Testosteron 4,7

Testosteron 4,7 | Autor: helga

Link direct la acest mesaj

Cum medicul nu a avut TIMP sa imi explice si mie rezultatele analizelor, vin aici sa va intreb pe voi, cine stie, ce ar insemna aceste rezultate. Nu voi povesti despre frustrarea vizavi de medic, in scurt timp incerc sa gasesc alti doi-trei si poate cineva din ei va avea bunavointa sa ma lamureasca si pe mine si sa imi explice si tratamentul cum sa-l iau, etc.

Asa dar, rezultatele pentru testul Testosteron este 4,7 si scrie ca norma e pina la 2,2. Deci testosteronul este marit. Din ce cauza si ce efecte are aceasta?

La fel rezultat pozitiv la Toxoplazma si Ureoplazma.

Va multumesc mult, si va rog sa nu ma lasati mult in ceata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Draga Helga , daca vei cauta pe Google cuvantul " testosteron " (cauta rezultatele in lb. romana ) , vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale . Printre altele este un articol din revista " Ele " in care se dau multe explicatii clare .

Lectura placuta si...schimba urgent doctorul !

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Cum stai cu pilozitatea ? este excesiva?( mustacioara,pe maini, pe picioare ) poate-i o greseala de analiza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

quote:
Originally posted by speranta

Cum stai cu pilozitatea ? este excesiva?( mustacioara,pe maini, pe picioare ) poate-i o greseala de analiza?

Cu asta chiar nu am probleme. Recent mi s-a accentuat un pic mustacioara, dar e minuscula daca sa compar cu mustacioarele pe care le-am vazut la unele femei. Pe miini nimic, picioare ca la toata lumea. Nimic iesi din comun. Am doar probleme periodice cu acnee, si la virsta de 24 de ani ma asteptam deja sa-mi treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Tstosteron - principalul androgen (hormon masculin), secretat de testicule la barbat si de catre ovare si glandele suprarenale la femeie.
Testosteronul este un hormon steroid (derivat de la un sterol), este necesar spermatogenezei(producerea de spermatozoizi) si dezvoltarii organelor genitale, deci fertilitatii. Testosteronul are, de asemenea, un rol anabolizant in metabolismul proteinelor si favorizeaza astfel dezvoltarea muschilor.El este responsabil de aparitia si mentinerea caracterelor sexuale secundare masculine(repartitia musculaturii, a pilozitatii, schimbarea vocii si libidoul). El este necesar si dezvoltarii oaselor si intervine, de asemenea, in metabolismul lipidelor si glucidelor.
La femeie, acest hormon este sintetizat in cantitate mica de catre ovare si glandele suprarenale. El serveste drept precursor al hormonilor estrogeni.
Patologie - la femeie, un nivel ridicat de testosteron este insotit deseori de hirsutism (dezvoltare excesiva a pilozitatii), asa cum au spus si fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

cum se numeste analiza care se face pt acest testosteron? in cazul ina care este peste limite si ai si probleme cu pilozitatea ce se poate face, care eurmatorul pas? la ce dr trebuie sa mergi? Este cineva care a scapat de parul de pe corp cu ceva medicamente? Stiu ca transexuali sau homosexualii (scuzati nestinta) fac diverse tratamente pt a nu mai avea par pe corp. Oare sunt ok aceste medicamente?

daca stiti lamuriti-ma si pe mine.

Crinutz codita de maimutz

"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Am gasit un alt medic super dragut care mi-a spus ca nu s-ar sti care ar fi cauzele cresterii Testosteronului. Ar putea fi din cauza celorlalte infectii pe care le am. Dupa ce primesc tratamentul pt infectii mai dau inca o data testul si sper sa fie altfel. Eu oricum nu as avea semne majore de cresterea testosteronului.

Pt analiza Testosteronului am dat singe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvya spune:

aceeasi pb o am si eu cu testosteronul...si tot nu reusesc sa gasesc solutii pt a-l face sa se reduca..nu stiu care ar fi cauzele...m-au ajutat dinae 35..insa a fost o chestie de timp,dupa ce am renuntat -s-a ridicat..stiu ca limita superioara era pe la 2,8...oricum mi se pare cam mult 4,7..ia repeta tu analizele..poate erai stresata sau cine stie ce aveai in perioada aia.
dc gasesti vreo sol pt reducerea lui pls sa dai de veste cumva..pe forum,pm sau ceva..ca mai sunt cu pb din astea:( multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adya spune:

Fetelor, si eu am avut probleme cu testosteronul, iar medicul mi-a prescris Androcour si Diane 35. Tratamentul a fost de 3 luni. Oricum doar doctorul va poate prescrie un medicament si dozajul.
Va pupik,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweety09 spune:

Nu am vrut sa deschid un nou topic asa ca va scriu aici problema mea..
Fac recent (pe 19 sept) 18 ani.. (daca are vreo relevanta).. problema este ca in Iulie anul trecut am fost diagnosticata cu ovare polichistice, nu era nimic grav, erau micute, doctorul a spus ca e ceva normal. Astfel mi-a dat tratament cu Diane 35 si Spironolactona. Dupa 9 luni am oprit tratamentul, in special din cauza colesterolului marit si pentru ca nu mai aveam chisturi pe ovare.

Problema este ca eu de atunci n-am mai avut ciclu (3luni). Din cate am citit pe aici nu sunt singura care se confrunta cu problema asta. Numai ca testosteronul e imens, 5.1(val normale 0.1-2), doctorul mi-a prescris sa continui tratamentul cu Diane si Spironolactona. Am fost la alt doctor care mi-a spus intai sa iau Utrogestan timp de 10 zile si apoi in prima zi de ciclu sa incep sa iau Diane.

Eu m-am documentat pe internet, sa vad motivul pentru care testosteronul a sarit asa de tare, pe scurt.. pentru ca i-am dat anticonceptionale (estrogen), el a "uitat" pur si simplu cum se mai produc, si dupa ce am incetat tratamentul, evident el nu stie cum sa mai produca. Daca incep din nou tratament. nu tot acolo voi ajunge in final? De asta doresc sa imi "invat" din nou organismul sa produca estrogen, pe cale naturala, numai ca imi este frica pur si simplu de bolile care le aud.. diabet de tip 2.. etc.. excluzand trasaturile de gen masculin pe care le risc.

Iertati va rog exprimarea, dar vocabularul meu in ceea ce priveste medicina e redus.
M-am documentat f mult si ma sperii pe zi ce trece de efectele care vor urma.. daca iau si daca nu iau pastile.

Mergi la inceput