Fructele congelate

Fructele congelate | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

am in congelator o punga cu fructe de padure (zmeura, afine, capsunele mici) si ma intrebam cum sa fac cu ele? le dezghet sau nu inainte de a le pune pe o prajitura cu fructe.
Azi am facut prajitura cu fructe dar cu cirese si mere crude deasupra, pt ca n-am stiut cum sa procedez cu fructele congelate.
merci frumos
Lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

da le desgheti inainte si sucul ce-ti ramane il poti bea e tare bun .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu am cumparat zmeura congelata si am incercat sa fac un pandispan cu zmeura. L-eam lasat sa se dezghete si dupa ce s-au dezghetat le-am pus in tava, insa, ciudat, s-au lasat pe fundul tavii, cred eu ptr ca aveau prea multa apa, desi se scursese o gramada cat au stat la dezghetat. Cum sa fac sa nu se mai lase pe fundul tavii?
Poate ca nu trebuie adaugate in aluat la inceput?


Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Eu nu le dezghet. Le spal, dau jos gheata si le dau prin faina inainte de a le pune pe prajitura si... la cuptor cu ele.
Apropo de fructe de padure, vezi ca are Natalia o reteta, Crancin-Macin se cheama, o nebunie!

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Stefana

Eu nu le dezghet. Le spal, dau jos gheata si le dau prin faina inainte de a le pune pe prajitura si... la cuptor cu ele.
Apropo de fructe de padure, vezi ca are Natalia o reteta, Crancin-Macin se cheama, o nebunie!

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice



Acum intru sa o caut. deja mi-ai facut pofta numai gandindu-ma!

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nana, vezi aici, un pic mai jos, sau dai o cautare in pagina dupa "crancin". Uite si poza, sper sa te convinga.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Balbina

Nana, vezi aici, un pic mai jos, sau dai o cautare in pagina dupa "crancin". Uite si poza, sper sa te convinga.

------------------
Numai bine,

Natalia




Deci am gasit. Doamne fereste in ce hal poate sa arate. E clar ca voi comite si eu una si asta cat mai curand.
Multumesc mult de sfat, Stefana, iar tie Balbina pentru ca imparti cu noi aceste minunatii de retete!


Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

balbina: prajitura ta arata exceptional, insa am o nelamurire; de ce blatul este alb daca are in compozitie ciocolata? ciocolata este alba?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by disperata

balbina: prajitura ta arata exceptional, insa am o nelamurire; de ce blatul este alb daca are in compozitie ciocolata? ciocolata este alba?

s-auzim numai de bine! si



Disperata, blatul nu e alb, poate asa se vede la monitorul tau, e un fel de maroniu deschis. Am folosit ciocolata cu lapte care e mai deschisa la culoare decit cea amaruie, plus ca fulgii expandati sint de culoare alb-galbuie. De aceea a iesit asa.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Eu am cumparat zmeura congelata si am incercat sa fac un pandispan cu zmeura. L-eam lasat sa se dezghete si dupa ce s-au dezghetat le-am pus in tava, insa, ciudat, s-au lasat pe fundul tavii, cred eu ptr ca aveau prea multa apa, desi se scursese o gramada cat au stat la dezghetat. Cum sa fac sa nu se mai lase pe fundul tavii?
Poate ca nu trebuie adaugate in aluat la inceput?



NanaMotoc,
Intr-adeavr, incearca sa adaugi fructele la 5 minute dupa ce bagi pandispanul la cuptor, astfel incat el sa se fi inchegat un pic si nu se mai sufunda fructele in aluat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Deanny

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Eu am cumparat zmeura congelata si am incercat sa fac un pandispan cu zmeura. L-eam lasat sa se dezghete si dupa ce s-au dezghetat le-am pus in tava, insa, ciudat, s-au lasat pe fundul tavii, cred eu ptr ca aveau prea multa apa, desi se scursese o gramada cat au stat la dezghetat. Cum sa fac sa nu se mai lase pe fundul tavii?
Poate ca nu trebuie adaugate in aluat la inceput?



NanaMotoc,
Intr-adeavr, incearca sa adaugi fructele la 5 minute dupa ce bagi pandispanul la cuptor, astfel incat el sa se fi inchegat un pic si nu se mai sufunda fructele in aluat.



Deanny



Si sa nu le decongelezi inainte, le pui asa congelate.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput