care este secretul unui cuplu reusit ?

care este secretul unui cuplu reusit ? | Autor: raluca b.

Link direct la acest mesaj

Eu si viitorul meu sot ne intelegem bine din toate punctele de vedere, doar ca, uneori mai avem unele divergente. Eu sunt foarte incapatanata si nu prea vreau sa cedez atunci cand ne mai certam. Oare vom avea o casnicie fericita ? Eu imi doresc di tot sufletul ca fata mea sa creasca intr-o familie fericita si, ce e mai important, cu ambii parinti langa ea. Eu am crescut doar cu un parinte si stiu ce greu mi-a fost. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Draga mea,daca tu spui ca-n general va-ntelegeti bine si doar incapatanarea ta creeaza probleme,ce raspus mai cauti?Nu exista relatie sanatoasa si frumoasa fara compromis si acceptarea celuilalt asa cum este.Deci incearca tu sa fii mai maleabila si sa mai reduci din incapatanare.Inceputu-i greu (iti spun din experienta mea de incapatanata meseriasa ce sunt ) dar in timp o sa vina de la sine si efortul iti va fi rasplatit din plin!...
Succes si fericire!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Fie ca aceste Sfinte Sarbatori de Paste sa va infloreasca-n suflet speranta si pace,stralucitoare ca florile,binecuvantandu-va cu tot ceea ce e mai bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

PS
Nici nu vazusem ca e primul tau mesaj(si mai ai si prenumele si initiala numelui ale celei mai bune prietene)...So,bun venit in minunata noastra familie !Sedere placuta si contaminare si mai placuta!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Fie ca aceste Sfinte Sarbatori de Paste sa va infloreasca-n suflet speranta si pace,stralucitoare ca florile,binecuvantandu-va cu tot ceea ce e mai bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si eu sunt o superincapatanata...Daca nu cedezi nu se rezolva conflictul...cand eram mica mama avea o vorba: cine e mai intelept cedeaza primul!!!!
Succes la inteles!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

La noi, el cedeaza pentru ca eu sunt aia incapatanata!!!
Dar, mai las si eu de la mine, ca altfel, unde am ajunge?

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

De ce oare noi femeile sintem in general mai incapatinate decit barbatii?s-au oare noi cele mai incapatinate sintem conduse de instinct in a alege soti mai putin incapatinati decit noi?!Spun asta pt ca si la mine e la fel ,eu sint "aia mai coltoasa"si sarmanul cind oboseste sa-mi mai explice ca n-am dreptate il apuca zimbitul si atunci ma bufneste si pe mine risul si o las balta ,da pina atunci .si tot asa ,eu cred ca dumnezeu ne potriveste asa ca "sa-si gaseasca fiecare sac petecul"cum zicea mama sarmana ,sper si eu insa ca odata ce timpul trece sa devin si eu un pic mai inteleapta si sa las mai mult de la mine,pina atunci ,bafta si noroc,raluca b si bine-ai venit printre noi ,molipseala placuta!!!!!!!!!!ai sa vezi ca e frumos aici!!!!!!!

AuraGalerne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7152

Impacarile sunt "dulci"?

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eapopescu spune:

Of, boala grea asta, si eu mi-s tare incapatanata si orgolioasa . Din pacate si sotul meu e la fel , asa ca nici unul nu lasa de la el usor si conflictele se incheie in coada de peste. De cele mai multe ori eu propun armistitiul , plecand de la ideea ca nu conteaza atat de mult ce-am spus la nervi si ca important e ca ne-am descarcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Eeeeee, ca usor e sa dai sfaturi altora si ce greu e sa le aplici cand e vb de tine!!!

EU SUNT O TAUROAICA adevarata, iar EL E UN BERBEC VERITABIL!!!

Ceea ce se intampla (uneori) e indescriptibil!! Dar ne trece repede si impacarea e "dulce", nu-i asa??!!

Catalina si o mamica fericita

"Don't look back in anger!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

In primul rand as vrea sa-ti spun ca dupa parerea mea nu exista modele, retete sau solutii universale... Pot doar sa-ti povestesc cum am reusit noi in cincisprezece ani sa nu ne certam niciodata.

- Nu am avut nici o discutie in contradictoriu care sa dureze mai mult de cinci minute. Daca simtim ca ne inflamam ne oprim si ne pupacim si lasam subiectul pe alta data.
- Daca unul dintre noi a vrut sa-si impuna punctul de vedere, am facut-o foarte lent, cu rabdare, prin metode de convingere mai subtile.
- Fiecare dintre noi considera ca este mai bine sa daruiesti decat sa primesti.

Poti sa numesti astea cum vrei: diplomatie, compromis... important este rezultatul. Singurul sfat pe care l-am urmat (dintre multele pe care le-am primit cand ne-am casatorit) a fost: "Nu da lucrurilor decat importanta pe care o au cu adevarat!"
Nu cred ca ai nevoie de sfaturi ci de incurajari. Spune-ti cu toata convingerea "Ne iubim, asta conteaza cel mai mult, restul se rezolva." - la noi functioneaza.

Mult succes si "Casa de piatra!"
Q (Gabriela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia11 spune:

dramaluieste bine problema ca doar o faci pt o viata. Daca mai lasi si de la tine totul este o.k. Vezi sa n-aiba alte defecte
Sanatate multa !
Iulia

Mergi la inceput