Dragelor,
am primit niste frunze de loboda de la o cunostinta ce are gradina. Spuneti-mi si mie, inafara de sarmale, ce pot face cu ele?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
Ciulama de loboda verde
Ingrediente:
Loboda verde (nu se foloseste loboda rosie) (sa zicem 10 legaturi mai mari)
1 litru lapte
2-3 linguri unt
2-3 linguri faina
marar (2 legaturi)
Preparare:
Loboda verde se fierbe in apa clocotita cu sare, se strecoara si se bate cu mixerul.
Se fierbe laptele.
Separat se incalzeste untul, se adauga faina, avand grija sa nu faca cocoloase si sa nu se arda. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga loboda, se mai da in cateva clocote.
La final se potriveste de sare si se adauga mult marar.
Mentiuni:
Se serveste cu mamaliguta.
Este super gustoasa. Merita sa incercati.
Timp Preparare:
30 '
Complexitate:
redusa
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Cioraba de loboda
Ingrediente:
1/2 kg lobodă
1/2 l borș
zeamă sau sare de lămâie sau oțet
o ceapă mică
un vârf de cuțit de piper
4-5 căței de usturoi
leuștean
un gălbenuș
100 ml smântână sau iaurt
sare.
Mod de preparare:
Loboda se spală, fără să se rupă frunzele, în 2-3 ape; apoi se rup frunzele și vîrfurile fragede, se iau mănunchi, se taie felii mai late, care se vor pune în 1 1/2 l apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată mărunt și se vor fierbe circa 30 minute. Ciorba se acrește cu borș sau cu altă substanță acră. Se poate pune și o linguriță cu vîrf de Vegeta sau un vîrf de cuțit de piper
Mod de servire:
Se adaugă sare cât mai este necesar și 1-2 linguri cu untdelemn în care se pune un vârf de boia dulce
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
le speli, le oparesti in apa cu sare, si le pui in congelator. la iarna va fi super sa-ti poti pregati un bors de loboda.
la bors cu ele
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
ciorba de loboda si salata verde, cu bucatzele mici de kaizer si batuta cu smintina amestecata cu ou, ce zici?
M.
se poate face ca si spanacul, dar numai loboda verde, are aproape acelasi gust
mie imi place mult cu ou