uleiul de masline!!! Beneficii
Raspunsuri - Pagina 3
Dianami spune:
Par frumos
Solutie hidratanta pentru par
Ingrediente: un galbenus de ou, o lingurita de miere, 1/4 cana de ulei de masline, 1/4 cana otet de mere.
Mod de preparare: bateti bine toate ingredientele, vreme de cateva minute, sau bagati-le in mixer, pentru a obtine o crema moale. Frecati-va parul si pielea capului cu acest amestec si lasati sa actioneze 10 minute. Spalati-va cu sampon si clatiti-va cu apa in care puneti cateva picaturi de otet.
Balsam cu miere pentru par uscat
O jumatate de cana cu miere se amesteca cu 2-8 lingurite ulei de masline (in functie de uscaciunea parului si a pielii scalpului) pana la omogenizare. Aplicati din abundenta pasta pe par si pe pielea capului, masand intens. Acoperiti parul cu o punga de plastic si lasati balsamul sa actioneze 30 de minute. Samponati-va si clatiti-va cu apa calduta.
Lotiune revigoranta
Se pun intr-un blender urmatoarele ingrediente: un ou, o lingura ulei de masline virgin, un castravete mic, decojit. Se amesteca pana la obtinerea unei paste omogene. Aplicati uniform pe parul uscat si lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta.
Intarirea radacinilor
Bagati in mixer cateva frunze proaspete de urzici, impreuna cu o lingura de untdelemn de masline. Aplicati preparatul pe par, insistand asupra radacinilor. Lasati sa actioneze 15 minute. Procedeul se repeta o data pe luna.
Masca hidratanta pt. par castaniu
Ingrediente: 1 banana, 10 cirese rosii, 1 ceasca cu lapte, 1 lingura ulei de masline, 2 albusuri.
Cum se procedeaza: Se zdrobesc fructele, se amesteca cu laptele, uleiul si albusurile, se intinde pasta astfel obtinuta pe par si se lasa sa actioneze o jumatate de ora.
Remarci speciale: Dupa aplicare, parul se acopera mai intai cu o folie de plastic si peste folie cu un prosop, marindu-se astfel efectul curei.
Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
Puiul meu iubit e atat de mare
Dianami spune:
Corp
Masca pt. pielea gatului:
Folositi urmatoarea masca o data la doua saptamani: infierbantati 100 g ulei de masline, adaugati o sticluta de vitamina A uleioasa si continutul a 5 capsule de vitamina E forte. Imbibati in compozitie un prosopel si aplicati-l pe gat cand compozitia uleioasa e inca fierbinte (fara sa va ardeti). Puneti deasupra o folie de plastic, apoi lasati sa actioneze zece minute. Spalati-va cu apa calda, apoi cu apa rece.
Tratament pentru gat
Aceasta solutie intinde pielea gatului si a decolteului: 50-70 ml ulei de masline caldut, amestecat cu 2 linguri de miere calda. Aplicati solutia cu o pensula pe gat si decolteu si lasati-o sa-si faca efectul timp de doua ore, acoperind zonele cu un prosop de bumbac umed (o data pe saptamana).
Masca pentru spate
Este dezinfectanta, antiinflamatoare si regularizeaza sebumul. Puneti pe rand intr-un castron 60 ml ulei de soia, 30 ml ulei de masline, o lingurita cu ceai de musetel si 6 linguri cu faina de ovaz si amestecati-le bine. Intindeti masca - cu o pensula - pe spate si lasati-o sa actioneze 20 de minute. Indepartati-o apoi frecandu-va pe spate cu miscari circulare si clatiti-va cu apa calduta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame
lavinai spune:
wowww diana-mirela multumim!!!!
eu am inceput sa il folosesc pt par, dar galbenus de oua nu mai pun in viatza mea!! am facut o matreata si un par aspru.....
. cel mai mult imi place sa pun ulei de masline simplu (sau cu vitamina A) si o folie peste si stau 2-3 ore dupa care ma spal pe cap!! se vad rezultatele din prima : un par mult mai fin si mai lucitor!! eu m-am dat pana acuma de vreo 4 ori (+ ultima data si cu galbenus - cand a iesit un dezastru!!!).
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
nikole spune:
La mine merge de minune reteta asta:o lingurita ulei de ricin, o lingura ulei masline,o lingurita miere, doua galbenusuri.Se aplica la radacina parului, se tine o ora, dupa care se clateste parul ff bine,si se face la rad. parului un masaj enegic cu otet de mere(1 lingura la o cana de apa).Ultima apa in care va clatiti, e de preferabil sa fie rece(daca suportati), ptr. ca inchide porii,rezultatul fiind un par stralucitor,si matasos.Eu folosesc trat. asta o data pe sapt, sau la doua sapt, dar ideal este de doua ori pe saptamana.Rezultatele sunt garantate!!!Mie una au inceput sa-mi rasara firisoare de par,de fapt un pufulet,dar e si asta un inceput...
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
nadyana spune:
Buna fetelor si bine ai revenit Nikole!Ce bine ca ai revenit cu sfaturile tale...
Ne era dor de tine, Nikole!Tu ce mai faci?Cum iti merge?Chiar astazi am sa fac si eu acest tratament pt. par si va spun rezultatele.
nasha_4as spune:
lavinai
si eu am inceput sa il (re)folosesc la fel ca tine si face minuni!!!mai ales pentru un par uscat si vopsit ca al meu...si acum vine vara asa ca tratament intensiv!
Dianami spune:
Masti pt. ten uscat
Masca inghetata cu miere si ou
Ingrediente: un ou, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura miere.
Mod de preparare si folosire: bateti bine oul, pana devine spumos. Adaugati uleiul de masline si mierea, putin cate putin, batand compozitia incontinuu, pana capata consistenta maionezei. Faceti un cornet dintr-o coala de hartie, turnati compozitia in el si bagati-l in congelator, pentru circa 12 ore. Pentru a aplica masca, rupeti cate o fasie din cornetul de hartie si frecati-va fata cu compozitia inghetata. Lasati-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti-va abundent cu apa calduta. Compozitia ramasa in cornet o puteti baga din nou la congelator, pentru a o folosi ulterior.
Alta masca
Galbenus de ou + miere de albine + ulei de masline sau floarea-soarelui: Se prepara amestecand galbenusul cu o lingurita de miere de albine si o lingura de ulei.
Pentru ten uscat si aspru
Amestecati un galbenus de ou cu cateva picaturi de zeama de lamaie si putin ulei de masline. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze pana cand amestecul se usuca. Clatiti cu apa calduta si stropiti-va apoi cu apa foarte rece.
Dianami spune:
Masti pt. ten gras
Masca pentru ten gras
Amestecati bine o lingurita de malai cu cateva picaturi de zeama de lamaie verde, jumatate de lingurita de lapte si jumatate de lingurita de ulei de masline. Aplicati pasta obtinuta pe piele, lasand-o sa actioneze o jumatate de ora. Clatiti din abundenta cu apa calduta.
Masca astringenta pentru ten gras
Ingrediente: 3 linguri faina de ovaz, 2 linguri patrunjel verde tocat marunt, o jumatate de grapefruit mare, o lingura cu ulei de masline.
Mod de preparare si folosire: amestecati mai intai faina de ovaz cu patrunjelul, apoi stoarceti deasupra lor sucul de la grapefruit si continuati sa amestecati pana se formeaza o pasta subtire. Acoperiti si lasati amestecul la „dospit” timp de 5 minute. Adaugati uleiul de masline, amestecati din nou si intindeti pasta bine pe fata, evitand zona ochilor. Lasati sa actioneze circa 15 minute, pana se usuca pe fata, apoi clatiti-va cu apa calduta.
Masca astringenta
Taiati fasii 2-3 frunze de varza groasa si striviti-le cu o sticla. Ungeti-le cu putin ulei de masline si aplicati-le pe obraz. Clatiti-va bine dupa 10-15 minute.
Dianami spune:
Masca pt. ten mixt
Curatati un mar, taiati-l bucati si fierbeti-l in lapte (o cana). Trageti vasul deoparte, scoateti fructele pe o farfurioara, zdrobiti-le si incorporati iarasi laptele fiert in ele (caldut), putin cate putin, ca la maioneza. Adaugati o lingurita de faina si o lingurita de ulei de masline. Cand preparatul devine omogen, aplicati-l, cat e cald, pe fata si gat. Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi spalati-va cu apa minerala.
nikole spune:
Nadyana esti o dulce
...nu am avut net timp de o luna.Mai mergeam din cand in cand la net caffe,dar timpul nu prea mi-am permis sa stau ore in fata calc. ca in vremurile cand aveam net acasa.
Cat despre uleiul de masline,tocmai ce mi-am amintit...am o prietena aici, care mi-a spus ca ea, nu a folosit niciodata creme de corp,decat din cand in cand, ulei de coprp pentru copii.In schimb, de cand a nascut(acum 7 ani), foloseste la fiecare dus, pe pielea inca umeda ulei de masline,folosind miscari de mangaiere(nu apasat), insistand in zonele cu vergeturi, care, s-au subtiat considerabil, si s-au micsorat.Personal nu prea cred, dar merita incercat rau nu are ce sa faca!!!
Pentru bronzat, eu stiam ca ideal e sa adaugi in flaconul cu lotiune putin ulei de masline, sau de migdale dulci.Acesta din urma este foarte faimos aici, printre femeile japoneze,fiind considerat arma imbatabila impotrva radicalilor liberi si aparitiei vergeturilor, ridurilor.
http://photos.yahoo.com/frezia_2004