Am cumparat astazi 3 kg de mugur de brad.Vreau sa i-l dau maine mamei sa-mi faca niste sirop.Intrebarea mea este voi cum il faceti fiert(cu zahar pana iese sirop) sau pus intr-un vas,un rand muguri un rand zahar?Mama mea face de obicei prima varianta ,dar azi cineva mi-a zis si de a doua varianta(o stiam deja)si cica asa nu se pierd vitaminele prin fierbere dar nu stiu cat tine?Voi cum faceti?
Dana cu Paul (8.09.2000)& Ana Maria (6.09.2004)
Eu chiar azi am inceput sa fac siropul,ca reteta mea e de pe-o zi pe alta.Am pus mugurii la fiert cat sa-i acopere cam 10cm cu apa si-i las 24 de ora, dupa care o sa-i pun la fiert maine cu zahar.Strecor mugurii de brad si pun 1 kg de zahar la 1 l de apa.Se fierbe siropul si se lasa mai mult sau mai putin, depinde cat de gros vrei sa fie.
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg