gradi particulara in Ploiesti
Raspunsuri - Pagina 7
mihagradi spune:
Simali,sunt Mihaela, directoarea Gradinitei Ursuletul.
Intr-un fel imi face placere reintalnirea noastra (si prima pe un forum), intr-un fel ma intristeaza. Imi face placere pentru ca intotdeauna ma stimuleaza sa intalnesc oameni cu o inteligenta exceptionala, redutabila, ascutita, si caut sa fiu ades in preajma lor, ma intristeaza pentru ca oamenii exceptionali cad in capcana propriilor asteptari si proiectii ideale.
Dorinta dumneavoastra de perfectiune este cea care ma intristeaza.
Daca am gresit, sunt prima care recunosc, dar nu in felul in care ati perceput dumneavoastra.
Simali, cand ati avut copilul la gradinita Ursuletul, ati recunoscut ca ati interactionat, dumneavoastra si copilul, cu oameni calzi si daruiti copiilor.
Greseala mea a fost,in perceptia dumneavoastra, ca am indepartat un om bun din gradinita, si ati numit-o "gelozie pe relatia angajatilor cu parintii".
In fapt, am gresit ca v-am implicat in propria mea problema interna, ca n-am "alat rufele in familie", cum se zice.
Relatia angajatilor mei cu parintii este al doilea mare castig pe care il au parintii cu noi, dupa relatia noastra cu copiii. Comunicarea PE TOATE CANALELE sta la baza multumirii clientilor mei. Asta hraneste relatia noastra.
Si eu, si dumneavoastra, am gresit cand am avut asteptarea ca oamenii sa fie perfecti. Oamenii nu sunt perfecti. Oamenii gresesc, si viata este astfel facuta ca de n-am accepta imperfectiunile si greselile celorlalti, ne-am trezi singuri, intr-un mare pustiu.
Educatoarea pe care n-am mai vrut-o in gradinita este un om care doar nu e perfect. Doar a gresit cu ceva. N-am vazut-o ca pe un om rau, era intr-adevar o fata talentat si placuta si cu "lipici" la copii.
Plecarea ei insa decisa de mine a fost penalizarea pentru anumite greseli care exact astfel trebuie sa fie corectate. Poti si trebuie sa ierti greseala, insa ai datoria de a nu tolera in continuare lucrurile gresite. Asta a fost.
Pe undeva, faptul ca eu nu am mai vrut in gradinita acea fata (cu calitatile si defectele ei, ca orice om) v-a facut sa simtiti cumva ca v-ati inselat in aprecierea oamenilor: a ei, a mea, ceea ce e greu de recunoscut chiar si in forul nostru interior, sau mai ales.
Dar va un: nu v-ati inselat. Era o fata talentata, calda, si intr-un fel mi-a parut rau ca pierzand relatia cu ea am pierdut si lucrurile bune pe care ea le avea de oferit.
Acele greseli totusi ale ei erau exact pe lista celor pe care n-o sa le vreau niciodata in gradinita mea. (La fel cum am relatia si cu oamenii din jurul meu: sunt lucruri care imi plac, lucruri pe care le pot accepta si o lista de lucruri intolerabile pentru mine. Lucrurile intolerabile le ierti, dar le sanctionezi. Cam asta e ideea mea de dreptate).
Revin, nu v-ati inselat. Era o fata cu o multime de calitati (pe langa acele greseli). La ce vreau sa ajung e ca dumneavoastra vedeti omul ca pe un complex fie perfect, fie foarte rau, nu aveti si nuante intermediare. Nu e asa. Oameniinu vor fi perfecti niciodata, dar nici foarte rai (poate doar marile gafe ale istoriei, precum Hitler si Stalin si mai stiu eu), dar pana si aceia cred ca au rolul lor de scris in istorie.
Oamenii sunt imperfecti. Si minunati asa cum sunt, cu lista lor de defecte si greseli. Vreti sa va un ceva: am scris odata o nuvela scurta, intitulata "Femeia perfecta" (pe vremea cand inca nu-mi acceptam si partile imperfecte din mine). Ideea din nuvela se rezuma cam asa:
Draga Simali, daca eu as fi fost perfecta, dumneavoastra n-ati fi avut ce cauta in preajma mea. Pentru ca dumneavoastra insiva sunteti o minune IMPERFECTA a naturii, a lui Dumnezeu pe Pamant.
Stiti istorioara cu cele 2 vase de lut?
Intr-un colt indepartat de lume, o batrana cara zilnic apa la camp, cu doua ulcioare. Cel din dreapta era o frumusete de ulcior, parea stralucitor tot timpul, cum il umplea cu apa, asa ajungea cu el la camp, plin ochi.
Cel din stanga, in schimb, era putin crapat si pana la capatul drumului apa se scurgea din el pe jumatate. Dupa cativa ani de asemenea drumuri, ulciorul cel crapat n-a mai putut rezista si a izbucnit in plans: "nu sunt bun de nimic, arunca-ma, uite cata apa irosesti cu mine! Nu-mi fac treaba bine deloc, nu-ti sunt de nici un folos!"
Surazand cald, batrana i-a rauns: "ia uita-te aici in stanga drumului, pe unde am trecut cu tine mereu: eu am vazut cu ochi iubitori demult imperfectiunea ta, si am semanat seminte de mac inca de acum multi ani, uite ce de maci rosii au inflorit pe locul pe unde se scurgea jumatate din apa ta! Observa te rog ca pe partea drumului pe unde trece ulciorul perfect si plin re lucratorii insetati nu creste nici o planta!"
Simali, v-ati uitat cati maci am crescut in jur, dumneavoastra si cu mine, si toti oamenii acestia imperfecti si minunati ca si noi, noi cu defectele noastre, noi, ulcioarele acestea imperfecte?
Si gradinitele, ca si oamenii, sunt lucruri minunate si UTILE SI IMPERFECTE.
Daca totusi ati intalnit candva in drum lucruri cu adevarat rele, si chiar si gradinite mai rele, (unele, nu toate) e pentru ca binele si raul exista fiecare prin contrast cu celalalt, si in general, daca nu observam ca exista si ceva rau, nu putem aprecia binele.
Simali, sa intrati pe site-ul nostru dupa 10 martei, trebuie sa vedeti cate alte multe lucruri bune am mai facut intre timp pentru copii, cred ca suntem gradinita care avem mereu ceva de oferit nou, bun, diferit.
Simali, acum am doua gradinite Ursuletul de ceva vreme: intrebati parintii care vin la noi cum as putea sa fac eu singura fata unei relatii bune si deschise cu dumnealor, daca nu m-as baza pe angajatii mei? Pe echipa mea minunata: pe Cristina, pe Reilda, pe Andreea, pe Otilia, pe Mirela, pe Aurelia si pe Violeta? Si pe colaboratoarele noastre: Aura - sempai Aikido si instructor origami, Frau Kristin - germana, Raluca - germana, Gabi - engleza, Oana - teatru si Atelier Plastic, dna doctor Negulescu.
Simali, am generatii de copii care au intrat la scoala si care au fratiorii la noi in gradinita, daca primii nu erau bine pregatiti pentru scoala, i-ar mai fi adus parintii si pe fratiorii mai mici?
Simali, am multi copii in doua gradinite pentru ca S-AU ADUS UNUL PE ALTUL, parintii au prieteni si vecini si cunoscuti carora le-au us ca ei sunt multumiti..., sa stiti ca toti parintii au asteptari mari de la gradinita mea, dar totodata au si o lista cu lucruri...tolerabile, imperfecte, pe care le pot accepta.
Pentru ca, asa cum uneam, ma stimuleaza reintalnirea cu dumneavoastra, mi-ati mai inirat o idee: am sa fac Ziua Portilor Deschise in Gradinita, am sa strang, intr-unul din noile noastre sedii frumoase, toti parintii-clienti actuali, si INVIT PE ORICINE VA VOI sa vina, sa intre in interactiune cu ei, sa intrebe BUNE si RELE dere gradinita mea, lucruri MINUNATE si LUCRURI IMPERFECTE...Toata lumea va avea de castigat, parintii, copiii, managerul gradinitei va avea o mare de idei aduse si use de parinti pentru gradinita...
Simali, va multumesc! Pentru rabdare, pentru deschidere, pentru stimulare. Pentru ca ati fost clientul serviciilor noastre si ne-ati provocat sa devenim mai buni. Pentru cat de tare va doriti ca noi toti sa facem lucrurile mai bune pentru copii, pentru cat de tare va iubiti copilul...
In fond, la asta se rezuma tot: tot ce ati ales si n-ati ales, tot ce-ati apreciat si criticat si indepartat, totul a semnificat o dragoste extraordinara, uriasa, pentru copilul dumneavoastra si pentru copii in general.
Simali, poate ne vom reintalni intr-o zi!
Toata stima!
Mihaela Spatarelu - director Gradinita Ursuletul
papadie spune:
Pt. mihagradi- am scos din text adresa siteului. DC accepta orice punct de vedere dar nu si reclama.
Multumesc pentru intelegere.
_
INTREBARE: transportul asigurat de gradi este numai pe raza orasului Ploiesti?
mihagradi spune:
Multumesc si eu!
De aproximativ doi ani, oferim cateva locuri la tranort si in afara Ploiestiului. Acum avem Berceni si Pisculesti (Brazi). Am avut si copii din Gageni si Paulesti acum doi ani, iar pentru un baietel din Bordeni am cautat o solutie de tranort partial: venea cu taticul cu masina pana in Gageni, nu atat din cauza distantei mari, cat mai ales pentru ca nu era drumul prea bun in zona.De acolo il preluam noi.
De aceea, raunsul meu este ca putem gasi solutii.
Numai bine!
LauraNicole spune:
Buna! N-am mai intrat de mult aici dar va rog sa ma iertati si sa imi raspundeti la intrebarea , daca puteti ! Eu nu am certificatul de nastere al piticutei mele mici , Sandra , din motive complicate pe care nu le pot expune aici ca sunt prea multe dar o pot face cu placere pe PM .As vrea sa o inscriu la o gradinita normala cu program scurt dar nu stiu daca mi-o va primi cineva in conditiile actuale .Am copie dupa certificatul de nastere a copilei si dupa buletinul dobitoacei care a nascut-o .As prefera o gradinita aici , in zona Sud unde locuim .Deci , intrebarea mea este :pot sa inscriu copilul la gradinita doar cu copia dupa certificat sau imi trebuie neaparat originalul?
Multumesc mult !
PS : Sandra va implini 3 ani in septembrie , pe 4 dar e tare istetica:papa singura , nu mai folosim pampers de 3 luni deloc si cere la oala , vorbeste destul de clar si e foarte foarte sociabila si dornica de alti copii (asta-i de fapt motivul pentru care vreau s-o duc la gradi ca la noi la bloc nu-s alti bebestroci ) .
.............................
Noi:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
http://community.webshots.com/user/nickysweet4u
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by mihagradi
Intr-un colt indepartat de lume, o batrana cara zilnic apa la camp, cu doua ulcioare. Cel din dreapta era o frumusete de ulcior, parea stralucitor tot timpul, cum il umplea cu apa, asa ajungea cu el la camp, plin ochi.
Cel din stanga, in schimb, era putin crapat si pana la capatul drumului apa se scurgea din el pe jumatate. Dupa cativa ani de asemenea drumuri, ulciorul cel crapat n-a mai putut rezista si a izbucnit in plans: "nu sunt bun de nimic, arunca-ma, uite cata apa irosesti cu mine! Nu-mi fac treaba bine deloc, nu-ti sunt de nici un folos!"
Surazand cald, batrana i-a raspuns: "ia uita-te aici in stanga drumului, pe unde am trecut cu tine mereu: eu am vazut cu ochi iubitori demult imperfectiunea ta, si am semanat seminte de mac inca de acum multi ani, uite ce de maci rosii au inflorit pe locul pe unde se scurgea jumatate din apa ta! Observa te rog ca pe partea drumului pe unde trece ulciorul perfect si plin spre lucratorii insetati nu creste nici o planta!"
Mihaela Spatarelu - director Gradinita Ursuletul
Mihaela, spre deosebire de alti manageri de gradinita ai ales, si bine ai facut, un ton diplomatic al dreptului la replica. Este un semn al disponibilitatii de perfectionare.
Permite-mi insa sa observ ca ai ocolit artistic explicatiile la obiect ale unui fapt concret semnalat de unii parinti ce au interactionat direct sau indirect cu gradinita. Teoria si mai ales practica marketingului ne invata ca asa se procedeaza pentru a ascunde sau cel putin diminua deficientele unei afaceri, insa la fel de adevarat este ca in spatele acestei politici de imagine se poate ascunde si o dorinta reala de a le corecta. Dar chiar si asa, gustul amar al unora persista in lipsa unei motivatii solide si, in era informatiei, el poate contrabalansa simtitor reclama.
simali spune:
Dintotdeauna a existat din partea conducerii gradinitei Ursuletul dorinta de a discuta cu parintii. "Spuneti-ne ce probleme aveti, ce doriti, etc. etc." Si te lasi pacalit de cantecul cald si linistitor al Marketingului. Iata, cineva ma asculta, ceea ce inseamna ca-i pasa, ca cererile mele pot fi luate in serios. Dar vezi ca NICIODATA nu se intampla nimic. Si azi asa, si maine din nou, si cainii latra ursul merge. Si ti se zambeste frumos, si toata lumea e de o politete exemplara...
Cine dintre dumneavoastra a sunat in ultima vreme la Vodafone la *222 si a avut o problema serioasa de rezolvat? O sa vedeti ca va raspund niste domnisoare politicoase si impecabile. Au fost perfect antrenate sa nu se infurie, sa nu-ti tranteasca telefonul in nas, le simti zambetul amabil prin difuzorul telefonului. Dar dincolo de politetea lor este un vid imens. Tu inchizi telefonul si observi ca in realitate nu ti-au rezolvat nici o problema. Dar au fost atat de politicoase...
Multumesc, eu nu mai cad de multa vreme in capcanele marketingului si ale cantecelor de sirena.
Gradinitele a caror politica se indoaie dupa cum vor parintii ascund de obicei lipsa de principii si profesionalism. Dar si mai rau este atunci cand nu ti se spune corect, in fata, "problema dumnavoastra nu se poate rezolva pentru ca...". Esti lasat sa crezi ca ai dreptate, ca sigur, vom lua masuri, ca se pune pret pe inteligenta ta, ca esti respectat, ca frustrarea ta e legitima, etc., etc. Dar a doua zi se actioneaza exact contrariul. Si ramai masca. Si ceri explicatii. Si iarasi politete. Si ajungi la concluzia ca esti "jucat" ca o marioneta, ca probabil dupa ce iesi pe usa interlocutorul rade de-l doare burta de cat poti fi de naiva si de proasta.
Pe de alta parte, mi-ar placea sa-mi povestesti, Mihaela, ce principii au stat la baza angajarii in locul educatoarei in chestiune a unei educatoare pensionare ? A acceptat un salariu cu 20% mai mic decat prdecesoarea ? Pentru ca nu cred ca alinierea doamnei in chestiune la standardele impuse de educatia moderna (in continua schimbare la inceput de secol 21) a fost motivul principal...
alice
simali spune:
quote:
Deci , intrebarea mea este :pot sa inscriu copilul la gradinita doar cu copia dupa certificat sau imi trebuie neaparat originalul?
quote:
Noi am dus doar copia certificatului. Ai grija insa, sa nu te dea de gol copilu'. Ca al nostru tot timpul spunea cati ani are. Dar si tu poti sa spui ca "bate campii". Bafta.
alice
LauraNicole spune:
Multumesc mult pentru raspuns ! Am rezolvat azi .
.............................
Noi:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
http://community.webshots.com/user/nickysweet4u
Madachan spune:
Fetelor,am si eu o mare rugaminte la voi.Cine imi poate trimite si mie pe PM nr de tel. de la gradinita WHITE SNOW???
EDWARD 29.11.2004
poze->