Infertilitate inexplicabila???!!!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Cit despre steluta, la ea ma pot uita, da la tine ba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Salut la toate fetele

Ma gadeam astazi la cel mai des motiv de infertilitate pe care ni-l aduce aminte toata lumea: stresul.

Sa fie stresul o boala, sau un simtom al vremurilor moderne pe care le traim? Am inteles ca uneori, daca mergi la doctorul de specialitate, iti recomanda pastile de calmare, pastile la care in mod normal nici nu ne-ar trece prin cap sa le luam, duc cu gandul la nebuneala. Eu una categoric n-as lua asa ceva, decat daca as fi atat de …bolnava, incat nici n-as sti ce as da pe gat. Din pacate cunosc ceva persoane care le folosesc fara recomandare, pt senzatia iluzorie de calm fara batai de cap si vizite umilitoare la doctor.
Apoi mai este acel stress « normal » specific oraselor, al aglomerarii urbane, al traiului la bloc inconjurat de zgomotele familiare provenite de la mai multe familii ce traiesc in dreptul fiecarui perete din casa, zgomote de sus, de jos, de la scara vecina, tusea batranei de la 1, maneaua de la sapte, zgomotele din parcare, certurile, toata intimitatea fortata pe care o constientizezi in orice moment al zilei sau al noptii, chiard daca aparent te-ai obisnuit cu ele.
O dimineta noemala din cursul saptamanii. .Iesi din casa, chemi liftul, care vine dupa cum ai norocul, ca si metroul, imediat sau dupa ceva asteptare, sau deloc, daca un vecin distrat a uitat sa inchida usa, si deja simti ca te scarbesti. Mai arunci o privire si constati ca usa de la ghena a ramas cumva deschisa, iar mirosul pestilential iti intoarce bila pe dos. Parca mancarea din burtica vrea sa plece pe acelasi drum, al resturilor citadine. Normal, un vecin puturos a preferat sa lase acolo cutiile voluminoase decat sa coboare cu ele. Ce oameni!
Cobori cumva, daca ai norocul sa nu te impiedici dee vreo baba vesnic prezenta si pusa pe galceava de dimineata in casa scarii cu rautate in privirile vulturesti pe care ti le arunca. Te scaneaza scurt: ce etaj/apart, ce-si aduce aminte de tine, bun/rau platnic la intretinere, zgomote in toiul noptii (pt ei incepe la opt seara), daca ai masina si a auzit ca un vecin a pus gand rau pneurilor tale. Se ia de tine, daca ai fost cuminte iti da raportul despre altii care ii fac ei zile fripte, totul pe un glas agresiv si rautacios, sa iei aminte, maine poti fi chiar tu! Scapi si din aceasta capcana, iesi din bloc. Uneori ai norocul sa-ti cada ceva in cap in acel moment, o coaja de paine, o pielita de parizer, ceva firimituri pt vrabiute, un os cu putin sos pt bietii maidanezi, sau un inofensiv compliment porcesc. Macar nu pateaza. Odata mi-a cazut un cearceaf in cap, nu-mi dadeam seama cum s-a sins brusc lumina. Panicata am inceput sa dau din maini ca o idioata; proprietara a aparut imediat facand tarabai la adresa lipsei mele de simtiri si a educatiei de acasa, cum am putut sa arunc pe jos carpa ei, nu puteam s-o astept?
Te indrepti spre ce mijloc de transport ai nevoie/posibilitatea trecand razant pe langa o luxatie de glezne because gropile de pe trotuar (parca numai masinile calca in gropi, noi pedestrii parca nu ne-am fi rupt o gramada de tocuri, zdrelit pantofii, intepeniri de tocuri in astfaltul moale), zici ceva in gand si grabesti pasul, deja esti in intarziere. Firesc ca ai putea elimina acest stress, in fiecare zi cand galopezi nebuna dupa ultimele minute faci un remake al actiunilor de dimineata, unde este acel exact moment care te-a facut sa pierzi minute pretioase, ah da, ti-ai cautat bluzita rosie in sifonier 5 min, stiai sigur ca o lasasesi acolo, noroc ca ai lasat-o pagubasa si ai cautat-o pe cea albastra de pe scaun, normal ca nu era acolo, dar in schimb ai descoperit-o pe cea rosie, mototolita si amarata, cine-o fi pus-o in halul asta?
Iti pomiti ca-n fiecare zi sa te trezesti putin mai devreme, dar stii ca nu se va intampla niciodata, decat daca ai treburi urgente si matinale (tot timpul treburile urgente sunt la ora la care tu mai dormi inca, sau esti la cafeluta, ce lume!).
Cand vezi ca se apropie statia, parca intri intr-o stare de nevroza, grabesti instinctiv pasul, ti s-a mai intamplat ca odata ajunsa sa inchida usile masina/metroul lasandu-te pana la urmatoarea prada frustrarii. Arunci priviri nelinistite in directia de unde vine monstrul, sa stii daca e cazul s-o iei la fuga si sa te strecori cumva mai in fata gramezii compacte de trupuri fierbinti, sacose si genti, toti intr-un gand: oare m-am asezat unde trebuie, o sa am norocul sa se deschida usile in dreptul meu si sa urc, intr-adevar imbrancit la greu, dar poate apuc si-un loc, sau intru ultimul, storcosit de-a dreptul intre usi?
Cobori intr-un final dupa lupta inevitabila pentru o bucatica de bara fara a avea dub nas un subbrat paros ca o bidinea si dolofan, ciufulita, sifonata, cu hainele sucite pe tine, geanta intr-o parte, si nelinistita te privesti daca nu ti-a alunecat fermoarul la pantaloni, daca fusta are slitul unde trebuie, daca breteau la sutien este la locul ei, si bineinteles daca nu a rusit sa te faca cineva la geanta. Rasufli si de aici usurata sau nu, iar dupa inghiontelile de rigoare pt ca ai stat in calea suvoiului de oameni ai muncii care n-au timp sa te ocolesca asa ca trec prin tine ca sa te inveti minte sa mai casti gura in statii, o iei la picior spre scarbici gandindu-te ca putea fi mai rau de-atat. Este o normalitate totusi, ar fi un miracol sa fie altfel.
Daca ai nenorocul si mergi cu masina, chiar ai pus-o. Lipsa totala de respect din partea „partenerilor de trafic” transforma si un om bland si pudic intr-un veritabil monstru iar in gura ta apar cuvinte care in alt context te-ar umple de rusine. Bineinteles ca atunci cand esti la volan si te grabesti, parca tot orasul si-a gasit sa-si scoata masina, chiar si cei „de duminica”, si nimeni nu respecta regulile de circulatie. Dupa ce stai calma doua stopuri, la al treilea strangi din buze si bati darabana pe volan, la al patrulea fortezi si tu rosu ca te-ai saturat sa fii o doamna si sa se bage toti boii in fata ta la semafor! Asta-i, a iesit fiara din tine. Deja te gandesti ca e cam tarziu si sigur nu vei gasi iarasi un loc bun de parcare, va trebui sa te duci pana la mama naibii, si atunci mai bine te intorci innapoi decat sa mergi atata pe jos, poate ai noroc si-a plecat cineva. Nu-l ai, si atunci blochezi si tu pe cineva, sau o lasi undeva unde impiedica putin circulatia, dar n-ai nici o vina, ar trebui astia de la primarie sa faca domnule ceva odata cu parcarile, ca nu se mai poate! Doar iti platesti impozitele!
Ajungi si la birou, stoarsa ca o lamaie, fara nici un chef, parca ti-e foame, parca ti-e sete, nu stii nici tu ce vrei, te uiti pe geam si ai vrea sa fii in Caraibe daca e iarna sau la ski in Austria daca mori de cald si aerul cond bineinteles ca nu merge, totdeauna intr-un birou este cineva atat de sensibil incat nu suporta deloc aceasta masinarie, iar tie iti vine sa urli in gand.
Dupa toata tevatura asta, locul de munca ajunge sa-ti para ca un colt de rai, linistit, calm si chiar dragut. Mai ales ca se si plateste. Pana seara ai tot timpul sa te rasgandesti si sa-ti dai seama ce greu trece timpul in general in timpul saptamanii (de ce nu se intampla la fel si-n wk!).
Vine ora plecarii. Te duci pt ultima oara la toaleta si te gandesti pe unde s-o iei, ce treburi mai ai, ce drumuri, si daca ai chef sa la mai faci ceva sau mai bine pleci acasa.
Ajungi, cu aceleasi peripetii ca si dimineata, numai soarele pe cer si-a schimbat pozitia, restul e la fel, ai ceva sacose dupa tine, esti transpiata, nauca (iar te-ai certat cu toanta de la magazin, si juri sa nu te mai duci acolo, chiar daca este mai comod fiind chiar langa casa), flamanda, ai chef de cearta, de fapt nu-ti dai seama, dar se gaseste din ce sa-ti sara tandara si pe buna dreptate!
Vasele zac sleite in bucatarie, te gandesti ce bine era sa te fi nascut si tu cu slugi, niste resturi prin oale in frigider cer sa fie aruncate si spalate, incaltamintea de pe hol parca e aruncata din tavan, a da, te-ai impiedicat de ele din cauza pungilor, trebuie sa faci patul, ordine in haine sa-ti fie mai usor maine dimineata, ar mai trebui spalate si niste rufe, florile, pisica, covorul, mobila, multe mai sunt frate intr-o casa, te trantesti pe canapea, dai un telefon sa te plangi la o prietena, sau intri pe forum sa-ti versi naduful si sa te imbarbatezi, si-ti propui sa nu te panichezi.
Acum, ca le faci sau le lasi pe maine cf principiului nu fa azi ce poti lasa pe maine ca poate poimaine nu mai e nevoie, tressul tot ti-a afectat cativa neuroni, tot te gandesti cand erai mica la mama si nu faceai nimic. Vine si partenerul, normal ca va calca pe pantofii deja imprastiati de tine, si-ti vine sa-i spui vreo doua despre cum se calca in strachini, dar o lasi balta, nu mai poti, gata, s-a zis cu tine. Parca-i imbatranit.
Vine si omul catranit, mai spune si el povesti pline de necaz din trafic, munca, si-ti dai seama ca la fel este pe tot globul. Inchizi ochii si te inchipui undeva la tara, ibntr-un loc idilic, alergand prin iarba cu flori pe cap, si te gandesti ca ai ajuns intr-o ureche.
Te duci la baie, si constati niste albus in chiloti. Tocmai acum ti-a venit ovulatia, nu putea sa vina in wk cand esti si tu mai linistita? Parca ti s-a dus tot cheful pe seara respectiva.
Dar stii ca trebuie s-o faci, cum zice Nutic, cu drag si incapatanare, fara placere poate la inceput dar sigur cu la sfarsit, si-l privesti cu drag intr-o pozitie sui din cauza picioarelor pe pereti (ti-aduci aminte cu un suras ca face bine la varice) cum pleaca el mandru la baie sa se spele, ca are voie!
Eu va spun ca ce am scris mai sus nu mai este simtit de mine ca un stress, este un mod de viata deja, cred ca daca as sta intr-o comunitate linistita in scurt timp as deveni baba cea rea care terorizeaza blocul, iar mamicile isi vor ameninta copilasii ca-i trimit la mine daca nu papa tot si nu se joaca cuminte. Si ei ar tipa ingroziti.
Cred ca lipsa acestui stress ne-ar stressa si mai tare, e greu sa iesi din priza odata ce-ai intrat. Se duc bujiile.
Tema de gandire: de multe ori stressul resimtit sa fie confundat cu lipsa de concentrare? Sau de mult ori e numai agitatie?
Va pup pe toate cu drag! Incercati sa nu va mai stresati! Maine revin cu stressul „de bebe”.
Sheri
ps. Nucut, haioasa mai esti, imi descretesti fruntea si-mi iei strassul!

Sheritra

Mergi la inceput

Mai draga, iaca cum plec eu voioasa sa-mi platesc ratele, ca dau recuperatorii peste mine! Vezi ce efect ai asupra mea? Mediteaza, ca te asteptam miine cu stessul de bb.

Mergi la inceput

Vine Jupuitul sa-i platesti fonciirea? Plateste ca-ti iau astia si plapuma, au sunt plina de rate, asa ca pt mine nu sunt stress, ci un mod de viata mai complicat. O seara buna, pupici.

Sheritra

Mergi la inceput

Unde esti, SHERITRUTZICUTZICO??? Hai si-mi intinde o mina ca ma duc la fund. Am fost pe la fetele de la inseminare si le-am povestit cit sint de amarita. Rezumat: mincat in , facut test-negativ.
Dar, la cit de amarita eram, mi-am mai revenit, ca m-am certat cu un bou si m-am enervat si cred ca mi-a crescut adrenalina si nu mai sint chiar ase de trizda, mai mult nervoasa.
Platit rata, ramas aproape . Toate-mi merg din plin! (Luna asta a treb. sa facem masina, sa luam cauciucuri, am mai dat niste meleoane lu socrela pt avocat, viata-i frumoasa, ii dam inainte!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

curat lucru sheritra ti-a gresit cariera!
nucutza, nu fi suparata, e oricum prea devreme facut testul. Vezi tu, e cu dus intors cu testele astea: daca-l faci si e negativ, continui sa speri pana vezi rosu, daca nu-l faci, speri oricum ca n-o sa-ti mai vina! Dupa cum vezi speranta e cheia!

gabi

Mergi la inceput

GABIU, ai dreptate. Bineinteles ca undeva acolo in sufletelul meu sper ca or sa vina alea 2 liniute roz.

Mergi la inceput

Neata, Nucut trecui de dimineata dar erau perdelele netrase la geam , si-am zis ca dormeai, numai Gabiu matinala ca mine, singurica pe aci, mai schimbaram o vorba.
Sa stii ca cu testul, unde te grabesti asa? Ai vazut ce-a scris Aventura, ca mai intai ia iesit neg apoi poz? Fiecare organism cu zilele lui. Te facu socrela de cascaval? Bravo ei! Asa nora o sa-mi doresc si eu! O sa fac si fite, si-o sa fiu si rea, la cat ma chinui sa-l fac, sa ma respecte profund, ca altfel !
Io imi astept baiatul, vine deseara, ma ususc de dorul lui, mi-a luat o gramada de rahat cu fistic! Vreti si voi? mmmmm!
Gabiu, ce mai faci? Cum e vremea pe la voi? Aici e ceva insori, dar au anuntat ploi. Am mancat niste somn aseara, mmm ce bun

Sheritra

Mergi la inceput

Ai vazut ce soacra tare am? Asa-ti doresc si tie, dar sa ai vreo doua nurori si-un ginerica, sa fie cascavalu mai mare.
Fetelor, ati observat ca ANIAST s-a dat la fund, ca sa zic asa? Cred ca aranjeaza culcusul pt. bb, nici nu respira, sa nu care cumva sa iasa bb pe gura! Draga de ea!!! Da si cind o sa se-ntoarca ca vijelia si ca vuietul de ploaie si hooop direct la .

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca sa-mi dai si mie rahat (de la tine vreau, de la altii nu ca sint satula).
Bun somnicu, asa-i? Mie-mi place in ambele forme.

Mergi la inceput