PROTEUS
Baietelul meu de 4 ani a facut o infectie urinara.Problema este ca a luat ,se pare din vreun spital,un microb,PROTEUS,care i-a provocat infectia.Oricum in spital nu a stat vreodata,insa se pare ca de aici l-ar fi luat,insa nu-mi inchipui cum.Nu stiu foarte multe despre el,acum am inceput sa ma "documentez".A mai avut cineva probleme cu asa ceva?Vreau sa stiu daca se scapa repede si definitiv de el.
Raspunsuri
Otilia spune:
Si Adélie a facut infectie urinara cind avea numai 3 luni. Doar ca in cazul ei era vorba de bacteria E. Coli.
Uite ce am gasit despre Proteus:
"Aproximativ trei patrimi din totalitatea patogenilor sunt din specia Escherichia Coli. Genul Proteus apare mai frecvent la baieti (aproximativ 30% din infectii). Anomaliile obstructive se constata la 0-4% din cazuri, iar refluxul vezicoureteral, la 8-40% din copiii investigati pentru prima infectie de tract urinar."
Daca vrei sa citesti mai multe despre infectii urinare:
http://www.bmj.ro/numar/2000nr01/sinteze1.html
Am mai cautat si pagini in franceza:
"Le micro-organisme le plus fréquemment en cause est l'Escherichia Coli. qui est présent dans 80 à 90 % des cas. Le Staphylocoque Saprophyticus peut rendre compte de 10 % des cas chez des femmes jeunes adultes. Moins fréquemment, d'autres entérobactéries, comme Klebsielle, Entérobacter, Proteus et plus rarement Salmonelle ou Shigelle peuvent être en cause."
Adica cel mai frecvent, infectia urinara este produsa de E. Coli, dar mai putin frecvent si de Klebsielle, Entérobacter, Proteus sau si mai rar de Salmonella sau Shigelle.
Infectiile urinare se trateaza cu antibiotice, dar din pacate in mare parte din cazuri recidiveaza, astfel incit copilul trebuie supravegheat indeaproape (teste de urina destul de des) si trebuie luate citeva masuri de prevenire a infectiilor (o igiena mai stricta, consumarea mai multor lichide etc.)
Multa sanatate!
@+...
Otilia & La Adelita
Otilia spune:
Am mai gasit un articol interesant aici:
http://www.farmaciata.ro/pagini/secCat_arhiva.asp?mainID=42&catID=111
Urologie
Cistita
Contestata de unii practicieni, supradimensionata de altii, cistita reprezinta o realitate in patologia de zi cu zi intalnita de medicul practician. Cistita reprezinta inflamatia acuta sau cronica a mucoasei vezicale. O cistita este marturia unei infectii cu germeni patogeni de tip Escherichia coli, Proteus mirabilis sau, mai rar, cu ciuperca Candida albicans.
Cistitele pot fi primitive in 90% dintre cazuri si secundare: neoplazice, tuberculoase, litiazice, imunologice, parazitare, endocrine, postmaritale (honey moon cystitis), virale sau fungice.
...................................................................
Tratament
Ceea ce trebuie sa retineti este ca la fel de important ca tratamentul antibiotic este si cel igieno-dietetic, adica:
- repaus;
- regim alimentar usor;
- caldura locala (pe zona vezicala);
- lichide mai multe, la temperatura corpului;
- alcalinizarea mediului urinar (cu bicarbonat de sodiu 5g /500 ml lichid).
@+...
Otilia & La Adelita
mirela.mustaciosu spune:
Baietelul meu are 1 an si 5 luni si la o urocultura foarte recenta am descoperit ca este infectat cu proteus. Nu avea nimic care sa dea de banuit ca ar avea o infectie urinara, dar pentru ca i-am facut o coprocultura (a avut ceva mai multe scaune decat de obicei) am dus la analiza si urina. Am stat de vorba cu un medic extraordinar de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti unde am si facut analizele - Dna doctor Aura Negut si m-a convins ca nu e chiar atat de grav. E un germen rezistent, dar tot la Cantacuzino se face si antibiograma pentru a vedea la ce antibiotice cedeaza. E foarte important in ce cantitate este prezent in urina microbul si cat de corect s-a facut recoltarea (cat de steril era recipientul, daca a fost facuta igiena locala inainte de recoltare, daca primul jet de urina a fost facut in olita si dupa aceea in recipient etc). Antibiograma pt. baietelul meu indica germenul ca fiind sensibil la acid nalidixic, Ceftriaxon si Norfloxacin (care este insa cam toxic), este rezistent la Ampicilin, Colistin, Cotrimoxozol si Gentamicina si intermediar la Cefalotim si Nitrofurantoin. Proteusul il putea capata inca din maternitate, chiar daca pana acum nu si-a facut simtita prezenta.
marius spune:
Mai mai...
Deci hai sa nu vedem lucrurile asa in negru ca ne speriem de ceea ce nu este chiar asa. Am sa raspund pe puncte:
1. Bacilul Proteus sau Proteu se are intradevar se prezinta in mai multe forme de aceea uneori este greu de specificat daca intradevar este vorba de el aparand in atatea forme.
2. Statistic discutand este advarat ca acest bacil se intalneste foarte des sau mai des in medii spitalicesti si mai rar in exteriorul acestora.
3. Internarile in medii spitalicesti pot fi una din cauzele cele mai des intalnite de contactare a acestui bacil ce este localizat intestinal.
4. Nu este un bacil agresiv
5. Poate provoca scaune diareice si scaderea cresterii in greutate dar nu est o regula sunt posibilitati.
6. Este prezent in tractul intestinal la foarte multe persoane
7. In majoritatea cazurilor nu provoac nici un fel de efect deci este pasiv
8. Este foarte rezistent la majoritatea antibioticelor
9. Este putin rezistent la antibiotice foarte puternice care ATENTIE sunt foarte nocive pentru un corp tanar (nu se administreaza NICIODATA copiilor)
10. Gentamicina administrata injectabil recduce efectele acestei bacterii dar nu o elimina.
11. Metoda cea mai simpla la indemana oricui est banalul iaurt sau lapte batut din punct de vedere digestiv, odihna si aerul curat.
12. Bacteria nu rezista in corp o perioada prelungita dispare de la sine in cazul unei alimentatii corespunzatoare intr-o perioada de 3-4 saptamani.
13. Este o bacterie mai mult inconvenienta decat o problema.
Chiar daca pare amuzant se poate face un tratament pe baza de gentamicina pentru slabirea acestuia si apoi...iaurt iaurt iaurt...cat de mult si proaspat..dar iaurt natural nu tot felul de fructisiade.
Marius