Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(23)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Dragele mele,buna dimineata si Hristos a inviat!
Redau aici un fragment din pateric,spre folosirea noastra si Doamne ajuta nu spre sminteala noastra.In ortodoxie multe au o nuanta atat de fina care nu se vede decat cu multa credinta si inima curata.Altfel pot fi adevarate surse de nebuneli.

'' Oarecine a povestit ca niste filozofi au voit sa ispiteasca pe niste monahi. Trecand cineva bine imbracat i-au zis lui: vino incoace! Iar acela suparandu-se, i-a certat. Deci a trecut un alt calugar si i-au zis lui: tu, calugare, batrane rau, vino incoace! Iar acela a venit si l-au lovit filozofii peste obraz, iar el a intors si pe celalalt. Aceia indata s-au sculat si i s-au inchinat lui zicand: iata, acesta cu adevarat este calugar. Si punandu-l intre dansii, il intrebau: ce faceti mai mult decat noi in pustie? Postiti? Si noi postim. Privegheati? Si noi priveghem. Ce faceti dar mai mult decat noi sezand in pusite? Batranul le-a raspuns: noi nadajduim spre darul lui Dumnezeu si ne pazim mintea. Si i-au zis aceia: noi aceasta n-o putem face. Si folosindu-se l-au lasat. ''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Irina, da asa e;),cu preferatii.

da aici nu e vorba despre asta...e vorba ca Savatie formeaza suflete...generatii intregi...si ma doare sa-l aud spunand asa ceva despre arta si artisti...artistii au si ei mari patimi.....si jertfe...dar poate ca devin prea personala si nu intereseaza pe nimeni, scuze

Joanna...ce semnatura frumoasa ai!!!!!!!!!!!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Sabina
artistii au si ei mari patimi.....si jertfe...dar poate ca devin prea personala si nu intereseaza pe nimeni, scuze

Eu vreau sa ramai personala.... !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Va rog intrati aici sa Salvam Catedrala Sfantul Iosif:
Salvati Catedrala Catolica Sfantul Iosif !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Salvati Catedrala Catolica Sfantul Iosif !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

In cartea despre viata parintelui Serafim Rose, am intalnit indemnul sa il citim pe Dickens.

Iata ce spune Steinhardt despre Dickens:

"Care-i esenta operei lui Dickens? De ce este atat de mare acest romancier, la prima vedere simplu povestitor al unor melodrame? Secretul este ca in opera lui nici raii nu sunt chiar rai. Mai mult o fac pe raii, asa li s-a scris rolul."

Tot Steinhardt:

"trebuie virtuti mai mari și tarie mai multa pentru a sti sa duci o viata fericita decat pentru a indura nenorocirea."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Casandra,asa-i,imi ramasese si mie ideea asta in minte.Si mai zicea sa ne uitam la filme bune,si sa ascultam muzica de calitate,ca sa ne sensibilizam sufletul,sa ne dezvoltam emotional.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele...:)
http://www.capela-sf-siluan.de/Sf-Siluan/Scrieri.htm

"Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui"
Sfantul Siluan Athonitul

Mergi la inceput

si am mai gasit ceva, sotul meu a citit din ea, a spus ca e interesanta:
http://www.geocities.com/indrumar/indrumar.html

Sfantul Siluan Athonitul

Mergi la inceput

haideti ca tot eu sunt: caut ceva pe net si tot gasesc site-uri interesante:
http://www.m-ol.ro/biblioteca/acatiste/index.php?option=com_content&task=section&id=6&Itemid=30

unde sunt si Proloagele si Patericul

Sfantul Siluan Athonitul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Gandacel,mersi de link-uri,mi-a placut asta:Ia aminte la doua gânduri si teme-te de ele. Unul îti spune: "Esti un sfânt!", altul "Nu te vei mântui!" Aceste doua gânduri vin de la vrajmasul si nu este adevar în ele. Tu însa cugeta: "Sunt un mare pacatos, dar Domnul e milostiv, El îi iubeste mult pe oameni si-mi va ierta pacatele mele". Crede aceasta si-ti va fi asa: Domnul te va ierta. Dar nu-ti pune nadejdea în nevointele tale, chiar daca te-ai nevoi mult. Astfel, nu pentru nevointele noastre, ci în dar, pentru bunatatea Sa, se milostiveste de noi Domnul. Domnul vrea ca sufletul sa fie smerit si sa ierte tuturor cu iubire atunci si Domnul îl va ierta cu bucurie. Domnul îi iubeste pe toti,si noi trebuie sa-L imitam si sa-i iubim si noi pe toti;si daca nu putem, sa o cerem, si Domnul nu va zabovi sa ne ajute cu harul sau.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput