Cadouri pentru profesori

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

salutare, chiar daca subiectul este oarecum depasit. mai este putin si incepe un nou an scolar si vor aparea ale probleme.
sunt cadru didactic si fiica de cadre didactice. parintii mei nu au pretins niciodata cadouri elevilor lor si nici eu. acei dascali care fac asta nu sunt dascali! cea mai mare multumire si cel mai frumos cadou pe care ni-l fac elevii nostri sunt rezultatele frumoase pe care le au la diverse concursuri si examene, sunt singurele care ne multumesc.
daca am primit un cadou de la un elev premiant, stiu ca acel cadou a fost oferit cu drag, in semn de pretuire pentru mine. de la elevii in stare de corigenta nu am primit niciodata nimic si nici nu voi primi vreodata. daca merita se treaca vor trece, daca nu, nu vor trece nici pentru "tot aurul din lume". asta e principiul meu, pe care l-am invatat de la ai mei si dupa care ma ghidez in munca mea.
stiu ca exista destule persoane care ne fac meseria de rusine, sunt destule si pe langa mine, dar nu prea avem ce le face. romanul are o vorba inteleapta: "pestele de la cap se impute"

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliass spune:

Da, asa este,dar acela a fost un cadou de sfarsit clasele 1-4, altul nu a mai fost, cel putin din partea noastra. A fost si a ramas singurul pana acum. Doar flori si atunci doar de 1 si 8 martie si gata. Ceea ce am observat este ca majoritatea celor care dau cadouri sunt cei care au probleme la scoala in speranta unor note mai bune si o fac pe fata fara nicio jena, si copii observa si trag concluzii singuri, pt ca el a remarcat ca cei care au probleme la scoala dau cadouri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Desi sunt profesor, citind ceea ce ati scris despre exeperiente nefericite...si noi pt mine, inteleg ca s-a dus naibii bunul-simt...auzi, le-a cerut sa-si scrie numele pe cadouri...sau i s-a parut prea putin...
va rog, judecati-i ca oameni, mai inainte de a-i judeca prin prisma profesiei....din respect pt altii care nu fac astfel.

_
IUBESC VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Acum citeva zile,sora mea primeste un telefon de la nu stiu ce mamica din clasa nepoata-mii(are 11 ani)cerindu-i 500.000 de lei,pt cadoul profesoarei de matematica. Sora-mea i-a vorbit calm si politicos ca i se pare aberanta suma,si in plus,daca ea vrea si considera ii va lua ea un buchet de flori de 100.000 (si in nici un caz 500.000)iar de restul o culegere de probleme pt nepoata-mea.Persoana insista la telefon incercind un santaj emotional(ca daca nu da nepoata-mea va fi trecuta pe lista care i-o va da profei si....).Sora-mea ii explica ca situatia materiala nu-i permite(tocmai s-a divortat)si incearca sa incheie conversatia.Vreau sa va spun ca respectiva a tinut-o in tel 40 min ca s-o convinga(ma intreb daca suna de acasa?).
Pina la urma urmei ,practica asta veche,cu cadouri gen,excursie in strainatate pt doamna,sau nu stiu ce robot de bucatarie,sau masina de spalat ,cred ca e intretinuta de anumiti parinti,in speranta eu stiu,a unor note mai bune pt copii lor.Nu realizeaza ca de fapt o fac in detrimentul lor!

Mergi la inceput