Nume de familie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

pt danangie, din dictionarul Pittano >pula= il guscio delle biade separato con la battitura;loppa;lolla
trad.= coaja cerealelor ramasa dupa baterea acestora; loppa=pleava, fleac/ lolla= pleava, zgura
pula= politist in jargon, asa e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Da ce ziceti de numele:Traznea Horia Closca Crisan Avram Iancu Traian? Si chiar exista!

Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Oricum nu exista acest nume la noi! Laba stiu ca exista...

Fiecare zi, plina de lumina, ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc!

Biby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Bun. Daca vreti sa mai radeti va mai dau vreo doua nume ale unor fosti vecini : Draguta Pisica, Cantabine Vasile si mai era unul pe care nu mi-l amintesc. Aveam vreo 13 ani, citeam listele de la asociatie si ne prapadeam de ras!
Ca sa nu spun de biata mama care a avut intr-o zi 3 pacienti : Pasarica, Pasarel si Pasaroi. A ras toata sectia de radiologie a spitalului, era prea de tot! Si tot din spital si legat de nume. Doctorul exasperat dupa o dimineata plina si obositoare, primeste pe la 12 o pacienta negresa pe care o intreaba: pe tine cum te cheama? Lumumba? La care ea: Mavuanda!!!!

Anka si Ubitu (26.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu una prefer sa-mi pastrez numele meu chiar daca nu e stralucit nici asta...intre doua rele..

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Daca vreti sa va distrati de nume, priviti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60309&whichpage=1" target="_blank">aici si aici

Flavia (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Luati o carte de telefon si muriti de ras....

"Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru"

Eu si sotiorul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

quote:
Originally posted by impreuna

Daca vreti sa va distrati de nume, priviti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60309&whichpage=1" target="_blank">aici si aici

Flavia (sotie si mamica fericita)

Merci de link! Am lesinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!

Anka si Ubitu (26.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

BLUE EYES nu era nevoie sa scrii minuscul ca nu ma rusinez.In noaptea cand am postat, intrebasem cateva italience pe aici ce inseamna "pula" si toate mi-au spus ca inseamna da, politist. Uite si acum am luat la rand colegele si le-am intrebat ce inseamna "pula" sau "loppa" sau "lolla". Niciuna nu a stiut ce inseamna. Atunci toate ne-am pus sa cautam pe internet ce inseamna si am gasit ca acest cuvant: "pula" e un cuvant care face parte din dialectul italian piemontez si bergamasco. Deci nu e un cuvant des intalnit. Si da....inseamna ceea ce ai scris tu. Si ca se mai zice si "loppa" sau "lolla". Deci, ai avut dreptate. Dar e un cuvant rar intalnit. De asta, nimeni nu stie ce inseamna.....in afara de politist.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Danangie, eu am scris mic pt ca eram cam offtopic, nu cu un alt motiv.
Eu m-am uitat din nou in dictionare, tiparite si online, si nu-mi apare ca regionalism. Am invatat ceva nou, grazie.
Iar sa-l intreb pe profesorul meu de italiana de la facultate ce si cum cu cuvîntul cu pricina, mai bine ma lipsesc...

ps. am dat si eu cautare pe net si am gasit cuvintul atit in jargonul tinerilor, cit si in texte literare, cu precadere biblice:

"Egli ha in mano la pala per separare la pula dal grano; brucerà la pula nel fuoco eterno e raccoglierà il grano nei suoi granai".
"Non così sono gli empi; ma sono come pula che il vento disperde"
"Il Seme non è erede con la pula"
"Ci sono parole che dividono il seme, quello fertile da quello che non può generare, parole che separano il grano dalla pula".

Acum chiar ca subiectul a devenit haios.

Mergi la inceput