Acte necesare obtinerii vizei pt Israel?

Acte necesare obtinerii vizei pt Israel? | Autor: ninocikap

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos daca stie cineva ce acte imi trebuiesc pentru obtinerea vizei pentru intrare in Israel sau sa imi dea si mie un link..pentru ca eu pana acum am gasit concret doar formulare pentru viza.

multumesc frumos.

PS vrem sa plecam vreo 2 saptamani eu si sotul in vizita la sora lui in Israel, stabilita acolo de vreo 7 ani...credeti ca vom primi acordul ...amandoi o data... ca am inteles ca e mai greu... a mai reusit cineva...?

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Nicoleta , din ce cunosc eu sunt 3 variante .

Una ar fi sa mergeti intr-o excursie organizata de o agentie de turism , dar de obicei se fac in perioada sarbatorilor de Paste si Craciun , asa ca acum , in aceasta perioada nu stiu daca se organizeaza , din lipsa de solicitanti .

Alta varianta ar fi ca sora sotului tau sa trimita o invitatie prin fax la Ambasada Israelului in Romania in care sa specifice pt. ce perioada va invita , gradul de rudenie ... In momentul in care afli ca a trimis invitatia ,va duceti la ambasada si cei de la serviciul consular va vor cere sa veniti cu o multime de acte ( de la servici , ca mergeti in concediul de odihna , ca aveti casa...)ca sa fie siguri ca aveti la ce sa va intoarceti . Va trebui sa platiti o taxa de viza , dar in cazul in care nu veti primi viza , nu veti primi banii inapoi...

Varianta cea mai sigura , dar mai complicata in acelasi timp , este ca sora sotului sa mearga la Ministerul de interne si sa faca acolo cerere pt. voi - si mi se pare ca va trebui sa trimiteti voi prin posta "dovezile" ca va intoarceti inapoi , ca veniti in perioada concediului de odihna...lista exacta o va primi in momentul in care merge sa ceara informatii despre demersurile necesare.

Ce pot sa-ti mai spun...mult succes si spunei cumnatei tale ca daca cumva , din nefericire , va primi un raspuns negativ , sa repete procedura...e ceva obisnuit aici...sa nu ia raspunsul ca pe o decizie definitiva si irevocabila !

PS. dar voi vreti sa veniti acum , in aceasta perioada a anului ???????????

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Porumbel multumesc de raspunsul detaliat. o sa vedem care varianta o vom alege... din ultimele 2.. ca nu plecam cu excursie organizata.

nu vrem sa mergem acum .. ne gandisem sa mergem cam pe la sfarsitul lui septembrie cand am inteles ca este anul nou la voi acolo..ca sa fie si ei mai liberi. dar eu sunt mai nerabdatoare din fire si as fi vrut sa rezolv cu actele mai din vreme ..sa nu am surprize.

Poze

Mergi la inceput

Nicoleta , intr-adevar e ceam mai buna alegere sa veniti in toamna .
Anul nou cade pe 22 septembrie .Asa ca daca veti fii aici incepand cu 21 sept. va fi super !
Aveti grija sa va aranjati concediile din timp !!!
Si vorbiti cu sora sotului sa meara la Ministerul de interne pe la inceputul lunii august , cel tarziu si sa va faca invitatia pe o perioada exacta ( de ex: 21 sept -5 oct ) iar voi sa aveti concediul pana pe 8 ca sa aveti timp sa va odihniti si sa va refaceti dupa perioada petrecuta aici
Asta ar fi varianta ideala...voi stiti cel mai bine ce si cum sa faceti in functie de situatie...

Iti doresc multa rabdare , si cand se termina treci la indelunga rabdare

Vacanta placuta !...si daca mai ai nevoie de vreun sfat sau vreo idee...sunt aici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

multumesc inca o data pentru detaliile pe care mi le-ai dat. vrem intradevar sa fie o vacanta de vis... ca nu se stie cand vom mai ajunge.

cu concediile.. doar sotul trebuie sa aranjeze... eu sunt acasa in CIC cu cel mic... de aceea si am vrut sa mergem ca tot sunt acasa... desi pe cel mic nu il vom lua.... nu stiu cum voi reusi sa stau vreo 2 sau 3 saptamani fara el..

Poze

Mergi la inceput

Intr-adevar , cred ca o sa-ti fie dor , dar e mai bine sa mergi acum , cand e copilul mic , mai ales daca ai pe cineva de incredere cu care sa-l lasi...

Insa e si un avantaj in faptul ca nu-l luati cu voi : aveti mult mai multe sanse sa primiti usor viza ! Nu uitati sa spuneti asta cand mergeti la ambasada !

Mult succes si astept impresiile (neromantate ) la intoarcerea din concediu !

Mergi la inceput