Mamici de sept-oct 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 12
katia spune:
Si eu folosesc Mustela, ma dau mai rar - cam la doua zile ca nu simt nevoia sa ma dau mai des. Pana acum nu mi-au aparut vergeturi ci doar usoare mancarimi de piele si foarte rar. Pentru restul corpului - Dove, imi place ca nu e foarte grasa si nu lasa senzatia aia de grasime.
Pentru bb cred ca o sa incerc ceva de la Avene. Eu folosesc o crema cu apa termala (de fapt la ei toate sunt pe baza de apa termala) pentru ridurile de expresie de la ei si-mi place. Plus ca este o gama speciala pentru piele sensibila si pentru zone sensibile. Ca si pret cred ca sunt cam piparate dar.....vorba floricikai, meritam
. Desi chestia asta e un cutit cu doua taisuri. Nasul meu mi-a povestit ca fiu-su a fost alergic la toate cremele care mai de care mai scumpe si mai de firma pana la urma i-au gasit una (nu mai stiu ce - memorie de grvida :)) ieftioara, gen galbenele, fara recomandari pentru copii etc cu care s-a impacat. De asta ziceam la un capitol mai inainte ca voi cumpara cremele in gramajele cele mai mici la inceput ca sa le testez!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
acai24 spune:
Buna la burtici!!!!
Nu am mai scris de multisor, dar am citit din scoarta in scoarta tot ce ati scris...suntem bine, crestem, ne zbenguim...dar am o intrebare..eu il simt pe
mai mult in partea stanga, si am momente cand ma doare picorul stang de nu mai pot...e oare posibil sa stea el mai mult pe stanga? In rest toate bune...
La servici momentan e liniste, dar de abia astept sa intru in prenatal...
...ar trebui sa ajung pe la primarie sa vad ce acte trebuie sa contina dosarul...sa le pregatesc din timp....
Mi-am luat ieri niste piersici o bunatate...asa ca daca vreti sa incercati, nu ezitati....sorry daca v-am facut pofta...
Va
si asteptam vesti!!!!
25+
http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png
inni spune:
Acai..ce acte iti tr tie ca sa intri in prenatal ????? Ca eu nu stiu nimic de treaba asta... de zici ca te duci la primarie. Banuiam ca e necesar doar concediul prenatal de la medic.
Si eu salivez la piersici, dar astept sa se mai ieftineasca..da-le-ncolo..sunt prea scumpe...Acum ma indop cu capsuni si cirese. Ieri am mancat un kil de cirese, azi un kil. 
Katia apropo de bebe cu creme si cu alergii. Cunosc o mamica ce a dorit sa-i dea fetitei ei niste laptic praf mai bun. Si a incercat Humana, Milumil, Similac, Nan...si nimic...nu le vroia si pace. Pana la urma singurul lapte acceptat de fetita, spre disperarea mamei
a fost Bebelacul romanesc ![]()
.Aici insa nu era vorba de nici o alergie, pur si simplu nu erau pe placul copilului. Ca sa vedeti..ce ciudatei sunt si astia mici.
Gripo imi pare rau pentru mama ta, dar te va supraveghea de acolo de unde e si o sa-ti dea puteri nebanuite. Vei vedea. Daca ai avut exemple de metode sucare si ingenioase referitor la copii poate o sa mi le impartasesti si mie mai incolo
. Mie de-aia imi e teama, ca nu am avut exemplul asta si...daca nu stiu sa ma descurc si se intampla la fel....Dar de la mama mea ...am de luat un exemplu...numai ca nici asta nu e pe placul meu si anume...chestia cu mancarea si curatenia. Apai mama..daca ziua ar avea 72 ore...pe toate le-ar petrece facand mancare si curatenie. Nu stiu de unde are atata putere. Eu acum, dupa ce trebaluiesc un pic si ma simt daramata
dar sa mai vad si de un copil.
Eeee...e destul de tz acum sa ma gandesc la asta...![]()
![]()
Trebuie sa ne descurcam noi cumva.
Inni
27+
acai24 spune:
Inni, nu m-am facut eu bine inteleasa...actele ce imi vor trebui pt concediul de crestere al copilului....mie imi place sa le fac din timp ca sa nu ma panichez atunci cu cateva zile inainte....sa alerg dupa acte.....asa sunt eu....
25+
http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png
mexxa spune:
Buna fetelor...sunt atat de fericita ca am reusit sa ajung putin la calculator...acum cat nu e sotul acasa ca nu imi da voie sa ma ridic din pat...
Eu m-am simtit cam rau....am avut dureri puternice de burta si spate si medicul mi-a zis ca pana luni cand ajunge la spital sa stau cat mai mult in pat, fara efort.(este placata la o conferinta la Bucuresti de 1 saptamana si jumate)
Sper ca bebe sa nu se grabeasca sa iasa prea repede si sa stea cuminte ca nu mai este mult.
In rest sunt bine, luni dupa-amiaza merg la spital, iar azi am fost cu un taxi de mi-au luat analizele ca sa le am pana luni.Bebe mic misca este foarte vioi insa ma sperie durerile care le-am avut.Sper ca nu e nimic grav.
Am citit putin din urma si vad ca sunt discutii destul de interesante. Promit ca o sa va citesc saptamana viitoare.
Rugati-va pentru mine sa fie bebe ok, sa nu am probleme si sa raman alaturi de voi pana in octombrie ca tare dragi imi sunteti.
Am gasit si un nume pentru baietel asa ca rog pe cine a deschis lista sa il puna in dreptul caruciorului, numele este "SEBASTIAN"....sper ca vi se pare un nume frumusel![]()
Va pup si am plecat inapoi in pat ca acusi apare sotu si tre sa ma gasesca cumintica.
22+ 
poze
Vine barza
gripo spune:
O, Doamne, MEXXA, cum sa nu ne rugam pentru tine? Tu stai cumintica acolo, bine ca e bebe miscaret, si fiecare zi care trece este un castig pentru el. O sa fie bine, o sa vezi. Stiti bine ca la inceputul odiseei noastre au fost tot felul de nenorociri, poate Dumnezeu a vrut sa ne loveasca atunci, iar acum sa ne ajute sa ne aducem bebeii cu bine la termen, ca prea am fost noi, fetele de sept.-oct. incercate! Si Sebastian e un nume fff frumos, am chiar un copilas la scoala, care este un pushti grozav, a luat chiar si un premiu la olimpiada, si e atat de bine crescut, si un simpatic....
25+
RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2
microbu spune:
Buna fetelor!
Amarantina, felicitari pt fetita!
Eloise, casa de piatra!
Acai, cand afli detalii despre dosar sa ni le trimiti si noua pe mail-ul comun, sunt informatii f folositoare.
Mexxa, va tin pumnii tie si lui bebe. Stai cumintica in pat ca nu-i de gluma cu durerile astea
.
Sandra
22+
poze burtica
poze bebe
multe poze frumoase
varsta bebe
inni spune:
Doamne-Doamne ai grija de bebele Mexxei...ca pe mine m-a speriat cu postarea ei. Cum adica sa nu ajungi pana in sept-oct.???? Toate o sa ajungem...cu bebei cu tot.Stai calma ca o sa se rezolve totul...indiferent de problema...
Fii cuminte acasica si stai relaxata..in patutz.
Inni
27+
try spune:
quote:
Originally posted by gripo
Revin la intrebarea mea, subtila, e adevarat, cu privire la desensibilizarea sanilor, la pregatirea lor pentru alaptat. niste mici secrete, ceva?
Ma tem ca nu exista o masura de desensibilizare a sanilor. Nu inteleg bine cum descrii aceasta sensibilitate: te dor usor, consideri ca ai pielea mai sensibila in zon aia decat alte femei, la atingere/stimulare devin durerosi? detaliaza un pic.
Sunt tot felul de sfaturi legate de pregatirea sanilor pt. alaptat insa eu nu prea cred in ele si le consider mai mult metode de agasare a sanilor decat de pregatire. Cum ar fi tragerea de sfarc de n ori pe zi.
Ma tem ca vei afla cu adevarat cat de sensibili sunt sanii tai de-abia in momentu lcand vei incepe alaptarea. Pana atunci e greu de spus cum se vor comporta sanii tai. Poti sa ai sfarcurile i ninterior spre exemplu, dar dupa primele ziel de alaptare sa revina totul la normal si ele sa capete forma necesara pt. alaptat. Posibil si sa ai impresia ca sanii sunt normali si cand incepi alaptarea sa te confrunti cu tot felul de probleme.
Cremele speciale care se folosesc si pe timpul alaptarii pt. vindecarea ragadelor le-ar recomanda a fi aplicate zilnic si inainte de nastere cu cateva saptamani. Prin substantele care le contin hidrateaza si hranesc pielea aureolei astfel incat sa ii ofere cat mai bune conditii de start. Insa nu m-as grabi sa aplic metode fizice de "imbarbatare" a sanilor.
Ma tem ca daca ai o anumita sensibilitate, n-ai cum sa scapi de ea. Ea va ramane asa pt. tine tot timpul. Daca dupa ce vei incepe alaptarea vei intampina probleme mari din cauza asta care n use vor ameliora de la sine (caci normal asa este, problemele care dezvolta la inceputul alaptrii ar tebui sa treaca in cateva zile/saptamani - depinde de fiecare). Poti eventual sa reduci simptomele neplacute folosind acele aparatori de silicon in timp ce alaptezi. Se pare ca pe unele femei le ajuta in sensul ca reduc durerea din timpul suptului, iar bebe isi papa masa cum trebuie. Din experienta paersonala iti pot spune ca dupa un timp (1-2 luni maxim), orice san, oricat de sensibil, se adapteaza situatiei noi si suptul va deveni o placere si pentru tine ca mama (nu numai pt. bebelus). Totul e sa ai rabdare si sa fii constienta ca toate probleme trec, se rezolva. La mine a durat 4 sapt. pana cand am putut spune: da, de azi nu ma mai doare, jeneaza nimic cand alaptez.
Uneori mulsul cu pompa poate fi mai putin dureros decat alaptatul (desi pt. mine era invers), dar risti sa pierzi contactul fizic cu bebe si sa nu ma irevina la san dupa ce probleme tale se rezolva si va trebui sa continui sa folosesti mulsul in continuare pt. a-i da lui bebe lapte matern. Unele femei gasesc asta chiar mai comod decat alaptarea directa. Depinde de fiecare, de programul fiecareia, uneori si de bebelus.
In concluzie, nu pleca de pe acum la drum cu ideea ca vei avea probleme la alaptat. Asteapta pana cand vine momentul si vei vedea atunci daca intr-adevar vei aveam probleme. Foloseste crema cu ragade cu putin inainte de nastere si cam atat.
.......in 22+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
katia spune:
Mexxa, sa-ti pazeasca Dumnezeu bebelul si sa te ajute sa treci peste toate greutatile! Stai cumintica in pat si ai sa vezi ca o sa fie bine!
Pupici! Suntem alaturi de tine!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/my_photos
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite