Mamici de sept-oct 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 10
_Ralu_ spune:
buna fetelor!
eu mi-am inceput astazi ziua prin a citi ce-ati mai scris si prin a viziona pozele de pe link-ul dat de cecilia, parca! maaaaare greseala! fetelor, m-am ingrozit! daca sunteti slabe de inima nu va uitati la pozele alea! bine, ca saraca cici, ne-a avertizat, dar pe mine m-a mancat... desi stiu ca-s sensibiloasa la chestii din astea, si m-am uitat! ce eram eu pana acum ingrozita de nastere, acum sunt de-a dreptul socata! asta e, e vina mea si a nimanui altcuiva! cred ca daca ar fi sa o iau de la capat cu sarcina asta as citi cat mai putin, as viziona cat mai putine poze si filmulete despre nastere si m-as lasa doar pe mana medicului...desi si asta e cu dus si-ntors! parca daca nu stiam asa totul in amanunt nu ma mai duceam asa speriata! nu stiu ce sa zic, scuzati-mi reactia! sper sa-mi treaca!
in alta ordine de idei, lexi, multa bafta la dr! sper ca n-ai plecat deja! poate intri diseara sa ne zici ce-ai facut! poate o mai intrebi pe dr ce se vede de data asta? fetitza sau baietzel?
eeeei, dar vad ca se inmultesc fetitzele, nu gluma! la cat mai multe! dar nici sa ramana baieteii in inferioritate!
noi maine avem program de pregatire pt plecarea de marti! tre sa ne ducem sa luam bilete de tren, sa mai bagam la spalat haine ce tre' sa le luam la noi...maine imi trimite soacra-mea si pachetul cu hainutze pt bb! abia astept sa vad ce o fi in el !?!
iar duminica, daca o fi frumos afara, mergem din nou la festivalul berii. daca mai vine cineva, dati si voi un msj pe dc si poate ne vedem!
iar in final sa va dau o reteta de spaghete ce am de gand s-o fac in we! sper sa va placa. eu va garantez ca e super-buna! n-am mai facut demult! e cam plina de calorii, dar...ne mai permitem din cand in cand, nu? (apropos de asta, m-am cantarit ieri si am luat doar 2 kg, de la inceputul sarcinii. bine, ca initial am pierdut doua, deci se poate spune ca am luat 4 in ultimele 3 luni...)
deci, reteta:
1 pachet de spaghete
1-2 cutii de ciuperci, sau 1/2 kg proaspete
50-75g parmezan ras (se gaseste la pungutze la supermarket)
1 cutie mare de smantana (450g)
ulei
se calesc ciupercile in putin ulei, se adauga sare si piper, se pune smantana si se lasa putin la fiert pana se leaga un sos, se adauga spaghetele fierte, se amesteca bine pana intra bine sosul in ele si ciupercile se integreaza printre spaghete omogen iar dupa ce se stinge focul se adauga parmezanul si se amesteca din nou. se servesc fierbinti si se mai poate adauga parmezan in farfurie. sunt deasemenea f bune si reci.
sper sa va placa!
raluca
26+
cu
alexia-maria sau david-christian
album yahoo
album webshots
bobocelu'
pufymic spune:
Ralucutza
!Musai fac spaghete azi!(din cauza ta!
)
Georox ma bucur ca e bine bebita mica!
Nasol cu picioarele umflate....si eu dorm cu ele ridicate(sub cap inca pot sa dorm fara nimic) si mi-e bine...inca...
Stef81ro sper sa nu fie nimic si sa-ti faci probleme degeaba....oricum insista cu telefoanele la dr ta.....
!
Lexi in pre si postnatal primesti doar 85% din salar.Cei 8 mil ii primesti de cand intri in CIC doar!
De Loreema am vb eu cu ea cu ceva timp in urma si stiu ca e ok....de restul fetelor nu stiu nimic....sper din suflet sa fie bine toate si bebicii din burtici!
Pupici!
Ioana
(24+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
_Ralu_ spune:
pufy, ai sa vezi cat sunt de bune, si se fac imediat.pastele se fierb in 10 min, iar restul operatiunii, mai mult de 20 min nu-ti ia! si ai scapat de mancare azi...! vezi ca poti adapta tu cantitatile in fctie de cum iti place...nu-i musai sa pui 1/2 kg de ciuperci...poti pune mai putine....la fel si parmezan! succes si sa-mi zici cum ti-au iesit!
raluca
26+
cu
album yahoo
album webshots
bobocelu'
pufymic spune:
Ralucutza linisteste-te!Asta o zic fiindca spuneai ca te-ai ingrozit vazand pozele cu nateri....eu am vazut nasteri pe viu, asta pe vremea cand faceam practica in tp scolii(sanitara), si totusi am trecut peste tot ce-am vazut(si crede-ma ca nu a fost intotdeauna ceva frumos...) si am avut puterea sa-mi doresc sa fac copii si vroiam sa nasc natural....dar nu s-a putut(dar asta e alta poveste)....
Trebuie sa gandesti ca bb ala mic din burtica tot creste, tot creste pana trebuie sa iasa....si cum pe gura nu-l poti scoate...pe undeva tot va iesi
....si nu esti singura care trece prin incercarea asta.....si poate vei avea o nastere mai mult decat usoara....cine stie?![]()
Curaj!Si lasa gandurile negre si temerile si sperieturile deoparte ca nu-s bune la nimic!
Pupici!
Ioana
(24+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
Bedrosmart spune:
Salutare la toata lumea!
In legatura cu echografia morfologica: l-am intrebat direct pe dr. Iosup daca mai trebuie sa fac vreuna (eu am facut-o in sapt. 21). Mi-a raspuns, textual: "NU, echografia morfologica se face o singura data." Am vazut ca unele dintre voi ati facut mai multe, chiar ceva de genul "completare la prima echo morfo". Nu va suparati pe mine, dar ganditi-va bine daca nu cumva doctorii respectivi va cam baga mana in buzunar degeaba. Nu ca as fi eu mai desteapta ca ei, dar cred ca daca nici Iosup nu e de parere ca se fac mai multe, chiar nu le vad rostul.
Si inca o lamurire: echo 3D sau 4D (adica cele cu imagini in relief, respectiv in miscare si relief) au scopuri exclusiv estetice si sentimentale, fara nici o valoare medicala. Echografele performante, capabile sa faca o echografie foarte amanuntita (adica de morfologie fetala, care se efectueaza insa in 2D, adica nu in relief) au de obicei si capacitatea de a reda imagini tridimensionale si atunci cele doua aspecte se combina (ca si pretul, de altfel).
Alta lamurire: toate masuratorile fatului se compara cu valori statistice. Adica majoritatea fetilor se inscriu intre anumiti parametri, care se considera valori normale, dar nu batute in cuie. De obicei, medicul compara valorile respectiv si numai daca diferentele sunt foarte mari, isi pune mai departe probleme. Dintre toate masuratorile, greutatea e cea mai nefolositoare, adica cea mai aproximativa. Echografele performante fac o corelatie intre diverse masuratori (gen lungimea femurului, diametrul capului) si asa "ghicesc" greutatea fatului. Nu cred ca e o valoare care trebuie considerata batuta in cuie sau foarte importanta. De fapt, cred ca explicatia asta a mai dat-o cineva (parca Floricika, dar poate ma insel).
Pentru Mephala30: asigura-te in mai multe surse ca ai facut bine intrerupand regimul lui Iustin. Din cate stiu eu, celiachia este o boala incurabila care necesita regim toata viata. Avand in vedere ca el este in perioada de crestere, mai bine sa tina regim, desi imi dau seama cat de complicat trebuie sa fie, mai ales ca la noi nu se prea gasesc alimente gluten free. Va urez la amandoi multa sanatate!
Despre noi, nu sunt prea multe noutati, suntem bine, crestem voiosi,dam din picioare, mai ales cand nu ne convine ceva si asteptam sa vina luna septembrie. Desi va scriu mai rar, ca am impresia ca nu prea am ce sa va zic interesant, va citesc zilnic.
Weekend placut va doresc tuturor si sa auzim numai de bine!
Bedrosmart 24+
Matei
_Ralu_ spune:
pufy, merci mult pt incurajari! eu acum sunt inca socata, a fost mult prea mult fata de ce ma asteptam sa vad! si femeile din pozele respective erau...nu stiu cum, dar eu zic ca la noi femeile sunt mult mia ingrijite...poate ma insel...sunt sigura ca am sa trec de soc! incerc pt moment sa-mi distrag atentia cu lucruri mai placute! de ex cu plecarea noastra la munte...abia astept!
bedrosmart sunt total de acord cu cele spuse de tine. in leg cu ecografiile! cred ca ai pus punctul pe i! recunosc ca am fost cam complexata la inceput cand mi-am dat seama ca nu-mi permit sa fac o eco 3d/4d, gandindu-ma ca nu-i pot oferi bebelushului meu toata atentia si ingrijirea pe care o merita! in scurt timp insa, dupa ce m-am interesat de morfologie, si am aflat ca lucrurile cele mai importante dpdv medical se vad 2d, m-am linistit! sa nu mai zic ca mi-au trb saptamani sa gasesc o clinica care facea morfologie 2d! culmea toti faceau morfologie 3 sau 4d! desi nu exista asa ceva! e mai degraba o pacaleala pt a scoate cat mai multi bani de la noi...
raluca
26+
cu
album yahoo
album webshots
bobocelu'
pufymic spune:
Bedrosmart ma bucur ca sunteti bine!
Raluca de ce zici ca nu sunt ingrijite femeile alea?Crezi ca de machiaj iti mai arde tie cand nasti?![]()
Pupici!
Ioana
(24+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
ramomar spune:
stef81ro - aceiasi problema am avut-o si eu acum vreo saptamana si ceva, vreo 2 zile mi se parea ca nu s-a miscat deloc, dar se poate sa fii tu prea activa si de aceea sa nu simti bebicu sau poate si-a schimbat pozitia si de aceea nu il simti. Eu una as vrea sa il simt non-stop, dar daca stau si ma gandesc mai bine un bb doarme 20 ore din 24, deci??!!!
bedrosmart bine si la obiect ne-ai lamurit cu eco astea. De aceiasi parere sunt si eu.
Georox si eu am probleme cu umflatul picioarelor. Acum de cand s-a racit (cel putin la Oradea sunt azi 15 grade) e mai bine, dar cand au fost 30 grade, erau foarte umflate. Abia astept sa merg marti la medic sa vad ce-mi zice legat de aceste edeme. Daca o sa-mi dea vreun leac o sa vi-l zic si voua.
Pupici la toata lumea!
23+ 
POZE
mai avem un pic...
_Ralu_ spune:
nuuuu, pufy, doamne fereste! nu la asta ma refeream! ca nici nu prea li se vad fetele acolo! ma refeream mai mult la faptul ca desi sunt niste imagini dure (deh asta e natura), si ingrijirea din zona respectiva cam lasa de dorit! acuma, inca o data zic...poate ma insel! las' ca o sa ma vad si pe mine! eu tot trag sperante ca n-o fi asa de rau....
imi imaginez ca nu-ti arde de machiaj si coafura atunci! defapt, mie de pe acum nu prea-mi mai arde!
raluca
26+
cu
album yahoo
album webshots
bobocelu'
lakioana spune:
Apropo de acele imagini de pe site-ul de nasteri...
Le-am vazut si eu cu cateva saptamani in urma...m-au socat si pe mine putin...dar nicidecum nu m-au infricosat...ce sa zic...poate sunt eu mai tare de felul meu. Si sotul meu iubit le-a vazut. Am incercat sa ii spun la inceput ca poate nu o sa reziste, dar el a insistat sa le vada si chiar m-a asigurat ca nu ar intampina nici o problema sa ma vada pe mine nascand live in fata lui. Nu mi-a venit sa cred