gradi particulara in Ploiesti
Raspunsuri - Pagina 5
simali spune:
Mandi. "Asa este regula aproape in toate gradi particulare pentru ca aproape nici o patroana de gradi nu este de specialitate si le este frica nu cumva sa observi diferenta de gandire a unui cadru didactic cu experienta sa fara si a ei care nu are nici o legatura cu educatia ci doar dorinta de a-si amortiza investitia intr-un timp cat mai scurt."
Asta este dupa mine tot gelozie. Gelozie profesionala.
Exista cateva patroane de gradi din PLoiesti care SE LAUDA ca sunt foste cadre didactice. Daca nu "esti fript" esti tentat sa crezi ca faptul ca au fost profesoare de liceu sau scoala generala, sau au absolvit nu stiu ce facultati de limbi straine la face "de specilaitate".
Nu va amagiti!
Nimic nu se compara cu un cadru didactic care are pregatirea si experienta necesara pentru lucrul cu prescolarii. Te trezesti ca-ti trateaza copilul de 5 ani ca pe unul de liceu si nu stii ce te-a lovit! De exemplu mie mi s-a cerut sa-mi pedepsesc copilul de 5 ani acasa (pentru ca si ea l-a pedepsit la gradinita) pentru ca uneori "vorbeste afectat". In mintea ei carliontata copilul de 5 ani este plin de teribilism adolescentin si trebuie corijat prin pedepse pentru a-i scoate teribilismul din cap. (Nu de alta, dar daca nu facem nimic poate se apuca de droguri sau fumeza pe la coltul gradinitei).
Alta data le spunea copiilor: "Sa ne indreptam spre dulapul cu jucarii. Mai intai fetele si apoi baietii." Un baietel de 3-4 ani se dusese inainte si a fost apostrofat. O fetita mai mare ii spune directoareai: "nu-i nimic, noi nu ne suparam". Replica ei: "Ba sa va suparati, draga. Sa invatati sa fiti mai pretentioase!".
La varsta prescolara copiii se joaca si interactioneaza intre ei fara sa faca foarte mult caz de sexul caruia ii apartin. Trebuiesc chiar incurajati sa faca astfel. Un coloeg de gradinita, parintii, educatorii vor fii respectati de copil pentru ca sunt PERSOANE, nu pentru ca sunt fete sau baieti. Si multe altele.
inaioana spune:
Nu mai stiu cine ce a spus dar:
Patroana gradinitei SW nu numai ca este de specialitate dar si-a dat licenta pe forme de pedagogie alternativa (Waldorf, Montessori, Step-by-step) si ea insasi profeseaza in gradinita, nu e doar patroana. Mie asta mi s-a parut foarte bine, mai ales ca noi ne-am inscris la gradi Waldorf din Buc pt anul 2007-2008, adica opiniile noastre coincid in mare, ca sa zic asa. De asemenea educatoarea Carmen este super apropiata de copii si chiar daca nu o intrebi ceva, de multe ori vine ea si iti spune ce a facut copilul la gradi, etc.
Gradi SW este pt copii pana la 5-6 ani, nu are an pregatitor deloc. Cat despre invatatoarele care fac fitze privind faptul ca copilul provine de la gradi particulara, asta este doar pt ca vor sa va ia copiii la vestita pregatire cu ele ca sa mai scoata un ban. Pur si simplu este o forma de santaj foarte practicata. Daca nu e de la gradi particulare..gasesc ele alt motiv pt a va sugera pregatire suplimentara. JENANT!
(Oricum, nu poate fi cazul SW din moment ce ei nu au an pregatitor deloc.)
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
simali spune:
Inaioana. Daca doamna directoare are curicumulul pe care-l spui tu cum se face ca pe mine, cand am fost in vizita la SW, s-a multumit sa ma plimbe ca pe un pudel in sus si in jos pe scari, a balmajit ceva despre programe alternative (innot, aikido, engleza - chestii predate de altii) si nu a scos o singura vorbulita despre EDUCATIE????????????
A cui e vina daca eu am spus in stanga si in dreapta ca e o gradinita mediocra ? A mea ?
inaioana spune:
Se face uite asa: parintii NU SUNT INTERESATI DE EDUCATIA DIN GRADINITA!!! Adica le gadila urekile sa afle ca puradeii fac aikido si mai stiu eu ce prostii de activitati extracurriculare (cat mai multe ca da bine) si in rest recomanda calduros dar ferm educatoarelor sa ii sperie pe copii cu bau-bau, inkis in baie, tziganii etc..ca sa pape tot sau sa doarma. Socant, nu? Astia sunt parintii/bunicii ploiesteni.
Asa ca doamna ti-a spus ce stie ca in general ii intereseaza pe parinti , pentru un nivel cultural mediu, iar tu ca mama responsabila si interesata de aceste lucruri la un nivel mai profund, nu aveai decat sa o iei la intrebari mai serioase, asa cum de altfel eu, spre exemplu, am facut, afland toate acestea.
In rest, mult succes pentru momentul cand isi va deschide Eton sucursala la Ploiesti si colegii copilului tau vor avea cu totii un arbore genealogic cunoscut,intins pe mai multe sute de ani!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
dietrich spune:
Ma intereseaza si pe mine o gradinita particulara cu profil german daca stie cineva ? sunt tot din Ploiesti,despre Ursuletu stiu ca este cu profil german dar numai cu numele cu germana mai putin sau chiar de loc.Cunosc si eu situatia cu educatoarea cea buna de la Ursuletu care se impaca foarte bine cu copii si a plecat.Nu inteleg de ce atunci cand un om educat si care se intelege bine cu copii si copii invata lucruri frumoase nu este stimulat si pastrat si este inlocuit cu o educatoare in varsta si nu este ptr copii.
Poate ma ajutat-i si pe mine sa gasesc o gradinita particulara macar cu lb engleza si cu educatoare bune.
Multumesc mult.
inaioana spune:
Evident ca eu o sa iti recomand SW pentru ca mie mi s-a parut cea mai buna din toata oferta (nici pe departe PERFECTA, Simali
, doar cea mai buna din real-world-Ploiesti!
).
Poate ar fi bine sa te duci sa o vezi, sa te interesezi..poate iti place si tie. Ei au functionat initial langa Rossi iar acum tocmai s-au mutat la sud, langa Sala Doroftei (din pacate pentru mine!
)
Mult succes!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
inaioana spune:
P.S.Mihaela, daca esti sotia lui Dietrich de la Baumeister..pune si tu niste poze, ca am auzit ca are o sotie frumoasa si doua fete dulci foc.
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
simali spune:
inaioana. Nu, nu sunt atat de dusa cu pluta sa caut un "Eton" in orasul lui Caragiale. Dar m-as bucura sa gasesc macar ceva care sa nu fie in totalitate "D-ale Carnavalului".
Din pacate in zilele noastre, Mita Baston nu mai asteapta acasa "ambetata de amor" pe Bibicul ci conduce gradinte, crese, banci, scoli, etc. Prima data zambeste frumos, dupa care are grija sa-ti arate ca "e fata din popor".
Sunt cam nervoasa si sacaita pe tema gradinitelor. Poate de-aia par atat de patetica. Tocmai m-am mutat la Ploiesti din Bucurestiul in care intentionezi sa te duci tu. Sunt la gradi numarul 4. Daca dam chiks si la asta ma duc la primul psihiatru pe care-i intalnesc in cale si ma internez. Jur!
bumbacel spune:
Inaioana, cati copii sunt in grupa la gradinita SW? Cam ce varste au?
Tudor nu are inca 2 ani, va face 2 in decembrie si din primavara as vrea sa-l aduc la Bucuresti la o gradinita de stat.
M-am gandit ca poate ar fi bine sa-l duc inainte la o gradinita particulara la bunici unde sa se poata obisnui cu programul. 
bumbacel
ingerasului Tudor (9.12.2004)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

inaioana spune:
Bumbacel, spre rusinea mea nu stiu exact cati copii sunt in grupa Katjei. Dar uite, spre exemplu saptamana asta cand am dus-o eu intr-o zi, erau 7 copii la grupa mica si cei mari erau sus la "lectii". Astia mici pictau si lor li s-a alaturat si ea. Ca or mai fi fost si pe acasa..care nu venisera in ziua aia..nu stiu, dar cati puteau fi? Nu cred ca mai mult de trei. Deci..pana in 10-12 as zice eu. La care sunt doua persoane: o educatoare si o ingrijitoare.
Cel mai mic are 1 an si 8 luni din cate am inteles, este un copil nou. Eu am dus-o pe Katja de la 2 ani fix.
Iti trimit nr de tel pe pm!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici