Mamici de mai-iunie 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 25
26octombrie spune:
Va multumesc mult, dragelor, pentru sfaturile cu lapticul! de aseara papam numai din biberon, cate 140ml odata. sa ne tineti pumnii!
Cristina si Carmen, sunt cu gandul la voi! Mi-e si mai usor cunoscand scena evenimentelor... Abia astept sa treaca ziua, sa mai adaugam doi copii frumoshi si sanatosi la clubul nostru! pupaciuni si nastere ca fulgu'
Ioana, sarumana de aprecieri
. Da sa stii ca io inca nu i-am dat lapte praf, ii dau completare din laptele meu. Oricum, astzsi l-am trimis pe mihai sa ia cantar, cat naiba o costa ata ete. daca nu ia in greutate in urmatoarele doua zile o sa merg sa iau milumil 1, cum m-ai sfatuit. nici nu ma intereseaza sa imi va recomanda medicul, dupa ce mi-a spus ca nu stie unde pot face analiza laptelui si-a cam pierdut din aura... Cum adica, esti medic pediatru si nu stii asa ceva?! no way!
Steluta, iti tin pumnii sa mearga totul ca pe roate cu santierul!
Luana si
Hora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
26octombrie spune:
Ella, bine ai venit!!
Alia, asa cum a spus si Ioana, mainile si picioarele nu sunt ilustrative, bebeii nu au inca setata capacitatea de a-si regla temperatura membrelor. temperatura reala a lor se poate lua cu mana la ceafa (si nu dupa somn, atunci sunt mai fierbinti). Sa stii ca de bebei care sa pateasca ceva de la lipsa caciulitei nu am auzit, in schimb de la caciulita multi fac febra, asta stiu de la medic. ei isi regleaza temperatura prin pielea capului, iar daca tu astupi... Pana in toamna poti sa bagi toate caciulitele intr-o punga, punga sub pat sau in debara si sa uiti de ele!! 
Heeelp! Stie cineva mai multe despre cum se diagnosticheaza "babeste" daca e laptele bun au ba?? Iuly mi-a dat ideea, oricum pana la analiza laptelui asta ar fi o solutie sa ma linistesc!
Luana si
Hora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005
zax spune:
Ella bine ai venit in club. Nastere usoara!!!
Steluta - ai sa razi. Si la mine e un fel de santier. Trebuie sa montam o nisa din rigips in WC de serviciu, si am doi mesteri in casa. Si sunt singurica.
Pe site la scoica de la cam zicea ca merge pana la 13 kile. Faza e ca am mai vazut unele faine la Graco, dar tot pe net; si parca as vrea sa le vad live. Cine stie un magazin de-al lor sa-mi zica si mie.
iulyp - dragele de noi. Asa e! Mergem azi sa aflam vesti bune. Poate imi zice doc ca a venit momentul mult asteptat...
Luana - tin pumnii cu lapticu. Nici eu nu cred ca e posibil sa nu fie bun. Trebuie sa ai incredere.
zax
38+
Horia Alexandru
POZE
Voinicel
inaioana spune:
Luano, m-am mai gandit la o chestie. Daca tu zici ca-i dai cupilului sa suga (sa zicem vreo 100ml macar, da?) si apoi la o ora-doua te mulgi 150ml...nu cumva te stimulezi prea mult si in felul asta laptele iese mai diluat decat trebe? Adik..daca ai sta mai mult (de la un supt la altul) nu cumva ar fi mai concentrat? Ma gandesc ca al tau corp poate nu face fata sa bage toate proteinele/grasimile/glucidele necesare in TOT laptele pe care prin stimulare excesiva il scoti tu , poate are nevoie de timp sa le prepare in cantitate suficienta si daca tu ceri si ceri peste nevoile cupilului, el iti face ceiutz nu laptic , ca nu poate nici el. Cantitatile astea pe care le scoti tu le papa un bb de peste 6 luni, la un program de 3-4 mese pe zi in conditiile in care papa deja si alte chestii!
Pai daca pun si suptul si mulsul, cred ca iti ies peste 8-9 reprize de tras de tzatze pe zi, nu?
E o idee...acus' m-am gandit, nu stiu daca are vreun suport stiintific dar ma gandesc ca poate merita sa incerci sa ii dai numai supt si atat cateva zile, sa vezi ce si cum...poate laptele se mai concentreaza in felul asta...
A, uitasem, scuze
: Bine ai venit , Ella! Sarcina usoara in continuare, nastere usoara si bebe perfect!
Vezi ca primele 10 mesaje pe forum nu iti vor aparea imediat dupa ce le scrii pentru ca esti moderata, sa nu te sperii si sa perseverezi in a ne scrie!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
DianaR spune:
Ia mai terminati cu prostiile, analizele superstintifice ale calitatii laptelui matern bla, bla... Fiecare copil e altfel si creste in ritmul lui. Luana, 150 grame pe saptamana e o crestere cat se poate de normala (teoretic trebuie sa ia intre 140-210 pe saptamana), asa ca nu te stresa. Evident ai lapte destul, chestia cu analiza laptelui e o tampenie si de asta nici pediatra nu stie sa-ti spuna unde se face (ca nu se face niciunde, eventual la fabricile de lapte), dai sa pape san si n-o mai inebuni cu completari, pune-o sa suga sa-ti goleasca sanul. Intre noi fie vorba la fel creste si a mea. Asta e materialul genetic al meu si al sotului, Vladut a fost la fel daca nu mai rau.
Diana ,
Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
adriana spune:
Intaresc si eu ce a spus DianaR, lasa copilul in ritmul lui.
Nu ii da formula, ca sa poti sa-ti faci idee daca fetita creste lasa mai mult timp sa treaca, nu o cantari zilnic ca dai in nebuneala...pliizzz.. Nu renunta la san. ![]()
Si eu am avut momente cand imi venea sa dau cu ei de pereti, sa renunt si sa-i trec pe formula, dar s-au reglat si mi-au asimilat foarte bine laptele. I-am alaptat pe amandoi pana la 13 luni(din motive de gravideala, altfel mai stateam si acum cu ei agatati de san).
Eu nu as amesteca formula cu laptele matern, dar asta e alta poveste, si vad ca la unele fete da rezultate aceasta mixtura.
Poate fii ca e fetita si creste mai incetisor, poate fii si ce a spus inaioana cu lapte prea subtire (nu o lasa la celalalt san pana nu se goleste primul), dar nu cred (si n-am auzit pana acum de lapte de mama care sa nu fie bun )sa fi de la tine.
Decat sa ai un copil grasut, eu zic mai bine unul sanatos 

A&C&O
carminabulina spune:
Bai Luana sper ca te-a lamurit DianaR 

. Ai fost tare Diana
.
Si cred ca s-ar putea sa aiba dreptate si Ioana, pare destul de logic ce spune ea.
Am si eu o problema cu laptele din tzatze. Eu am luat niste pastile care sa opreasca productia, am muls ce s-a produs atunci si 2 saptamani jumate nu am avut probleme. Dar acu 3 zile m-am trezit cu lapte in tzatza, am muls cam un pahar, era din ala galben galben (colostru) ca imi venea sa-l pun pe bebe la san. Si acum mai am si nu stiu exact cum sa procedez: sa-l las acolo sau sa-l scot afara, sa ma mulg. Si de naiba mai produc lapte daca am luat pastile si am avut si o perioada destul de lunga in care nu am produs? E o intrebare la care nu am raspuns. Daca il stie cineva i-as fi f recunoscatoare daca mi-l spune si mie
.
[poze carmina
intalnire burtici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;29/st/20060515/n/Mihnea/dt/8/k/91fd/age.png
mihaela.f spune:
Am trimis si eu niste poze cu bebelusul meu pe adresa comuna.
Imediat vine si povestea :-)
Mihaela si bebe Rado Gabriel
26octombrie spune:
ioana, stii ceva? nu ma pricep nici eu, da ce spui tu are sens. uite, o sa vad exact cat lapte scot azi, de cand am venit de la maternitate imi notez orele de papa, cat a papat si cat am scos eu cu pompa. oricum, nu ma mulg des intre alaptari, daor de cateva ori s-a intamplat, insa ai dreptate, voi evita.
aha. de ieri de la 19:30 pana acum am scos 625 ml. o sa vad pe parcursul a doua-trei zile cat scot pe zi, media.
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005
26octombrie spune:
Diana si Adriana, sarumana mult de raspunsuri! 
acum, de ce sunt stresata: mama a patit cam asa cu mine.. a iesit din maternitate, a ajuns acasa, imi dadea san si eu urlam in continuu. a venit o prietena la ea, fata de moasha si cand a vazut laptele a zis mama, asta e ceai ce-i dai tu, cupilu plange de foame. s-a dus repede si si-a facut analiza laptelui si, da, avea apa chioara, era f anemica si a trebuit sa ma treaca pe lapte praf; mi-a dat fo 4-5 luni tzatza in paralel, ca s-a incapatzanat ea si voia sa iau colostru.
diferenta e ca fi-mea e, evident, satula, trebuie sa o trezesc eu dupa 3,5 ore, sau 4, iar noaptea doarme si 7 ore. DAR... totusi, nu e normal ca in trei saptamani si jumatate sa ia doar 100GR fata de greutatea de la nastere!!!
Luana si
Hora
Hora Lucia
Lisboa 2005