Ajutati-ma ,va rog

Stiu ca nu sunt singura cu astfel de problema,dar n uam cu cine sa vorbesc.Va rog ajutati-ma.Eu si sotul meu suntem casatoriti de 8 ani ,avem o fetita de 2 anisori.7ani ne-am iubit,ne-am respectat,ne-am ajutat reciproc,dar de 1 an s-a schimbat brusc,nu mai e cel cu care am petrecut impreuna 7 ani minunati.Ne certam saptaminal din motive minore,si de fiecare data me jigneste,ba ca sunt proasta ,ba nebuna,ba dam divort,ba sa stam in camere diferite fara sa ne mai vorbim,cind ne intilnim,ca a 2a zi sa se poarte ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic.Nu mai inteleg nimic.De curind a inceput sa-mi spuna sa ma uit bine in oginda sa vad ca suntFEMEIEiar femeie trebuie sa taca ,sa asculte sa fie supusa,pentru ca ea femeie,e proasta,si nu face nimic bun,doar el trebuie sa ia hotariri,doar el are drepturi ,femeia doar obligatii.Daca il rog sa ma ajute in bucatarie imi spune ca nu are chef,nici macar nu marefuza frumos,pentru ca el,nu-i asa,are dreptul sa spuna pe sleau ce gindeste.Am incercat sa vorbesc cu el,sai spun ca nu merit sa se poarte asa cumine,ca nu iam facut nici un rau,ca hotaririle se iau impreuna ca sa fie intelegere nu face fiecare ce vrea de capul lui.Nici nu vrea sa auda,citeodat mi se adreseaza cuFemeie ,vezi ca... .Seara s incheie eu plingind si suferind in tacere iar el in cealalta camera,nu stiu ce face acolo.Spunet-mi voi gresesc eu pe undeva si nu imi dau seama,eu nu vreu sai dau ordine ,reau doar un sot care sA ma iubeasca,care sa ma respecte,care sa ma faca fericita ,cer prea mult.Nu vreu ca fetita sa creasca doar cu un parinte,vreau sa-i schimb aceste mentalitati dar nu stiu cum.Acum ma doare capul,sin umai am lacrimi sa mai ping chiar daca vreau,pina acum am 15 min am pins ca o proasta.Dca il rog sa faca ceva imi spune ca nu vrea el .pentru ca e barbatul si se face ca el,iar eu daca as fi mai naiva aici sar opri conversatia dar ptr.ca eu nu sunt obisnuita cu astfel de lucruri si nu sunt de acord vin si ii spun ca nu spune bine ce spune si de aivi n discutii,ca atita timp cit nu tac si comentez o sa am de suferit,oricum sufar.Sunt disperata,va rog ajutati-ma.Eu nu stiu ce sa mai fac,stau si privesc cum casnicia mea se duce pe apa simbetei ,iar lui nui pasa parca imi spune exact ce stie ca numi place.Va rog ajutati-ma
Raspunsuri

Clover spune:
Bine ai venit pe forum.
Ai idee ce s-a intamplat acum un an de l-a facut sa se schimbe? Din ce povestesti 7 ani de zile a fost totusi o persoana buna si brusc s-a transformat intr-un monstru misogin. Ceva trebuie sa se fi intamplat de a dus la schimbarea asta profunda. S-a schimbat si modul in care se poarta cu copilul? Schimbarea lui e legata de bani, de serviciu, de familie (a lui sau a ta), crezi ca poate exista o alta femeie?
You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.

CristinaT spune:
Cand te-ai intors la serviciu?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Adria_ spune:
Imi pare rau, mumyca, sa aud ca inca un cuplu are probleme. Ideal ar fi sa existe dragoste, armonie, respect intre doi oameni care au ales sa formeze un cuplu, iar dragostea sa creasca cu fiecare zi. Dar cum idealul este cam de neatins....
Ce-as putea sa spun sa te ajute? Incearca sa gasesti ceva bun in toata situatia asta in care te gasesti: de exemplu sa-ti para bine ca ai o camera doar a ta, ca ai un spatiu doar al tau, bucura-te de liniste, bucura-te ca dormi singura in pat si poti sa te intinzi cum vrei. Bucura-te ca pentru o perioada cineva nu mai intra in spatiul tau.
Nu te mai acuza tu pe tine. Chiar daca ai facut ceva gresit. El asta vrea - sa te faca sa te simti vinovata de o vina are nu exista. Nu are dreptul asta - sa te acuze. Pentru ca asta esti tu, cu greseli sau fara. Nici tu nu ai dreptul sa-l acuzi.
Ai spus ca vrei sa te iubeasca. E imposibil sa ceri asta unui om. Cum sa-i ceri asa ceva? Daca el simte ca n-o mai poate face? Poti sa-l rogi sa duca gunoiul, dar sa simta ceva.... e imposibil. E cam aceeasi chestie si faptul ca parintii pretind copiilor sa le arate recunostinta, dragoste si le reproseaza cate sacrificii au facut ei pana sa-i creasca. Pentru ce?
In concluzie eu te sfatuiesti sa te bucuri de orice nimic din viata ta, chiar daca la inceput fortat, vei ajunge sa te bucuri cu adevarat, lasa-l pe sotul tau in pace un timp, poate si el are nevoie de o perioada si are sa fie singur in camera lui si nu mai fi asa incrancenata. Fetita simte starea parintilor ei. Ar fi de preferat sa simta liniste decat certuri, nu?
Adriana

Alexmona spune:
Draga MUMYCA...stiu ca e greu , dar incearca sa te linistesti si dupa aceea sa pui putina ordine in viata ta.
Incearca sa ai o discutie linistita cu sotul tau ...eplica-i cu calm ceea ce simti cand el iti vorbeste asa .
Stiu ca pare greu , ca probabil nu vrea sa te asculte , dar incearca.
Si nu uita in astfel de momente grele copiii ne simt .Pune-te pe tine si fetita ta pe primul loc.
Fetita ta nu trebuie sa te simta distrusa .Zambeste-i si asigur-o zilnic de iubirea ta .Daruieste-i zambete .are mare nevoie.
Baietelul meu , care are acum un an si cinci luni a devenit ratiunea mea de a trai .El imi da putere sa merg mai departe , desi sufletul meu , Dumnezeu si peretii casei mele stiu cat am plans.
Imbratisarile lui fac cat toata lumea.
Joaca-te cu fetita ta , mergi la plimbari cu ea ...nu-i arata sotului ca esti cu inima franta .Eu am facut asta , a vazut cat sufar si se pare ca mai mult l-am indepartat , pentru ca s-a simtit sigur de iubirea mea.
Fi puternica si crede in tine.
Te pup si-ti doresc ca toate acestea sa devina ceva uitat si sa treci cu bine peste.
Alexmona

mumyca spune:
Cu fetita se poarta minunat,o iubeste foarte mult.
Int-o zi mi-a spus ca-si da seama ca s-a schimbat si ca o sa incerce sa-si revina(dar nimic).El spune ca serviciul la schimbat.De 1 an avem o afacere personala,are foarte multe responsabilitati,pare mai stresat .Dar nici mie nu imi e usor cu un copil mic,fara ajutor,si eu sunt mai stresata dar niciodata nu l-am jignit.Poate ca face si el ce a vazut la tatal lui,pentru ca era un om care nu prea o respecta pe sotia lui si traind intr-un mediu mai devreme sau mai tirziu pui si tu in practica.Nu stiu ce sa mai cred.De fiecare data cind ne certam ,ma lasa pe mine sa ma consider vinovata,m-am gindit ca nu prea am mai avut timp pentru noi,fiecare fiind ocupat cu altceva si am incercat sa fiu mai atenta cu el cind eram doar noi_o mingiiere,un sarut,o imbratisare,(pentru ca lipseau,eram concentrati mai mult pe copil sau servici),dar nimic.Acum cred ca stiu unde e problema,e obsedat ca el e barbatu sitrebuie sa conduca,a mai lasat din jigniri,dar ma inebuneste cu replica asta.Ma face sa imi para rau ca m,-am nascut femeie,injoseste atit de mult femeia ,....Ma indeparteaza de el cu atitudinea lui,abia astept sa merg la servici,dar mai dureaza aproape 2 ani.Azi mi-a reprosat ca de ce nu ii dau atentie lu maicasa(la cite mi-a facut sa zica mersi ca tot ii mai vorbesc)dupa ce ma facut nessimtita ca nu o bag inseama pe masa,ma luat in brate sa ma mingiie.Simt ca am ajuns la capatul rabdarii,citeodata privesc in gol trista de ce mi se intimpla si simt ca orice as face tot nu o sa se schimbe nimic,il vreau pe el cum era inainte,dar nu stiu cum si ce sa mai fac Va rog vorbiti cu mine si ajutati-ma ,poate uncuvint spus de voi imi va salva casnicia,iar viata mea va fi mai frumoasa linga el,poate e ceve la care nu mam gindit,eu nu stiu ce sa mai fac,cred ca vrea sa ma transform intr-o fata carea tace si face cum spune SEFUsauCOCOSUfamiliei,dar eu nu sunt asa,eu am sot nu sef,si i-am spus ca un sot trebuie sa fie tandru,sa aiba grija de mine sa-mi arate prin cuvinte sau fapte cit de mult insemn pentru el ,ca asta inseamna sot nu ce face el,i-am zis ca nu ii e teama ca pina la urma o sa ramina singur sa-si deicteze lui,.Sa ajuns pina acolo incit sa-mi zica ca ori stiu sa-mi tin gura (adica sa nu spun cum ca parerea mea e diferita de alui)ceva de genul:Femeie ori faci cum vreau eu ori ramii singura.Pe cuvint ca nu-mi vine sa cred ca eu povestesc toate aceste lucruri,ca eu traiesc aceste lucruri cu barbatul pentru care as fi bagat mina in foc ca nu e asa.Spuneti-mi va rog ce pot sa mai fac?Multumesc mult ca ati avut rabdare sa cititi strigatul meu de ajutor.

Elise spune:
quote:
De 1 an avem o afacere personala,are foarte multe responsabilitati,pare mai stresat... eu nu stiu ce sa mai fac,cred ca vrea sa ma transform intr-o fata carea tace si face cum spune SEFUsauCOCOSUfamiliei,dar eu nu sunt asa,eu am sot nu sef,si i-am spus ca un sot trebuie sa fie tandru,sa aiba grija de mine sa-mi arate prin cuvinte sau fapte cit de mult insemn pentru el ,ca asta inseamna sot nu ce face el,i-am zis ca nu ii e teama ca pina la urma o sa ramina singur sa-si deicteze lui,.Sa ajuns pina acolo incit sa-mi zica ca ori stiu sa-mi tin gura (adica sa nu spun cum ca parerea mea e diferita de alui)ceva de genul:Femeie ori faci cum vreau eu ori ramii singura
s-a shefit.
si e obisnuit ca toata lumea sa taca si sa-l asculte.
asta se numeste grandomanie.
explica-i ca nu esti subalternu' ci egalu' lui si dak nu-i convine ce o sa faca?
O sa te concedieze?
Ia impune-te.... cu cit ii aratzi mai multa deferentza cu atit ii va creste pipota mai mult... scuza expresia, n-am gasit alta mai relevanta.
Elise

eve44 spune:
Sunt de acord cu tot ce a scris Elize.
Am aceeasi parere.
Stiu multe cazuri in care domnii atunci cind au devenit patroni si-au schimbat atitudinea in rau fata de familie.
Dar trebuie adusi pe calea cea buna.
Ai grija de tine si de copil!
Eve
"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Nadia1976 spune:
Mumyca, am vb. cu sotul meu despre tine... Si a spus ca probabil, cel mai bine ar fi sa incerci cu calm si rabdare sa vb. cu el, sa-i explici ca nu mai e barbatul de care te-ai indragostit acum multi ani; spune-i ca fetita voastra merita sa creasca intr-o atmosfera mai buna decat care e acum in casa, spune-i ca tu meriti mai mult; spune-i ca el merita mai mult decat sa se injoseasca in felul in care o face, caci jignindu-te pe tine, se jigneste pe el insasi, si va jigneste copilul. Spune-i ca daca e sa urmeze exemplul tatalui lui, atunci sa te trateze pe tine cum ar fi VRUT el sa o trateze taica-su pe maica-sa, nu cum a tratat-o. Explica-i ca tu stii ca nu meriti jicnirile lui si ca daca nu isi schimba atitudinea tu esti dispusa si pregatita (emotional) sa pui punct casniciei, ca nu poti accepta un astfel de tratament. Spune-i ca il iubesti, dar cu toate astea, nu o sa-ti cresti copilul intr-o casa in care femeia nu e respectata. Spune-i ca MERITI sa te respecte, si cere-i sa va mai dati o sansa. Fii ferma si clara in cerintele tale, dar blanda totodata!
Iti urez mult noroc!
Ai grija de tine si de copil.
Winners don't quit; quitters don't win.
Don't give me an attitude; I already have one!

daniella4 spune:
Mumyca, mie-mi miroase a barbat complexat aici. Care e coplesit de responsabilitati carora nu le prea face fata si care refuleaza acasa, unde se simte indreptatit sa fie cocos.
...din pacate nu stiu cum se trateaza o atare situatie/personaj...
Daniella, mama lu' Alexis