the look of love- zile si nopti la Paris

the look of love- zile si nopti la Paris | Autor: miag

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

.....dupa nastere, asteptand sa creasca bebe, am tot visat cu ochii deschisi la perioada cand voi putea calatori din nou si acum, invinsa de oboseala si stres m-am decis...PARIS...un zvacnet de egoism...lasam copilul acasa si fugim, doar eu si el: sotul pe care astept sa-l redescopar ca in prima zi...sotul de care poate nu am mai avut timp suficient...sotul care candva era prieten , confident, amant....astept atat de multe de la aceste zile si nopti in Paris...astept sa ne regasim, sa ne redescoperim, sa redevenim cumva copii...
Mai sunt doar 4 nopti pana plecam..sunt cu sufletul la gura, totul este aranjat la cel mai mic detaliu....si totusi am emotii de scolarita...deja vad cu ochii mintii luminile Parisului, strazile lui, atmosfera boema...efectiv nu mai am rabdare....

As vrea sa imi povestiti si voi cum a fost, pentru ca eu va voi povesti cu siguranta...

Mia, mami de ROLAND (18 Noiembrie 2004)

Winners never quit, quiters never win!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

Eu in Paris nu am fost nici cu sotzu nici cu prietenul ci cu gashca dar a fost absolut superb. Fiind ghid de turism am avut ocazia sa vizitez mai multe orase superbe : Monte Carlo, Cannes, Venezia, Wien, etc dar nici unu nu mi-a placut asa de multa ca Parisul. A ramas orasul meu de suflet. Noaptea cel putin...e divin. Luminile turnului sunt superbe...Panorama din turn e superba..primbarile pe Sena sunt absolut romantice (chiar si cu gashca). Luvru nu-ti ajunge o zi sa-l vizitezi.....Gradinile Luxemburgului sa mergi neaparat sa le vezi ca sunt divine....Nici nu stiu ce sa-ti mai zic..O sa incerc sa pun niste poze....

Pozeeee din Paris

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Ana Maria, MULTUMESC PENTRU POZE...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miag

Ana Maria, MULTUMESC PENTRU POZE...

Astept pozele tale acum!!

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Ati plecat deja ?
Si eu m-am indragostit de Paris de la inceput. Prima oara am fost cu autostopul la Paris, am dormit cu sacii sub turnul Eiffel, dar tot a fost magic. Eram studenta pe atunci.
Cinci ani mai tarziu am ajuns sa lucrez la Paris pentru 5 ani. Nici acum nu si-a pierdut farmecul o plimbare pe jos pe insula Saint-Louis, pe langa Notre-Dame, pe Monmartre...
O plimbare cu vaporasul pe canalul Saint-Martin... O iesire pe Champs-Elysee...
Pe cat am putut am incercat sa ma plimb pe jos prin Paris prin toate colturile, chiar si cele mai putin turistice. Sa descopar stradute si parculete, restaurante cu 2-3 mese, teatre de buzunar...

Daca nu ati plecat inca si ai nevoie de informatii practice despre Paris as putea sa te ajut cu cateva idei (unde puteti manca ieftin si bine...).

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Sanziana, poti sa ma ajuti pe mine, daca vrei :) O sa ajung vineri dimineata, hotelul e pe undeva in zona Montmartre. Cum n-am nici un gand sa dau bani pe taxi, va trebui sa ajung cu metroul de la aeroport. Nu stiu ce statie ar fi pe-acolo. Sotul ajunge mai dupa amiaza, cumva va trebui sa ma descurc singura. Avem doar un week-end la dispozitie, si trebuie sa vedem tot :) Fara sa ma obosesc prea tare totusi, ca il supar pe bebe din burtica. Am zis ca pentru Disneyland si Luvru nu e timp, poate data viitoare, cu piticul dupa noi. Bugetul e redus, vedem noi ce mancam pe-acolo :) Iaurt, gogosi si mic dejunul la hotel. Daca ai ceva instructiuni, as fi tare fericita. Mentionez ca eu nu vorbesc o boaba de franceza, consortul insa da. Cu engleza nu-mi fac iluzii ca o sa am vreun succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, sa mergeti si in Cartierul Latin, noua ne-a placut f mult...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Deborah77

Sanziana, poti sa ma ajuti pe mine, daca vrei :) O sa ajung vineri dimineata, hotelul e pe undeva in zona Montmartre. Cum n-am nici un gand sa dau bani pe taxi, va trebui sa ajung cu metroul de la aeroport. Nu stiu ce statie ar fi pe-acolo. Sotul ajunge mai dupa amiaza, cumva va trebui sa ma descurc singura. Avem doar un week-end la dispozitie, si trebuie sa vedem tot :) Fara sa ma obosesc prea tare totusi, ca il supar pe bebe din burtica. Am zis ca pentru Disneyland si Luvru nu e timp, poate data viitoare, cu piticul dupa noi. Bugetul e redus, vedem noi ce mancam pe-acolo :) Iaurt, gogosi si mic dejunul la hotel. Daca ai ceva instructiuni, as fi tare fericita. Mentionez ca eu nu vorbesc o boaba de franceza, consortul insa da. Cu engleza nu-mi fac iluzii ca o sa am vreun succes

pe ce aeroport aterizezi???

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Deborah77

Deborah77, de la aeroport trebuie sa iei RER B (e un tren de periferie care in Paris intra pe dedesupt ca un metrou). Pe care il vei schimba fie la Gare de Nord (gara de nord) fie la Chatelet ca sa iei in loc un metrou sau chiar doua.
Daca imi dai adresa hotelului iti pot spune mai exact care e cea mai apropiata statie de metrou (presupun ca e statia Blanche de pe linia de metrou 2).

Daca zici ca sotul tau vorbeste franceza uite aici site-ul transporturilor din Paris: http://www.ratp.fr/
Gasesti pe el harta metroului si nu ar fi rau sa ti-o imprimi. Ai si harta autobuzelor.
Ai pe el si tipurile de abonamente pe care le poti face si tarifele (abonament pe o zi pe toate mijloacele de transport...).

La Place Clichy, la Les Halles si langa centru Pompidou exista niste autoserviri (Flunch) unde puteti manca relativ ieftin. Gasesti meniu cu 6 euro cu pui sau peste pane + o bautura la care legumele sunt la discretie, adica poti sa te duci sa mai iei de cate ori vrei. Eventual luati o portie si mancati mai multe legume.

Grija la metrou ca sunt de urcat si coborat o gramada de scari asa ca nu stiu daca bebe va fi incantat.

In cartierul Latin se poate manca relativ ieftin sandvisuri grecesti (un fel de kebab).

Daca stati langa Monmartre e foarte frumos de vizitat dar vezi ca e de urcat pana la Sacre Coeur.

Ati putea sa va luati si bilete la Autobuzele galbene (l'OpenTour Paris) sau la cele rosii (parca cele galbene au traseu mai interesant). Se poate lua pe 2 zile si va dau niste casti in diferite limbi. Nu e foarte ieftin, dar avantajul e ca te plimba cam pe la toate monumentele de vazut si poti urca si cobora unde vrei din ele timp de o zi sau doua (in functie de abonament). E mai rentabil pe 2 zile pentru ca diferenta intre 1 si 2 zile nu e foarte mare ca pret.
Mi se pare ca cu acest bilet aveti si reducere la unele vaporase de pe Sena (aveti grija ca sunt cel putin 3 companii dintre care unele foarte scumpe).

Nu stiu ce sa iti mai spun, intreaba-ma tu daca vrei.

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Am gasit si site-ul pentru autobuzele galbene (l'OpenTour): http://www.paris-opentour.com

Tariful e de 25 euro pe o zi si 28 pe doua zile. Da, nu e prea ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Hai mai ca eu am dat pe 2 ore cu openbus in Hamburg 13 euro. 28 nu e mult pt 2 zile.

Veselie mare sa aveti si romance din plin:)

Do not go to bed mad! Stay up and fight!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Mergi la inceput