Muzica si videoclipuri retro

Muzica si videoclipuri retro | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

Am descoperit acest site grozav, super, , care e YouTube.com; desigur ca link-ul l-am luat de pe DC :).
Am gasit pe el o multime de videoclipuri atat recente, cat si mai vechi, sa le zicem retro; cu ingaduinta voastra includ la “retro” si anii ’80. Pentru ca sunt o mare iubitoare a muzicii « vechi » ,care cuprinde multe comori muzicale, va propun sa trecem aici link-uri spre melodiile noastre preferate si videoclipurile lor, cu ajutorul site-ului mai sus amintit(dati « search » in dreapta sus).
Eu am o multime de sugestii, dar am reusit sa ma opresc doar la cateva(pentru inceput :)) :
Retro « adevarat », cu www.youtube.com/watch?v=jF_lGrD_3gg&search=caterina%20caselli" target="_blank">Caterina Caselli, care daca nu ma insel a fost invitata si la « Cerbul de Aur » la sfarsitul anilor ’60.
Pentru cei/cele care cred ca « Imagine » este cea mai grozava melodie a lui John Lennon-poate www.youtube.com/watch?v=nwPQIe6IzKg&search=john%20lennon%20woman" target="_blank">« Woman » va va face sa va razganditi.
Melodia castigatoare a www.youtube.com/watch?v=_2Ws3y4EaRc&search=johnny%20logan" target="_blank">Eurovisionului acum 19 ani( ah, ce vremuri !).
Un cuplu de aur-www.youtube.com/watch?v=Ue_wrg9GUME&search=george%20michael%20aretha%20franklin" target="_blank">Aretha Franklin-George Michael.
Si o melodie in franceza cu www.youtube.com/watch?v=KPaEjzlgQyY&search=france%20gall" target="_blank">France Gall.

Va invit sa va prezentati play-listurile. Luati-o atat ca pe o distractie, cat si ca un mod de a ne cunoaste mai bine.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Am gasit si pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=o3ucfJ2It58&search=louis%20armstrong
Louis Armstrong - When the Saints Go Marching In
Am vazut anul trecut un concert pt victimele uraganului Katrina si la sfarsit doi jazzisti din New Orleans, Harry Connick Jr. si Wynton Marsalis au cantat asta When the Saints Go Marching In...impresionant, facea pielea de gaina.
Edit:
sunt de acord cu Woman vs. Imagine.
La New York in Central Park este un memorial al lui John Lennon, Strawberry Fields.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Teodora, o floricica pt. Johnny (slabut era pe atunci!)
Hi, hi! Dau la schimb...
http://www.youtube.com/watch?v=cjt7eU88xUA&search=Abba%2C%20Waterloo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Mi-au placut mult propunerile!
Llaura, din pacate al doilea link nu merge.
Iar "Waterloo" a castigat la "Eurovision" in anul in care ma nasteam eu(si Roxa-Boxa).
Sper ca voi mai vedea propuneri.Nu am gasit chiar tot ce am cautat, de exemplu pe Joe Dassin sau melodia pe care o doream cu Aznavour, dar am dibuit melodia cu care mi-am emotionat taaare sotul cand i-am dedicat-o acum cativa ani-www.youtube.com/watch?v=DTwFFoDFYog&search=elvis%20presley%20the%20wonder%20of%20you" target="_blank">Elvis-The Wonder of You.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

La mine in the ultimate playlist este Charles Aznavour, La Boheme:
http://www.youtube.com/watch?v=jPjXSwz30TM&search=charles%20aznavour

Edit: Teodora, ai o de la mine pt ce subiecte "coci".

Mergi la inceput

Llaura, multumesc! Dar nu le "coc", de cele mai multe ori imi vine spontan cate o idee; daca nu o pun in practica imediat(adica pe forum) mai mult ca sigur ca va zbura sau nu voi mai avea chef de ea.
Imi place mult si "La boheme" a lui Aznavour; eu am cautat "J'avais 20 ans", care are niste versuri superbe.
Am zis sa ramanem in sfera muzicii mai vechi, dar va propun o inregistrare din 1993 a unei melodii din anii '50- www.youtube.com/watch?v=OKZrKapvFVg" target="_blank">Frank Sinatra si Bono- I've Got You Under My Skin.

p.s.-intrucat melodia a fost stearsa si a reaparut recent, am editat link-ul.

Mergi la inceput

Da, youtube este grozav.
Pentru ca am gasit ceva ce cautam de mult, si anume The ground beneath her feet, cantat de Bono la San Remo. Din cate stiu eu versurile sunt ale lui Salman Rushdie, dar se poate sa ma insel:
http://www.youtube.com/watch?v=HSd1Ev64FJA&search=the%20ground%20beneath%20her%20feet

Deci aici ne scriem slabiciunile din capitolul "muzica veche" sau slabiciunile in general?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Uff, fetelor, mi-ati facut ziua cu Aznavour...e cintecul meu favorit si cred ca l-am ascultat in studentie de sute de ori!

Din partea mea: Ave Maria cu Mario Lanza: http://www.youtube.com/watch?v=R9N94RaAkTQ&search=mario%20lanza

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

quote:
Deci aici ne scriem slabiciunile din capitolul "muzica veche" sau slabiciunile in general?

Llaura, putem scrie despre orice slabiciune (muzicala :)) Si eu stiu ca Salman Rushdie a scris "Pamantul de sub talpile ei", dar nu stiu daca are vreo legatura cu melodia lui Bono.
Aschiutza,.
Ma indepartez si eu de pop cu o melodie compusa in secolul XIX, daca nu ma insel; nu stiu ce e cu "cei 10 tenori", dar ascultati-i cum canta www.youtube.com/watch?v=TbqvCi49hrs&search=funiculi%20funicula" target="_blank">Funiculi Funicula.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

chiar daca lipseste celebra replica "nimeni nu o pune pe baby la colt", sper sa savurati ultima parte din www.youtube.com/watch?v=jmJVIqpIYnw" target="_blank">"dirty dancing".
sper sa-ti placa si tie, Alina, si sa nu mai plangi.:)

Mergi la inceput