La France (56)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Aurelia iti scrisesem si tie un mesaj care s-a dus pe unde a vrut el ca nu l-am mai vazut... ideea era ca de dormit in germania noi em dormit la o pensiune, adica am iesit de pe autostrada, am luat-o pe un drum spre un orasel si am vazut pe marginea strazii "zimmer frei". ne-a oprit, sotul cica s-a conversat in gemana cu ei, si ne-au dat o cameroaie de n-aveam eu atat familie (la vremea aia eram patru)cata intra acolo si micul dejun a doua zi pt 30 de €. Pt ca zambeam frumos (avand in vedere ca nu intelegeam nimic si tanti se incapatana sa-mi vorbeasca...) seara am facut concurs de palinca vs schnaps si a castigat aspirina a doua zi!!!

Koky , despre salariu nu ne radem deloc. salariu minim este in jur de 1000, deci 3000 este deja un salariu bun pe care multe banuiesc ca am vrea sa-l avem! Eu personal cand aud de persaone care reusesc imi mai creste moralul pt ca ii zic ca nu este imposibil! despre situri cu salarii nu stiu ce sa-ti zic, dar francezii nu prea vorbesc depsre cat castiga si este de foarte prost gust sa intrebi pe cineva cat are salariu. Si eu te-as sfatui sa eludezi chestiunea in sensul ca sa-ti faca ei o propunere si tu sa te hotarasti daca este acceptabila. Nu o sa-ti ceara sa te decizi pe loc. deja cu siguranta ei nu se vor decide pe loc. Si poti foarte bine sa le spui ca mai ai si alte propuneri. In schimb intreaba clar cine trebuie sa recontacteze pe cine si sub ce forma (email, telefon etc..)
Despre case, la preturi nu te uita dupa cele mai ieftine ca alea nu exista decat in revista (sau prin cunostiinte daca ai noroc). despre anunturile imobiliare au fost nenumarate bancuri, in principiu sufixul "ette" inseamna chiar micut, deci atentie la suprafata locuibila. cifra indica numarul de camere, camere fiind: salonul (sejour), si dormitoarele, bucatarie si baie se presupune ca au toate! Bucataria nu e neaparat separata (si daca este deschisa spre salon se cheama americana) iar baia nu are neaparat cada. ce ma enerveaza pe mine cel mai tare este wc care este separat si care n-are chiuveta (de cele mai multe ori) sau una ridicola de nici nu-ti incap mainile (chiar micute si delicate ca ale mele!!!)

In rest baftamulta si cum zice francezul" merde"!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Koky T 2 inseamna doua camere adica one-bedroom si tot asa
Cere un salariu" conform competentelor" si precizeaza ca ai avut in .ca un salariu de xxx si spunele... bine asta nu e relevant, relevant e ca e situat cu atatea procente peste media salariala.

Pentru ce zisesi tu ca vrei sub 2500 nu le poti avea in contextul inca unui salariu de macar 2000.

In Paris si eu m-as plimba dar in gradini Jardin de Luxembourg sau pi langa Luvru. ai tragi un scaun, mai admiri peisajul cu toata bomboseala di avion. In cartierul latin m-as duce seara sa mananc si as trage cate o privire fireste.

Bafta,

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (19.07.2003),(22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Koky-eu as insista pe faptul ca schimbi continentul, deci vei avea niste cheltuieli de mutare destul de mari si alte chestii de genul asta...poate negociezi si o prima de angajare.
Si la motivatie ....eu as spune, printre altele, ca m-am adaptat f bine la N America, dar ca m-am simtit mai mult europeana intotdeauna, asa ca eu consider ca "acasa" pot sa ma autodepasesc, etc.....
imi dau si eu cu parerea.....

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Aolica uitai in .fr nu se prea poarta sa-ti plateasca mutarea. In Olanda si US era standard... brrr Da trebe mentionat discret da ferm

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (19.07.2003),(22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koky spune:

Buna fetelor,
Va scriu pe fuga, ca sunt la job, si cum baietii de la informatica sunt majoritatea romani, cu siguranta vor remarca "traficul" pe site-ul "despre copii"
Le-am zis de relocare, dar n-au zis nimic. Sa vedem...Oricum, eu m-am saturat de containere si mutari, abia mi-am luat casa, inca nici n-am despachetat bine, si deja ma gandesc la plecare......pana la urma, las totul in cutii, just in case...
Mi-e foarte frica sa nu-si dea seama ca VREAU sa vin, asta e problema mea intotdeauna, sunt prea entuziasta. Trebuie sa fac pe dura ...sau pe "cool"-a . Ce te-au intrebat, Mirunda, in parte de "conversatie"? Mi-e teama putin, sper sa ma descurc.
Va pup...la munca...

Koky, mama de doi super bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Koky, uite ca ABurici imi aduse aminte de ce mai vroiam sa iti spun: asa e, nu se prea poarta chestia cu costurile mutarii (care vor fi de cel putin cateva mii de euro, la mine, de ex, Germania-Franta, a coté una de alta, si am platit fo 3500 euroi, eu impachetand si despachetand totul, deci numai caratul mobilelor si cutiilor...In schimb, am jucat cu ei la "cacialma" (macar ca n-am mai jucat Pocker de la Romanica din studentie), m-am facut mai "neinteresata" de post (le-am dat a intelege ca vai, eu ma asteptam ca orasul sa fie mai mare, adica am facut pe "indoita" desi nu mai eram deloc, din momentul in care am simtit mirosul oceanului a cotè),, si atunci directorul mi-a propus sa imi preia ei chiria casei, pana ma instalez, ca un "ajutor de instalare" ...ceeace au si facut, in felul asta cheltuielile mutarii le-am scos de mult...deci , nu uita, are dreptat AB, sa negociezi chestia asta! Pe urma am mai auzit de cazuri din astea, case ofera sa te ajute la gasitul locuintei, si ca iti preiau chiria o vreme...vezi si tu, ar fi bine, zic eu, daca nu preiau mutarea...
Bafta, inca odata!

Fetelor, poti sa ma laud un pic cu printesa mea? Are media 18 si ceva, al doilea an e prima pe scoala, si, culmea, la franceza are ...20! Ea, cupilul neamto-roman, a fost data de exemplu ca ce tare e la franceza Io ma bucur si ca acum are cine sa imi corecteze scrisorile mele oficiale...numa' subjonctivul trecut si perfectul simplu , acolo fac greva, cand incepe sa imi explice
Mama neascultatoare si lensesa ce sunt...

IN schimb m-am luat in par cu aia de la Societe Generale, care imi taraganeaza dosarul de 3 luni, mama lor de neseriosi...acum am plecat de la ei, sunt la CIC, care par mult mai competenti, mi-au trimis in 3 zile hartii ce ceilalti nu reusisera nici dupa 2 luni...

hai ca va pup, ca v-am facut capul calendar azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Acuma depinde si de firma, de exemplu firma unde lucreaza sotul meu angajeaza destui straini si au foarte des in contracte prevazuta prima de mutare. Noi am avut parte de una bunisoara care ne-a permis sa ne cumparam ceva mobila si niste electromenajere. Ba si mai frumos e ca avem prevazut in contract in fiecare an un aller-retour Romania cu avionul pentru noi toti. Asa ca eu zic sa fii atenta si cat de tare te vor ei, ca sa stii cat de mult te poti intinde cu negocierea. Eu la interviu am facut pe prostu' cum ca nu stiu care e nivelul salariilor in Franta si am primit un salariu destul de corect (dar nu e prea relevant, ca nu sunt "cadre"). Oricum tinem pumnii

Mergi la inceput

Am si eu o intrebare care ma p reseaza pe mine pe circumvolutiuni,ca nu ar fii urgenta chiar asa!!! cele care au botezat copilul in Franta, voi la botez ati avut lumanare de aia frumoasa? Eu as cam vrea si mi-e ca iar ma duc la florarie si se uita aia la mine ca vitelul la poarta noua! Macar sa fiu pregatita sufleteste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Didita, acu' 6 ani cind l-am botezat pe cel mare (avea aproape 2 ani) am facut botezul la o biserica ortodoxa la Lyon, cu un preot francez. Luminare mi-au dat de la biserica, dar nu una mare ca in Ro.
Eu zic sa vorbesti cu preotul la telefon.
(si daca descoperi o biserica ortodoxa corecta sa ne scrii).

Mik.

Mergi la inceput

Mik, biserica am gasit. Eu stau lipita de granita cu Elvetia si merg la biserica ortodoxa romana din Geneva. Am fost de Paste de cateva ori si mi-a placut. Cu preotul am discutat la telefon asa in mare. A fost extrem de amabil si de doritor de botez si destul de intelegator. Ideea e ca nu prea avem nasa ortodoxa si ca nas am vrea as punem pe un prieten al sotului care este un baiat deosebit si care este foarte incantat de idee si extrem de implicat. Singurul lui defect e ca e catolic. Discutand cu parintele am "negociat" si asta. A zis ca daca nu gasim si gasim, putem sa o punem pe sora lui nasa principala si pe baiat al doilea nas (si sa-l poarte el in biserica pt ca sora are 6 ani).
Pe mine asa ma bate gandul sa-mi rog o prietena sa-mi aduca din tara lumanarea (cand va veni la noi intr-o luna) ca flori s-or mai gasi si pe aici!

Am fost si noi la o biserica ortodoxa la Lyon, de un Paste acum 3 sau 4 ani, cred ca era georgiana.

Mergi la inceput