Mamici de ianuarie - februarie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Salut!

Am fost la dr si sarcina e fixata bine, am 5 sapt si DPN=6 febr (asta din cauza ca am avut ovulatie f tarzie si nu mai tinem cont de UM).
Mi-a dat o lista cu analizele pe care trebuie sa le fac si tratamentul pt fixarea sarcinii (utrogestan si bineinteles acid folic si NoSpa la nevoie).

Pofte eu nu am...si parca nimic nu-mi face pofta. Nici la prima sarcina n-am avut pofte.
Mie in continuare mi-e cam rau, greata, voma, tot tacamul...si chiar am reusit performanta sa slabesc 1 kg. Se pare ca e ca la prima sarcina cand pana in luna a 4-a nu am luat nici un kg (de fapt am slabit la inceput si apoi am recuperat pana am ajuns la greutatea initiala).

Pupici!

Mihaela si Alexia- Maria26 august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

MIHAELA de ce trebuie sa faci tratament pentru fixarea sarcinii?ai probleme?

octy7+,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Octavia felicitari pt.bebic bine fixat la locul unde trebuie!
Nu stiu cit inseamna 800Y dar ma gindesc ca la voi e oricum tara florilor se cires si nu pot fi asa scumpe ca aici.Am vazut ieri in supermarket cirese cu 7 euro kilogramul! De altfel majoritatea legumele si fructele sunt exagerat de scumpe in tarile nordice fiindca sunt importate aproape toate.

Dolphin,Roandre ce frumos ca v-ati vazut simbureii si ca totul este in ordine acolo in burtik!

Nushulica,Anis,Catalina,Oana mie nu mi-au facut toxoplasmoza fiindca au zis ca am avut-o cu siguranta din moment ce m-am jucat de mica cu pisicile care stateau afara.Stiti cumva daca cineva se poate imbolnavi de toxoplasmoza de mai multe ori in viata?

In ceea ce ma priveste am niste greturi vagi si beau la greu suc natural de portocale si ceva gen lapte batut.De dulciuri sa n-aud.
Salate fac zilnic si supe tot asa.Mai consistent nu prea pot sa maninc decit rar.
Pup fetele

Sabina 6+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Maaai, ce spor aveti la scris! Foarte bine, ca sa ne trageti de manecuta si pe noi cele care reusim mai greu sa butonam cate ceva.

Bits pe la noi se vede treaba ca e o practica destul de curenta ca medicul sa-ti dea tratament de sustinere a sarcinii in primele 3 luni. Am intalnit multi doctori care recomanda Utrogestan indiferent daca ai avut sau nu probleme. Sunt unii care recomanda doza mai mare (4 pe zi - 2 dimineatza, 2 seara) si altii care dau doze mai mici (2 pe zi).

Roandre felicitari!!! Sa fie cumintel la mami in burtica si sa vina sanatos la surioara mai mare.

Eu ma lupt cu niste stari mai ciudate prin stomac, dar fara voma deocamdata (slava Domnului!). De cateva zile nu mai am pofta de nimic...nu-mi vine sa mananc mai nimic. Incerc sa gasesc lucruri pe care sa le poftesc, dar taaare greu mai e sa-mi faca ceva cu ochiul. Ii dau inainte cu taratzele mele (chiar era sa mi se faca rau de la ele ieri) si cu biscuiteii sarati. Apropos de taratze (am vazut ca discutati mai devreme), efectul apare in cateva ore cel mai curand, insa poate sa dureze si pana a doua zi. Totul este sa pastrati un ritm constant cu regimul asta...in fiecare zi cateva linguri.

Va pup si sper sa scapam toate cat mai curand de greturile astea nesuferite.

Simona 7+ si Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Aiska, dr meu zice ca daca ai IGG pozitiv, adica ai avut-o ai anticorpi.In caz de reinbolnavire oricum se face o forma f usoara si care nu e periculoasa ca atunci cand faci prima data.Mai ales in sarcina.

Si eu am tratament de sustinere de sarcina, utrogestan ,pregnyl, aspenter , magneziu si no spa si gynypral al nevoie.De fapt ei merg ca la prima sarcina..adica prefer sa merg pe cale batatorita.

Eu sunt varza rau...am arsuri f mari.Nu mai stiu ce sa fac.

Ma duc sa ma intind iar..

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Aiska...daca doctorul ti-a spus pe baza unor rezultate ca ai avut (cum zice Anis) e ok...dar daca zice pe simpla presupunere ca ai avut fiindca te-ai jucat cu pisici ...e ciudat. Eu am avut pana acum un an o pisica timp de 10 ani si realmente am stat bot in bot cu ea...pana cand m-am dus la doctor sa ii spun ca vreau sa raman insarcinata. Doctorul m-a pus sa fac toxoplasmoza fiind aproape sigur ca o am...insa s-a dovedit ca nu aveam si pisica am lasat-o la maica-mea. Desi asta am facut-o acum 5 luni acu m-a pus sa o fac din nou sa vada daca nu cumva intre timp am cooptat-o...ce e drept la mine s-ar pune problema de luat ptr prima oara.

Anis...imi pare rau ptr arsuri...stiu; sunt naspa...mai devreme m-am scapat si eu de ele caci am avut un interval de vreo 3 ore cu treaba si n-am rontait nimic...am omis sa iau niste samburi de masline inainte ca sa am mai mult timp ceva in stomac. Simplul lucru si de dorit este sa nu iti lasi stomacul gol sa "roada in gol".
De lapte iti ziceam caci este primul pansament gastric, de samburi ca rezista mai mult in stomac...in rest mai ai voie cu Dicarbocalm (se suge sau rontaie marunt)...pe care ai voie sa-l folosesti in sarcina, din cate am inteles.
Atat pot sa-ti spun...sa eviti sa ramai cu stomacul gol...adica rontait tot timpul (paine prajita , biscuiti -foarte bun).
Sper sa iti fie mai bine.

Eu si Noi

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Ah...fetelor...m-ati innebunit cu fructele...am trecut prin piata sa-mi iau fasole pastai si m-a busit pofta de exact fructele pe care le-ati pomenit zilele astea...desi aveam de multe feluri acasa. Si tocmai ce ziceam eu ca fructele si cu mine nu avem nimic de impartit...eh na!!!

Eu si Noi

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Missed me?Imi pare rau ca nu am intrat mai bine de o saptamana...am aflat ca e mami in spital si a trebuit sa vin de urgenta in tara si nu am avut net la ei.Acum e un pic mai bine(are niste arsuri destul de urate) si am fost si eu la doctor s-mi vad bebeulAm fost la dr.Tutunaru(in urma numeroaselor laude care le-am citit la adresa lui pe DC.Bebeul e bine,maaare (3.1 cm) si ii facea cu manutza lu mami.Inimioara ii bate cu 154 de batai si echo mi-a confirmat ca am un calendar perfect.Varsta bebeului dupa calendar 9 saptamani si 6 zile,varsta bebeului la echo 9 saptamani si 6 zile(am pus la profil 10 de lenesa ca sa-l mai tin o saptamana asa
Voi v-ati pus pe treaba serios cat am lipsit,poate mai stau iar plecata cateva zile si imi trebuie cateva ore sa citesc tot

Adinush10+

Mergi la inceput

Oana si eu m-am mirat ca nu mi-au facut testul de toxoplasmoza si au afirmat pe neverificate.Pisica ta statea in casa?Finlandezii spun ca toxoplasmoza se ia doar de la pisicile care stau in cea mai mare parte a timpului afara.In timpul primei sarcini am mingiiat si m-am jucat cu toate pisicile prietenelor si tot nu mi-au facut testul.Doar daca atingeam nisipul si farfuriile de mincare ale pisicilor mi-l faceau.

Anis stii ce ma gindesc? Poate unele dintre medicamentele alea pentru sustinerea sarcinii iti provoaca arsuri?Doctorii finlandezi recomanda la gravide "Rennie" impotriva arsurilor care nu se amelioreaza cu tratamente traditionale.(menta,lamaie,lactate,biscuiti,etc)

Sim tarite nu gasesc in zona,dar de biscuiti sarati ni se spune sa ne ferim,sarea nefiind indicata la gravide decit in cantitati f.mici.In Romania se spune ceva de sare si produsele care contin f.multa?(ex.chipsuri,sticksuri,biscuiti sarati)

Sabina 6+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Adinush ne tot intrebam pe unde umbli si ce mai faci.Ce bine ca ai vazut simburelul si totul e okay!Bravo!
Vino sa ne mai povestesti,da?

Sabina 6+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput