Retete pe alese
Raspunsuri - Pagina 3

Elenalove27 spune:
OFFTOPIC
crismir, vezi cu prajiturile ca nu scapi de mine , asa ca sa ma anunti cand si unde facem intalneala sa pap si eu prajiturele bune de la tine:)))
pup
Elena12+


CRISMIR spune:
ELENA,esti criminala
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI


roxanaz spune:
Teo nu am incercat sa il bag la cuptor...dar cred ca ptr asta trebuie sa fie mai gros, nu de consistenta aluatului de clatite. l-am prajit doar in ulei.
Roxana


Daneza 13 spune:
CRISMIR, uite aici reteta unei prajituri bune pe care o poti face cu ciresele acrisoare.
Maya, cea care a postat reteta pe alt site, a facut-o cu visine, eu am facut-o cu mure, deci merge si cu cirese (dar sa le scoti samburii)
Prajitura cu visine
6 oua, 60 g faina, 60 g amidon, 7 g praf de copt, 100-110 g zahar, 100 g martipan, 1 vf. lingurita extract de vanilie, 1 priza sare, coaja de lamīie, 1 borcan de visine fara sīmburi
Glazura
zahar pudra+zeama de visine sau pudrati cu zahar pudra
Se freaca galbenusurile cu zaharul,coaja de lamīie si extractul de vanilie.Se adauga martipanul taiat bucatele,se mixeaza mai departe,pīna devine un amestec omogen.Se bat albusurile spuma cu o priza de sare.Se adauga la galbenusuri si se amesteca pe treapta cea mai joasa.Apoi se adauga faina,amidonul si praful de copt(amestecate toate īnainte),cīte o lingura, mixīnd mai departe pīna aceasta este gata.Se toarna compozitia īntr-o tava,unsa si tapetata sau cu hīrtie de copt.Se īmprastie visinile prin tava,si se da la copt īn cuptorul īncalzit īn prealabil la 170°C timp de 30 minute.Se lasa la racit.Se pudreaza cu zahar sau se face o glazura din zahar pudra si putina zeama de visine(din borcan).E o prajitura aromata placut ,asta datorita martipanului din blat.
Blatul acesta se poate folosi si la o tarta,pe care o acoperiti cu fructe.
Eu am pudrat-o cu zahar si apoi am facut putina glazura cu zahar pudra si sirop de fructe de padure, pe care am turnat-o suvite orizontal si vertical peste prajitura.
Poza aici


Daneza 13 spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Aluatul a la Jamie Oliver nu "merge" decat prajit pe aragaz? Nu a incercat nimeni sa-l puna la cuptor, de exemplu in tava pe o hartie de copt?
Teodora, eu la snitelele din piept de pui (si la care am folosit aluatul asta) pun mai multa faina in compozitie, cam 250 g (in loc de 140 g, cat are o cana de faina, o cana= 1/4 l) si inca putina bere, si iese putin mai gros. Chestia asta am descoperit-o odata cand am vrut sa fac aluatul, si nu-mi amintisem exact ca faina-i tot 1/4 l, ci ma gandisem ca-i 1/4 kg.
Asa ca poti incerca sa le pui la cuptor, pe hartie de copt.Si le tii jumatate din timpul de coacere pe o parte, apoi le intorci pe partea cealalta.


CRISMIR spune:
Multumesc DANA!
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI


Daneza 13 spune:
Pentru ca azi a fost "Inaltarea Domnului" si Ziua copiilor, ieri m-am apucat sa pregatesc o prajitura, dupa o idee pe are o aveam mai demult.
Prajitura ą la Daneza
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 1 lingura apa, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt
Crema 1: 500 ml smantana pentru frisca, 5-6 linguri zahar pudra, 225 ml iaurt simplu, 2 pliculete gelatina, 300 g capsuni
Crema 2: 4 oua, 10 linguri (150 g) zahar, 6 linguri (60 g) amidon, 800 ml lapte rece, coaja de lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie (sau zahar vanilat), 2 pliculete gelatina, 75 g unt
Pentru decor: 1 1/2 pachet jeleu rosu (eu am folosit de zmeura)
1 pliculet gelatina = 7 g
1 pachet jeleu = 85 g
dimensiuni tava = 23 x 33 cm
Si incepem cu blatul. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, se adauga apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste compozitia precedenta (cate jumatate din cantitate odata) si se amesteca usor cu lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt).Se coace, in cuptorul preincalzit, cam 25-30 min. la 175 grade C.Apoi se rastoarna pe gratar si se lasa la racit.
Intre timp am preparat crema 1 (procedeul identic ca la Tortul cu afine, am schimbat doar cantitatile ).Gelatina se inmoaie cu 75 ml apa rece, apoi se pune la bain-marie sa se dizolve complet, si se lasa la racit (la temperatura camerei). Apoi se adauga la iaurt (am pus si aici vreo 3 lingurite de zahar pudra, pentru ca asta era simplu, nu ca la tort, iaurt cu fructe) si se amesteca bine. In timpul asta KA-ul isi facea datoria si batea frisca cu vreo 5-6 linguri zahar pudra. Peste frisca se adauga iaurtul cu gelatina si capsunile taiate bucatele, nu prea mari,dar nici prea mici. Blatul, racit, l-am taiat in doua si am asezat partea de jos pe tava unde urmeaza montarea. Si pentru ca nu aveam un inel detasabil ca la formele pentru tort, am aplicat tehnica de la Prajitura suedeza. Am taiat o foaie de hartie de copt mai lunga, pe care am impaturit-o in 3 pe lungime, si am inconjurat blatul cu ea (l-am prins cu banda adeziva la capat), iar pe laterale am infipt si doua bucati de cartoane, ca sa stea mai teapana.(Cred ca treaba asta e partea cea mai grea de la prajitura asta )
Am insiropat blatul cu sirop de fructe de padure (se poate folosi si lapte, suc de fructe etc) si am turnat crema 1 toata, apoi am nivelat...si tava la frigider sa se intepeneasca putin crema..cam vreo 2 ore, timp in care va vedeti de altele.
Apoi m-am apucat de crema 2, care este o budinca de vanilie.Se amesteca zaharul cu amidonul, apoi se adauga oule batute bine si se pune la bain-marie, amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc si se adauga coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si untul si se amesteca iarasi bine pana se omogenizeaza. Gelatina se inmoaie in apa rece (tot 75 ml), apoi se ia putin din crema si se pune peste gelatina, amestecand pana la dizolvarea completa. Se toarna peste budinca si se omogenizeaza. Budinca se lasa putin la racit.Se scoate tava de la frigider, se aseaza partea a doua de blat, se insiropeaza si se toarna budinca de vanilie, apoi se da iar ceva timp la frigider, ca sa se intepeneasca si budinca...nu mai stiu exact cat am mai tinut-o, pentru ca intre timp trebuia sa pregatesc si copii pentru culcare.Am preparat jeleul (dupa instructiunile de pe pachet, dar am adaugat mai putina apa). La un pachet se foloseau 500 ml apa, eu am pus doar 400. Deci, in 300 ml apa fiarta am dizolvat plicul si jumatate de praf, apoi am adaugat 300 ml apa rece. Am pus putin craticioara la congelator, ca sa se intareasca o idee...sa nu fie prea curgatoare.Dupa ce s-a intarit oleaca am turnat si jeleul peste budinca, si am pus (din nou) tava la frigider peste noapte.
Am scos prajitura de la frigider, am ornat-o cu putina frisca (am uitat sa spun ca la prima crema, dupa ce am batut frisca cu zaharul pudra, am oprit vreo 2 linguri mai pline, pentru ornat)...
Este superbuna si racoritoare!
Si rezultatul aici si aici


Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by CRISMIR
ELENA,esti criminala
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI







Elena



mamica dulce spune:
daneza,cred ca se duce naibii dieta mea,dupa ce am citit retetele tale
te rog,daca ai timp sa scrii exact cum faci pandispanul.Stiu reteta,cu 6 linguri de ulei,6 de faina etc dar de cate ori am incercat ..mi se pare cam uscat si nu aluneca pe gat la pui
Tu cum il faci??As vrea sa fac saptamana viitoare tortul ala cu capsuni si nutella,pe care l-ai postat pe prima pagina.
Si stiti cumva unde gasesc aluatul ala renumit a lui J.Oliver?(reteta)
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.


Lucia_B spune:
Dana - merci pentru placinta cu zucchini, a iesit super bunaaa .
Am numit-o budinca, sper ca nu te superi. Pentru mine placinta e in foi/aluat.
Astazi o sa fac caserola de vinete.
-------------------------------
Bucate Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
