ACTE NECESARE ATESTAT
Va rog frumos, ajutati-ma sa-mi ajut o prietena care mi-a cerut sa-i spun actele necesare pt atestat, stiu ca aici au tot fost enumerate, dar e greu sa intrii si sa cauti, cred ca un subiect separat unde sa poti intra sa vezi exact ce-ti trebuie e binevenit, nu?
Va multumesc mult, pupici
Raspunsuri
simona dragusin spune:
-caziere
- copii certificate de nastere-legalizate- copii certificat de casatorie-legalizat-certificate medicale-adeverinte de venit-acte spatiu-declaratii pe propria raspundere precum ca nu au fost decazuti din drepturi parintesti-caracterizari de la locul de munca-recomandari de la vecini-copii carti de identitate.cam asta e tot..cred.SIMONA
irina_g spune:
Desi le-a scris si Simona, le mai scriu asa cum le am eu.
1. copie buletine identitate pt ambii soti
2. copie legalizata dupa certificatul de nastere si casatorie pt amandoi
3. copie legalizata dupa actul casei (proprietate sau contract de inchiriere)
4. adeverinta de venit pentru amindoi.
5. certificat medical format A5 cu semnatura si parafa urmatorilor medici: internist, psihiatru, directorul spitalului/policlinicii)+timbru fiscal de 10000 lei pt fiecare certificat (pt ambii soti)
6. acelasi certificat medical si pentru persoanele care locuiesc cu voi (daca este cazul)
7. cazier judicar
8. caracterizari de la ultimul loc de munca (cate doua pentru fiecare). La noi au cerut si domiciliul si nr. de telefon al persoanelor ce au facut caracterizarea si ulterior am aflat ca au sunat acele persoane ca sa-i intrebe personal ce parere au despre noi.
9. declaratie pr proprie raspundere data in fata notarului ca nu ati fost decazuti din drepturile parintesti (chiar daca nu ati mai fost niciodata parinti). Cei de la DPC au cerut cate o declaratie pentru fiecare insa noi am facut una pentru amandoi si au acceptat-o
10. declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanelor/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului ce il veti adopta , semnata de amindoi.
11. cazier judiciar si pentru persoanele ce locuiesc cu voi (daca este cazul)
Irina si Mihai
galinarodica spune:
Patri vezi ca s-au mai schimbat formalitatile, la caracterizari trebuiesc in afara de cele 2 de la serviciu si cate 2 de la rude prieteni si una de la asociatia de locatari pentru fiecare membru in parte adica sot si sotie. In plus trebuie sa duca o lista cu cateva persoane cu telefon si adresa care sa fie dispuse sa si vina la ei la DPc sa dea relatii despre familia cu pricina.
irina_g spune:
Eu nu stiam chestia cu asociatia de locatari.
De aceea am rugaminte la fetele care se reatesteaza sa puna lista cu ce trebuie.
Mersi mult si bafta tuturor celor care se atesteaza, se reatesteaza sau cauta bebici.
PS: Am citit la un alt subiect ca tb caracterizare de la asociatia de locatari (unde este cazul).
Ce inseamna UNDE ESTE CAZUL? De asemenes ma intereseaza ce tb sa contina acea caracterizare si daca e obligatorie.
Irina si Mihai
galinarodica spune:
Irina am actualizat eu la subiectul de legislatie toate actele necesare pentru atestare, sunt pe pagina 1.
irina_g spune:
Cine poate sa imi spuna si mie: pentru reatestare, tot aceleasi acte trebuie?
Nu vad rostul declaratiei privind motivatia de a adopta din moment ce am deja acasa.
De aceea rog fetele care se reatesteaza sa ne spuna si noua daca mai trebuie toata lista sau nu.
Mersi
Irina si Mihai
galinarodica spune:
In afara de actele legalizate la notariat si cerere trebuie tot(uita-te pe 1 pagina la ce am reactualizat eu), oricum daca initial era doar 4 vizite acu is mult mai multe, practic in fiecare saptamana. Asa cum am trecut pe 1 pagina sunt si mai multe caracterizari, cel putin 5 la fiecare persoana. In plus au introdus si la bucuresti obligativitatea unui curs, la sectorul 4 se face de catre o fundatie nu stiu la restul cine le face, dar e obligatoriu.