La France (56)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Am uitat : Dia mutumesc frumos de pont! ma saturasem sa ma uit zilnic peste toate si sa nu gasesc la niciuna! azi m-am defulat ore in sir !

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Draga koky ,nu ma pot abtine sa nu-ti spun si eu (ca o motata ce sint)Bine ai venit !
Macar aici pe forum sa te simti bine daca in Franta vei fi dezamagita !!!
Eu nu cunosc Canada decit din povestirile sotului care a petrecut ceva timp pe acolo ,francez fiind si din ce citesc de pe la fetele canadiene,daca vreau sa nu fiu rea ci doar realista franta e ceva mai in josul listei fata de canada din toate punctele de vedere ,acum daca tu o sa ai un salar' de 3500€ net pe luna ,jos palaria ,viata e frumoasa pentru tine !(kit ca la Paris este mai scumpa decit la noi in provincie) ,in Normandie ,(sa ma ierte draga de Corina la care tin atiit) ploua mult ,bate vintul trei sferturi de an dar daca ai moral sanatos si solid ,nu esti friguroasa din fire si nu visezi tot timpul la vara si primavara ,atunci este OK!
Daca te-au acceptat fara sa-ti ceara sa-ti prezinti diplomele este normal la francezi caci ei stiu ca tot ce-i scris in CV este adevarat ,daca vii la un interviu din Canada in Franta atunci sigur sint bine interesati de competentele tale ,tu trebuie sa te simti superioara lor si nu invers (desi intr-un entretien amindoi interlocutorii sint la egalitate)
Ai grija si negociaza bine sa ai "la moutuelle " asigurata d eintreprindere ,de obicei au moutuelles bune marile intreprinderi !!!
Iar le salar' ah! aici e aici ,nu stiu in ce bransa lucrezi dar daca tu speri sa ai un 3500 net si sotul nu va lucra ,patru persoane pe 3500 nu-i chiar luxul de pe lume !
Mai da-ne amanunte sa te putem guida cum trebuie .........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Koky, bine ai venit printre noi !
Ca sa vezi cam cit ar trebui sa ceri la salariu :
http://www.lexpansion.com/PID/7901.html?Action=CA1
Cind vei avea interviul poti sa le spui clar cit cistigi acum in Canada; in orice caz trebuie tot timpul sa precizezi : brut sau net, pe an sau pe luna. Salariile in industrie (in societatile mari) sunt dupa grile, destul de putin transparente si rezultatul se enunta in kilo-euros brut pe an. Bafta !

Maria, felicitari !
Idem pentru Auras !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Bonsoir,

Maria, felicitari pt examen !

Am vorbit azi cu Nadia si lucrurile nu au iesit prea bine la spital. Pe lânga faptul ca analizele au iesit prost pt Anaïs, a dat si peste niste infirmiere extrem de magaritze care i-au pus capac...

Noi am fost miercuri la un concert al unui grup local. Au cântat cu un taraf din România, taraful Armonia. Grupul e format din patru tineri, francezi, si :

Intrati, va rog, pe situl lor : http://www.mavalise.com/ , mergeti la rubrica Morceaux si apoi intrati pe albumul Bon Bacay si ascultati prima melodie. Sa vedeti ce frumos cânta francezii ashtia. Asta a fost prima melodie din concert, iar cu tot cu taraful Armonia a sunat extraordinar.

Va pup !

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koky spune:

Buna fetelor...

Mik, linkul tau e mortal...nu stiu ce-am facut, ce n-am facut, dar mi-a iesit ca ar trebui sa am un salariu de 113000 euro!!!! Am ras de m-am prapadit...ar fi bine, il duc si la interviu

Nu stiu ce sa zic de Canada vs. Franta...Nu am fost niciodata in Franta, dar simt nevoia de o schimbare, as vrea sa fiu mai aproape de Romania si sa am mai multa vacanta. Aici am 2 saptamani, care, ca sa fiu 100% cinstita, se completeaza cu cateva zile libere (ziua Canadei, ziua Quebecului etc), asa ca toata lumea isi ia o saptamana atunci, une de la "stat" si 4 din concediu, plus weekendurile. In Franta, daca merge bine cu jobul asta, as avea 6 saptamani!!!! SASE!!! Nu-mi vine sa cred...
Pe urma, din ce punct de vedere Franta e inferioara Canadei?
Mai scriu, acum imi plang copchiii de foame See you soon

Koky, mama de doi super bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Koky salariul obtinut e unul brut anual, ceea ce s-ar transforma in 5000 - 6000 net pe luna, inainte de a plati impozitul pe venit.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Sibylle

Bonsoir,

Noi am fost miercuri la un concert al unui grup local. Au cântat cu un taraf din România, taraful Armonia. Grupul e format din patru tineri, francezi, si :

Intrati, va rog, pe situl lor : http://www.mavalise.com/ , mergeti la rubrica Morceaux si apoi intrati pe albumul Bon Bacay si ascultati prima melodie. Sa vedeti ce frumos cânta francezii ashtia. Asta a fost prima melodie din concert, iar cu tot cu taraful Armonia a sunat extraordinar.

Va pup !

Pozele mele

suuuperrr!!!!

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hai ca in sfarsit reaparui si io pe aici.

Otilia, bine ai revenit, ma bucur sa te 'vad', sper ca tatal tau se acomodeaza si ca sunteti bine cu totii. Pupici printesei Adélita!

Felicitari examinatelor si sarbatoritelor. scuze ca o fac asa, in bloc !

Noi fuseram in Romania o saptamana, a fost foarte frumos desi foarte cald. Am profitat si am de-pagânizat piticosenia! ne-am plimbat si cu trenul romanesc, acuma mai avem doar un singur mijloc de transport de incercat (vaporul) in rest le-am experimentat pe toate pana la magnifica varsta de 7 luni!

Koky, hai sa vin si io cu o parere pozitiva. Personal, intre Franta si Canada n-as ezita nici o secunda...in favoarea Frantei. Nu am fost in canada, am cativa prieteni pe acolo si avantajele Canadei vs Franta.. nu prea le vad. (Aurelia, tu zici ca in bretagne ploua prea mult, hehe, pai in Canada ninge de rupe si e iarna 6 luni pe an. Io zic ca mai bine ploaie)

Ca sa raspund si io la unele intrebari: aci se negociaza salariu anual, pentru 3000€/luna trebuie sa negociezi in jur de 50.000€/an. Asta inainte de impozitare caci impozitele se platesc la gramada (adica pe venitul familiei) deci sunt mai greu de estimat. (Situl ala al lui Mik cam exagereaza, imi calculai si io salariul si desi stiu ca sunt platita un pic mai prost decat restul pietei ...acolo imi dete dublu!!)
Mutuala nu stiu daca se poate negocia, eu stiam ca e impusa prin contractul colectiv (poate ma insel). La fel si RTT-urile (zilele libere datorate reducerii de timp de munca de la 40 de ore la 35). 6 saptamani de concediu e o cifra rezonabila dar nu e foarte mult, eu am 9 saptamani + sarbatorile legale in numar de 12.

Pentru ca mi-ai amintit de interviu (care la mine n-a fost chiar asa recent), io am dat mai multe pentru aceeasi firma + teste si alte bazaconii, asa era politica firmei. Unul din 'intervievivatori' m-a anuntat inca din usa ca 'sa stiti ca io am un accent' (avea omu accent toulousain). Io incep sa râd si ii raspund, "nu-i nimic si io am unu" . Accente sunt peste tot, chiar si intre diferitele regiuni franceze, accentul din Toulouse nu e acelasi cu ala din Marseille sau Pays Basque sau Alsace. Accentul parisien e cel mai detestat de restul lumii ca cica e snob. Accentul romanesc sau cel quebecos sunt doar unele din multitudinea de accente asa ca nu trebuie sa-ti faci nici un complex. Io nu mi-am facut niciodata din punctul asta de vedere ba chiar imi cultiv cu sfintenie accentul ca am avut de castigat de pe urma lui.

Despre 'integrare', io zic ca nu-s chiar batute in cuie lucrurile, depinde mult de regiunea in care stai si mai ales de tine insati. Iar o sa o contrazic pe abushor (si sa vezi ca nu ma mai primeste la ea!) insa pe mine de exemplu nu ma deranjeaza sa fiu 'strain cu pasaport'... asa cum inteleg io notiunea asta. Ba chiar statutul imi convine caci eu consider asta ca un atu si nu ca un handicap. Prin a fi 'strain cu pasaport' inteleg ca am ceva in plus fata de majoritatea, cunosc (si) o alta limba, (si) o alta cultura si ca pot valorifica avantajul asta (ceea ce am si facut pana acuma) nicidecum ca ar trebui sa ma consider in vreun fel inferioara. ba dimpotriva. Eu sunt convinsa ca primii care ne discriminam suntem noi insine prin atitudinea noastra si abia dupa aceea vin si ceilalti. Nu ca discriminari n-ar exista, dar exista peste tot si in toate (de exemplu, salariul femeilor vs barbati etc).

gata, ca scrisei o gramada, bafta la interviu!

Restul frantzuzoaicelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

De dimi,
Multumesc mult, fetele (icon puternic rimelat de-si da niste gene de doi m peste cap, adeca io, in toata modestia mea)

Sibylle, cred ca v-ati distrat pe cinste! Baietii astia par super simpatici

Koky, Pe urma, din ce punct de vedere Franta e inferioara Canadei?
Tu vei veni in calitate de cetatean canadian, nu? Atunci nu e inferioara

Aurasule, Macar aici pe forum sa te simti bine daca in Franta vei fi dezamagita !!! Esti mortala

Gata, fug sa-mi caut niste nadragi, am trecut tiptilment de la 36 la 38 si daca nu ma calmez am sa ajung legerment la 40 Vai de pacatele mele
Va-mez si va doresc o duminica de vis!

PS, Koky, nu ma lua chiar in serios

edit ca sa-mi declar amoru' eternel pt Gepetuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Te primesc mey Doruleatzo... cum, nu Culcam barbatii si pruncii si vorbim Ha acus numai vii tu.

Ah io chiar nu ma consider discriminata ci straina.
Cel putin in Proventa cu ochii albastri, accent si palarie esti englezoaica, americanca, olandeza... deci nu e neaparat condescendenta, poate fi si invidie chiar.
Serios vorbind eu cred ca Europa, nu doar Franta are o istorie, are o serie de traditii... un emigrant se pliaza lor sau ramane pe afara. Chestia e ca de pe afara e cam greu sa le intelegi mecanismu s-atunci te cam invarti in cerc... chiar daca-n timp avansezi in cercuri concentrice.

In tarile de emigratie strainul cata vreme e dinamic si harnic, e vazut ca sursa de nou si inovator. Asta face sa fii acceptat cum esti mai usor. Si te pliezi conceptelor de baza cumva din interior.

Vacantele sunt super! E indiscutabil. Dar si cei de care ai nevoie sa rezolve diverse au tot acelasi numar de zile de vacanta.
Dupa mine nu e inferioritate in comparatia Europa- America de Nord. Sunt incomparabile. Daca vrei Europa este o d-na eleganta, rafinata, de la care ai ce invata dar pe care trebuie sa o tratezi ca pe o d-na daca nu vrei sa fii pus la punct. Iar America de Nord e o cunostinta apropiata, putin cam bagareata, care-ti mananca din plin energia, dar cu care muncesti cot la cot.

In fine nu in ultimul rand sa atacam subiectul taboo : finantele. Cum se schimba in Europa clasa sociala? Cati dintre emigranti ajung intr-o generatie sa-si dea copii la scoli de muzica, balet, scoli particulare, platesc scoli de comert copiilor sau alte mofturi ale societatii, cati se pot duce regulat la concerte... Poate nu conteaza pentru unii.
Eu sunt destul de neastamparata, destul de doritoare ca lucrurile sa mearga inainte si sunt emigranta. Sunt dispusa sa muncesc si nu-mi place platitul pe grila ci functie de competente.

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput