Zile libere casatorie

Zile libere casatorie | Autor: diana904

Link direct la acest mesaj

Stiu ca in CCM sint prevazute 5 zile libere care se pot acorda salariatului cu ocazia casatoriei. Intrebarea mea este daca se acorda la casatoria civila sau la cea religioasa (in cazul in care este distanta de timp intre ele).

Ca sa fiu mai clara: o salariata a avut casatoria civila cu cateva luni in urma, nu a cerut aceste zile la care avea dreptul, in schimb are casatoria religioasa in august si ar vrea sa beneficieze atunci de aceste zile. Mai are dreptul la ele? Sau trebuie sa si le fi luat cu ocazia casatoriei civile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Eu zic ca are dreptul fata pt. ca s-a casatorit anul asta si nu a beneficiat de nici o zi libera, deci ar putea sa si le ia. In CCM nu se precizeaza ce fel de casatorie civila sau religioasa, deci ...

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

legal are dreptul la cele 5 zile libere pt cununia civila, de la primarie. eu asa stiu, ca dupa aia trebuie sa duci copie de pe certificatul de casatorie la servici. liberul pt cununia religioasa este la mica intelegere intre angajat si sef.

"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bindiu spune:

Da!!!!!!!!
Poate sa-si ia cele 5 zile libere ptr. cununia religioasa.
Asa este si normal nu doar legal.

Mergi la inceput