N-am curaj sa conduc (3)
Raspunsuri - Pagina 24
Leditia spune:
Eu mai rar pe aci ca io conduc,chiar acum trebuie sa plec si nu as pleca pe jos pana acolo nici batuta..chiar daca mie imi place sa merg pe jos..(adik de voie de nevoie iei masina si pleci..)
In fine,voiam sa spun cateva vorbe unor fete..
Iliuta,parerea mea este sa-ti iei un prieten,prietena care are carnet si mai mult calm..si implicit nu-si poate permite sa-ti zica vorbele acelea.Sper sa nu te superi, dar mie mi se pare f urat sa-i spui asa ceva partenerului,m-ar jigni enorm.Si in plus ajungi sa crezi si tu la fel,daca tot iti repeta intr-una aceleasi chestii..si e daunator.Daca tu nu ai incredere in tine si nu crezi ca poti..in principiu ar trebui sa intervina partenerul sau altcineva si sa te ajute sa depasesti acest prag....Uite eu mereu spuneam ce spune sotul tau,dar vizavi de mine,imi spuneam mie cu voce tare si barbata-miu murea de nervi(ca nu-i place sa ma auda vorbind asa,sa fiu pesimista..dar ma incuraja)...prima data cu plecarea din rampa,credeam ca in veci n-o s-o fac,apoi cu parcarea laterala..ei bine asta mi-a mancat ficatii(dupa ce mi mancase controlarea masinii cu ambreiaju ala)..cand iesea,cand nu iesea..ba o data asa m-am enervat si am zis ca nu ma mai duc la scoala,sa ma lase in pace..(si sotu si instructoru)..ee m-am dus si am muncit mai mult..si uite asa am reusit sa o fac si pe asta,adik sa-mi iasa mai mereu..Eu am facut scoala de soferi odata cu sotul meu si lui ii ieseau toate(probabil ca e mai calm,io mai repezita) si io munceam si nu-mi ieseau si ma enervam...cum el poate si io nu..ca nu-s buna pt asta,ca ma reprofilez..Ei si daca eram nervoasa nu-mi mai iesea nik..
Deci ia masina,du-te undeva unde nu e prea multa circulatie,unde e liber..si mergi pe acolo,fa-i manevre..pana la urma o sa inveti,dar exersand nu stand in casa cu frica de masina..
Iti doresc multa bafta.
Marci,voiam sa-ti spun ca sunt niste oglinzi in comert pt logan in principiu(ca are fundu mare si vizibilitate mai mica)cu niste senzori de parcare..care se pun pe bara din spate..Nu costa f mult,insa stiu ca sunt de un real ajutor.
numai bine tuturor.
Pupici la fete si conduceti cu grija.
POZE
CristinaT spune:
Buna idee Leditia!
www.okazii.ro/cautare/senzori.html?s=senzori" target="_blank">
adrese senzori
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
marci spune:
Leditia, multumesc mult! Senzori de parcare am si ce-i drept imi sunt de ajutor, numai ca am citit eu in instructiuni ca mai dau si eroare (la umiditate mare si ceata, parca). Ei si de atunci, tot cu grija sunt.
Pe langa faptul ca nu stiu sa parchez, mai am un handicap: nu stiu sa merg cu saptele. Nu stiu cum se face de merg in zig-zag.
Fundul mare ma incomodeaza cand tb sa intorc, dand cu spatele.Nu vad din cauza fundului cum sunt pozitionata pe drum. Nu mai spun ca daca este un tarus il iau sigur, senzorii fiind ineficienti.
Leditia spune:
gata m-am intors..merge mai repede treaba cu masina..asa faceam o ora pe jos numa dus..
Marci,daca ai senzori e bine.Nu stiu cum e cu umiditatea,dar am niste prieteni care si-au pus asa ceva si nu stiu sa fi avut probleme..si mai mult iti spun ca aici e o zona cu umiditate mare si ceata multa si deasa(cand e cazul bineinteles,nu vara)
Sti,tie iti trebe o masina din aia meseriasha..cu camere video in spate..si vezi pe un ecran mic tot ce ai in spate..are si senzori de parcare si tot ce vrei.Poate exista si in comert chestii din genu pe care sa le pui ulterior pe masina,dar cred ca-s destul de scumpe..
Apropo de datul cu spatele..trebe sa-ti indrepti rotile si sa ti volanul asa..exact cum e in momentu ala..sa nu-l mai misti..asta sa dai drept..daca-l tot misti sau pleci cu rotile strambe..atunci da vezi ca se duce aiurea masina,dai de volan si tot asa..
Io de ex.nu pot merge cu tocuri..adik merg,da mi-e f greu..mi se incurca prin striatiile alea de pe covoras..ma enerveaza..Si nici cu papuci,ca io am picioru mic si nici un papuc nu-mi sta fix pe picior..asa ca-mi pica din picioare..Asa ca mereu cand conduc imi iau opincutele mele(mereu ziceam ca alea stiu ca conduca) sau adidasi..Aa..si ma mai enerveaza ca atunci cand schimb viteza trebe sa pisc un pic si acceleratia si nu intotdeauna tin minte asta..ca ma infraneaza un pic.nush sa explic..si vitezele se schimba diferit..adik la viteze diferite fara de masina pe care am facut io..de ex..vit.1 si 2 sunt mai scurte..
Pupice.
POZE
sophie76 spune:
quote:
Originally posted by marci
Azi am fost la prietena mea cu masina, noroc ca era nor si-mi era frica sa nu ma prinda ploaia,altfel......mergeam perpedes! Sa stiti ca m-am descurcat admirabil! Am reusit sa si intorc masina la ea pe alee! De regula ocoleam cateva stradute, ca-mi era frica sa intorc si preferam sa merg drept.
Cat de curand o sa ma apuc si de parcari, dar cand o sa fiu singura. Ce se poate intampla? Sa lovesc o masina! Ei, si?
Shophie, tu ce masina ai? Eu am un logan si mi se pare enorm, nu cred ca-l manevrezi atat de usor in spatii mici. Ma scoate din minti fundul ala mare al lui.
Bravo Marci!!!!!!
Si eu am oroare de mers si intors in locurile inguste,de parcat intr-un loc mai mic nici nu mai spun.Si pe mine ma incomodeaza fundul masinii mele, are fundul cred ca la fel de mare ca al Loganului, e Clio Symbol, deci sunt inrudite; si eu imi doresc o masina fara un fund atit de mare ,si daca se poate si cu cutie de viteze automata, dar pina atunci.....
La mers cu spatele ce sa zic: pot sa merg doar drept uitindu-ma in oglinzile laterale, ca in spate nu vad nimic din cauza sus amintita, imi iau punct de reper bordura sau altceva fata de care incerc sa mentin o distanta laterala constanta.
Niste senzori de parcare tare mi-ar fi si mie de folos, multumesc de pont Leditia!!!
Iliuta, sunt sigura ca in curind ai sa ne dai vesti bune, noi iti tinem pumnii!
sophie
aissa spune:
Da, asta cu senzorii chiar e o informatie utila. Leditia pentru pont si Cristina pentru adresa.
Cat despre mine....am iar emotii dar daca trec cu bine si testul serpentinelor (ca plecam la munte) chiar ca sper sa uit de orice teama.... Ba nu, ramane parcarea laterala pe care trebuie neaparat sa o exersez undeva unde nu am trafic, sa nu ma grabesc si sa ii prin spilul.
Cristina si ghighiloi
marci spune:
La teorie stau bine, dar ce ma fac cu practica? Stiu ca tb sa ai rotile drepte cand dai cu spatele, stiu ca tb sa-ti fixezi o bordura ca punct de reper dar.........de ce nu-mi iese nu mai stiu!
Aissa, ai rau de inaltime? Numai asa te pot afecta serpentinele.
Eu am fost in primavara cu sotul meu la munte, nu aveam prapastii in stanga sau dreapta si m-am descurcat.
Mai rau a fost cand a tb sa mergem intr-un loc unde tb sa urcam pe un drum abrupt. Norocul meu ca nu eram in stare sa vad mai mult decat soseaua! Dar si cand am vazut mai mult....Nu v-ati fi dorit sa fiti prin preajma.
Imi venea stomacul in gat cand ma uitam si vedeam hau; eu am rau de inaltime.
Curaj, Aissa, daca m-am descurcat eu o sa te descurci si tu, sigur!
Pana sa am experienta aceea cu muntele am jurat ca n-o sa conduc in veci la munte si uite ca am facut-o si pe asta.
aissa spune:
Nu neaparat am rau de inaltime dar avand in vedere ca pe o parte e hau, pe alta stanca simt un fel de claustrofobie sa zic, am senzatia ca nu am suficient spatiu. Si daca simteam asta cand eram doar pasager ma gandesc ca senzatia va fi amplificata la volan. Si asa am tentatia sa merg aproape de axul strazii chiar in drum drept (pentru ca probabil inca nu cunosc dimensiunea masinii), iar in zonele stramte...nu stiu cum va fi. Ma rog, trebuie sa o fac si pe asta.
Cristina si ghighiloi
CristinaT spune:
Bafta aissa.
Eu se pare ca va trebui sa plec singura cu fata in concediu, pentru ca avem musafiri si sotul va ramane acasa cu ei.
Sa plec cu trenul sau cu masina? Mentionez ca nu am iesit din Bucuresti singura si cred nici iesirea nu cred ca o gasesc singura.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
aissa spune:
Avand in vedere ca fetita ta e maricica eu zic ca poti cu masina.
Cu trenul iti va fi mult prea greu cu copil si bagaje singura. Asa ca nici nu as pune problema. Iar de iesit din Bucuresti....iesi tu. Spre mare pleci? Te indrum eu.
Cristina si ghighiloi