales si mi se pare ca toata lumea face risipa, incepand cu ai mei, va scriu eu mai multe alta data, acum m-a lovit alta dambla ca clachez psihic, , voi cum va mai descurcati cu treburile casnice chiar daca va ajuta sotul vostru, ca mie mi se pare ca cat fac tot mai mare e mizeria, sau am ajuns mai obsedata ca maica-mea, uf, ca-mi vine sa-mi iau campii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eu sunt "zgârcita" în ochii mamei, "cumpatata" pt bunica si "sotia ideala" (ma refer la finante acum - ca restul calitatilor mele de sotie nu se mai discuta! :-)) pt sotul meu. Sunt genul f sport si sincer pt a merge cu copilul în parc la nisip nu am nevoie de prea multe hainute & încaltari în garderoba. Consider ca toate cosmeticele folosie la "pictura fatadei" nu fac decât sa distruga pielea (ca doar sunt chimicale) asa ca nu folosesc...
Nu cheltui decât dupa ce am pus banii de-o parte pt toate "platile" si dupa ce m-am asigurat ca am depus suma dorita în conturile de Savings si Retirement. Nu folosesc cartea de credit decât daca comand vreo carte pe Amazon. Mâncam cât se poate de bine (fructe, legume si lactate din belsug, oua, carne de pasare si de peste - mai cu moderatie) - încercam sa ne cumparam numai-si-numai produse biologice... deci nu prea ieftine :-(.
De când eu am responsabilitatea banilor (sotul îi face - eu îi gestionez) sotul meu este f fericit si-mi spune ca niciodata nu a reusit sa puna bani de o parte si sa si traiasca bine.
Atât sotul cât si eu avem linia vietii fooooooooooooooarte lunga - asa ca trebuie sa ne gândim serios la batrânete... la partea financiara nu merge "traieste clipa"... dar în dragoste da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

norocel, mie mi se pare normala evolutia asta a ta, aici e alta lume, greu de explicat pentru cineva care nu traieste zi de zi aici...lumea nu se rupe in figuri cu tzoale de nu stiu care fel, nici ultimul tip de mobil, au tot ce le trebuie, si ce e in plus daca nu-si are rostul nu arunca banii pe geam...plus ca lumea in general nu e asa snoaba, cumpara sa zicem produse din supermarket no name, dar care sunt la fel de bune cu laptele vasilica sa zicem dar pastreaza bugetul familiei pentru iesit undeva, la un zoo, la un restaurant, la un film, chestii d-astea.
eu personal nu m-am schimbat foarte tare, un pic da, in ceea ce priveste bugetul casei, dar pentru sufletul meu tot mai arunc banii pe niste ochelari de soare fitzosi, o geanta, o carte buna, si sunt scumpe ale naibii si aici...cat pentru copil, da, are un cont micutz, pus deoparte, dar asta pentru ca vreau sa o ajut sa-si faca o educatie, si aici costa in general universitatea si sa aiba un mic start in viatza, nu sa aiba totul de-a gata, nicidecum nu am cum asta, oricum tot ce am va fi al ei, dar ca idee eu zic ca sunt oarecum echilibrata, nici zgarcita, dar nici mana larga...ceva intre
eu zic sa nu renunti nici la micile placeri ale vietii, sa incerci sa gasesti un echilibru care sa ti se potriveasca, stii tu fiecare e cu felul lui de a fi si ce merge la unul, nu merge la altul!!

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Originally posted by mazzel

Eu m-am schimbat mult in ultimii ani, am impresia cateodata ca intrec masura si deja nu mai stiu sa ma bucur de viatza, sunt atat de zgarcita ca nici eu nu ma mai suport cateodata, si cand merg in Ro mai ales si mi se pare ca toata lumea face risipa, incepand cu ai mei, va scriu eu mai multe alta data, acum m-a lovit alta dambla ca clachez psihic, , voi cum va mai descurcati cu treburile casnice chiar daca va ajuta sotul vostru, ca mie mi se pare ca cat fac tot mai mare e mizeria, sau am ajuns mai obsedata ca maica-mea, uf, ca-mi vine sa-mi iau campii....

cred ca esti perfectionista si asta nu e rau, insa, uite sfat de la o lenesa sa stii ca uneori e mai bine pentru tine personal, sa mai pierzi timpul si cu chestii care fac bine la moral, gen, stiu eu ce-ti face tie placere, sa alergi, sa vezi un film, sa citesti ceva...sa asculti muzica cu o masca pe fatza, si prinzi si 2 iepuri dintr-o lovitura...mie imi place sa ma duc sa vad pantofi sau sa beau o cafea pe o terasa cu o amica, sa barfim ca fetele si sa privesc lumea care trece pe strada, e dulce sa vezi viata asa dintr-un punct de vedere " je m-en fiche-ist" si sa lenevesti ca o pisica.

deci las-o incolo de curatenie, fa-o dar nu da in obsesie, ca nu trebuie sa dai chiar in fiecare zi cu aspiratorul si vasele le spala sau masina, sau tu, dar le aduni si tu mai multe si le lasi in chiuveta cu spumant sau redu curatenia la o ora pe zi, o faci rapid si gata.

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput