Fetele din America (75)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

SINZI ,sunt super poezele,ce multe ai facut,nici nu te-am vazut cand le-ai executat,hihihih!!!!!!...mercic mult!

Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mirela hihi..si ai mei l-au admirat pe Robert...ca de dragalas este...hihi...si daca e roman??? Ca are fata de roman!!! hihi!!!

Io azi am facut scandal la gradinita...scrisesem cecul deja ca altfel imi luam copilul si cautam alta gradinita...
Nu imi pot imagina cum este cotata ca o scoala buna, e asa scumpa si educatoarele sunt vraiste!!!
Se certau azi pe programul copiilor (in timp ce copiii erau singuri in clasa)...
Dar nu de asta m-am enervat...
Una dintre el vb cu David, si alta i=a spus "nu mai vb cu el ca nu intelege engleza!!!"....mi-a sarit mustarul rau de tot!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Una dintre el vb cu David, si alta i=a spus "nu mai vb cu el ca nu intelege engleza!!!"....mi-a sarit mustarul rau de tot!!!

asta-i culmea incompetentei . si eu mi-as muta copilul. clar n-au nici o intentie sa-l stimuleze sa invete. dar din fericire pt el va invata oricum de la alti copii asa ca .
apropo eu as trimite o scrisoare la directorul gradinitei in care as povestii cum invatatoarele recomanda sa nu se vorbeasca cu copilul " ca nu intelege" s-ar putea dupa aia sa ti-l cocoloseasca in exces

PS Din cate am inteles cu scandalul obtii exact efectul opus. Am observat ca "politica americana" e sa nu zici nimic dar sa pui pe hartie nemultumirile .dar poate depinde de stat ?

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sanziana,
Tu ai primit recent un job de teaching?
Daca da, imi spui si mie te rog cam ce fel de intrebari generale ai avut la interviu, ca uite tocmai o sa am si eu unul. La materie stiu eu ce sa zic, ca am mai predat, dar intrebarile de genul weak/ strong points, cum dovedesti ca esti team player, etc, astea ma termina, ca nu stiu ce e bine sa zic si ce nu.
Multumesc mult si bafta la noul job!

Mergi la inceput

Llaura, nu a fost practic un interviu...mai mult o discutie libera...
Si postul e pt kindergarden (3-6 ani) deci poate e diferit...
Oricum nu au fost intrebari stasa (sau cel putin nu le-am dedectat eu) ci doar o conversatie foarte relaxata...

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Sanziana, multumesc, poate fi diferit ca la mine potentialii studenti sunt oameni in toata firea...blabla-ul asta la interviu ma termina, nu stiu niciodata ce sa zic.

Mergi la inceput

Io zic sa nu ai emotii degeaba...pt ca e foarte lejer si vei stii ce sa spui...
Lor le place sa converseze...sa vorbeasca mult...hihi...si te fac sa te simti lejer...

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Sanziana, multumesc, poate fi diferit ca la mine potentialii studenti sunt oameni in toata firea...blabla-ul asta la interviu ma termina, nu stiu niciodata ce sa zic.

Ai scris si trimis teaching statement dinainte? E pentru college teaching? Pe mine m-au intrebat din statement. De exemplu, "ce inteleg eu prin asta": I believe the biggest challenge is to adjust the motivational strategies to the different personalities of the students in a large class".. bla bla bla

Si se gasesc exemple de intrebari la interviu in academia pe net. Eu facusem o culegere de intrebari si am muncit sa stiu ce sa raspund la fiecare. Nu le mai am ca a murit computerul in care le aveam pe vremea aia, dar le-am gasit cautand pe google. Au fost si intrebari agresive, de genul "cum o sa te descurci avand in vedere ca esti singura femeie?" sau "nu crezi ca pentru ca faci microscopie, o sa fii considerata un tehnician si cum vei face sa inlaturi aceasta impresie?"...trebuie sa te gandesti la situatia ta si la ce te pot intreba. Cel mai important e sa pari alerta si sa pari "nice", o persoana cu care ei pot lucra, friendly, dar dedicata.

Mergi la inceput

Ruxij, multumesc f mult pt raspuns.
Este chimie introductiva la colegiu, dar colegiul asta e mai mult o scoala de meserii (fac laboranti, sudori, lacatusi, etc), in fine sistem diferit, ofera diploma/certificate programs sau bachelor of technology degree.
Eu la viata mea am fost TA in US, unde am predat lab si 2 seminarii/sapt. Materia bottom line e tot aia.
Crezi ca ar fi bine sa iau silabusurile cu mine la interviu (desi clar nu le-am facut eu, ci profa)? sa incerc sa caut silabusul lor (total necunoscut pt mine, e alta tara)?
Sa iau o proba de quiz (facut de mine asta)?
Nu mi-au cerut statement, am facut o scrisoare de intentie in care am batut apa in piua cu lectiile interactive si studentii care sa intrebe cat mai mult. Modelul apropiat nu e de profesor din US, ci mai degraba de prof de liceu, care preda dupa o carte anume o programa anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cred ca e bine sa faci tu singura un syllabus, dupa modelul profei tale din US si cautand pe internet si prin cartea dupa care vei lucra. Sa iei syllabusul la interviu si sa il arati, ca sa dovedesti ca esti serioasa, te pregatesti si ai planuri referitor la ceea ce vrei sa faci. Sa fii pregatita sa te intrebe de acolo. Si din scrisoarea de intentie. Trebuie sa stii dupa ce carte lucreaza ei si poate sa o mentii tot pe aia, nu stiu, unora nu le place sa vina o tanara sa le schimbe ce au facut ei inainte. Si sa stii ce contine cartea aia, sa stii ce contine syllabusul lor si sa bagi in syllabusul tau cam aceleasi topice, poate putin aranjate altfel, sau cu cuvinte schimbate, cu o adaugire sau doua. In principiu, syllabusul tau fie putin diferit de syllabusul lor, dar nu foarte departe, sa nu revolutionezi nimic, ca nu cred ca le place. Cam asta...si sa fii nice and friendly, open, zambitoare, deschisa...sa le faca lor placere sa te aiba in preajma. Sa nu te dai nici prea rotunda, nici sa nu pari lipsita de energie. Cam asta imi vine in cap...Bafta!

Mergi la inceput