uleiul de masline!!! Beneficii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Pe langa efectele benefice asupra parului ,tenului , este exceptional ptr hidratare si mai ales folosit la masaj ptr ameliorare si prevenire vergeturi!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Pt. bronz (un fragment dintr-un articol din Formula As):

"Cercetatorii japonezi de la Universitatea din Kobe au descoperit ca uleiul de masline nu doar alimenteaza pielea si-o netezeste, dar o si apara impotriva soarelui excesiv (periculos din cauza distrugerii stratului de ozon). Iata de ce se recomanda aplicarea lui dupa statul la plaja (opreste inmultirea eventuala a celulelor cancerigene), dar numai daca are o calitate corespunzatoare. In sensul acesta, se recomanda uleiul de masline presat la rece, din prima extragere (se gaseste in comertul alimentar, chiar si in sticle mici). Atentie: uleiul de masline nu este un inlocuitor pentru cremele solare protectoare, pentru ca nu poate impiedica arsurile."

Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)

Puiul meu iubit e atat de mare

Iulia Anastasia www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

se poate face un gomaj extrem de eficient pentru intregul corp: 100ml ulei de masline amestecat cu 3-4 linguri de sare de mare, grunjoasa. se maseaza pielea bine sub dus....apoi se limpezeste.
dar totusi nu folositi extravirgin pentru cosmetica....merge si cel normal

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

zilele astea am auzit o noua varianta de a folosi uleiul de masline pt par: se incalzeste putin uleiul de masline la microunde , intre timp se umezeste parul si se unge cu uleiul de maslien putin caldut. peste se pune o punga iar apoi prosopul bine strans. se tine 2-3 ore, cate se poate de mult!

"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Mie mi-a recomandat nasa mea, sa pun cateva lingurite de sare int-o cescuta, apoi ulei de masline si frecat bine pana se face pasta se freaca tot corpul la dush. Efectul este garatat cam 2 saptamani: pielea este extrem de fina (chiar si in zonele unde crema de corp nu reuseste sa faca chestia asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna fetelor!Sfaturi foarte interesante, pt. care va multumesc.Miine dimineata am sa incerc si eu retetele propuse de voi.Am auzit ca fetele din Asia(in speta, araboaicele)folosesc ca si tratament de par uleiul de masline.Si ma uit pe satelit la videoclipurile lor si vreau sa spun ca au un par superb multe dintre ele.Probabil ca uleiul de masline este unul dintre secrete.Oricum, cert este ca tot ceea ce ne-a dat natura ne este de mare ajutor.Am sa va spun efectele dupa ce am sa ma resfat cu beneficiile uleiului de masline.
Dar inafara de uleiul de masline cu sare, ce alte retete eficiente de gomaj pt. corp mai stiti?

Mergi la inceput

Exfoliere si efect anticelulitic

Cofeina regenereaza pielea pe vreme rece si ii mentine elasticitatea. Pentru un peeling eficient, amestecati un pumn de cafea macinata cu atata lapte sau ulei de masline, pana obtineti un terci consistent. Masati-l cu miscari circulare pe toata pielea, energic. Nu va faceti griji daca o parte din amestec va cadea; ramane destul ca sa adere la piele si sa produca efectul scontat.Lasati sa actioneze 5-6 minute, apoi spalati-va bine sub dus.

Exfoliant pentru picioare

Pentru a scapa de celulele moarte si calcaiele ingrosate, pregatiti un exfoliant din urmatoarele ingrediente: 8 capsuni, 2 linguri cu ulei de masline, 1 lingurita de sare. Amestecati-le pana obtineti o pasta omogena, masati-va bine talpile si calcaiele, apoi clatiti-va cu apa calduta. Veti obtine o piele fina in timp.

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame Puiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Ulei aromat de uns mainile

Varsati cateva picaturi de ulei aromat (lamaie, lavanda, rozmarin) in 60 ml ulei de masline sau de migdale.
Amestecati o lingurita de miere cu doua lingurite de ulei aromat. Masati-va.

Maini crapate

Amestecati o lingura de ulei de masline cu o lingura de otet de mere si aplicati de fiecare data unguentul dupa ce va spalati pe maini si seara, inainte de a va culca.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mame Puiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Cuperoza

Zdrobiti o banana coapta, amestecati-o cu o lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere. Intindeti preparatul pe obraz intr-un strat subtire si lasati-l sa actioneze un sfert de ora. Clatiti-va cu apa de la chiuveta si uscati-va cu prosopul, dar fara sa frecati. Pentru a spori rezultatul, dimineata si seara, tamponati-va fata cu o infuzie de tei. Se pune o lingura de flori uscate intr-un litru de apa clocotita si se lasa sa se infuzeze 10 minute. Procedeul se repeta pana la ameliorarea leziunilor.

Mergi la inceput

Demachiere

Lapte de curatat fata

Intr-un litru de apa, puneti la fiert, vreme de un sfert de ora, doi castraveti taiati bucatele mici (cu coaja cu tot). Strecurati lichidul si adaugati in el doua lingurite de ulei de masline. Folositi-l ca demachiant.

Lotiune demachianta

Amestecati un sfert de lingurita de zeama de lamaie verde cu o lingura de lapte, una de suc de castravete si una de ulei de masline. Aplicati pe fata si pe gat si clatiti cu apa calduta dupa 15 minute. Aceasta lotiune curata si purifica porii.

Demachierea speciala a ochilor

Machiajul rezistent la apa poate fi indepartat cu ulei de masline (pur), fara sa intre in ochi prin ridurile fine. Puneti putin ulei pe o bucatica de vata (pad), inchideti ochiul si indepartati fardul cu miscari usoare, de sus in jos.

Mergi la inceput