Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(23)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

"Da, dar cum sa fim orbi fata de pacatele altora?"Sa ne dam seama ca Hristos nu ne cere sa fim orbi. Mentalitatea aceasta a tolerantei duse la extrem este o lucrare diavoleasca. Nu trebuie sa inchidem ochii cand multi in jurul nostru fura; nu trebuie sa ne obisnuim sa consideram furtul normal chiar daca ar fura toti. Tot asa cum nu ar trebui sa consideram ca homosexualitatea este normala nici daca jumatate dintre barbati ar fi homosexuali si jumatate dintre femei lesbiene. Demonul tolerantei vrea sa nimiceasca orice urma de credinta crestina pentru ca il ard cuvintele lui Hristos, Cel ce a venit sa desparta lumina de intuneric si virtutea de pacat: Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie (Matei 10, 34). El a adus sabia cu care a taiat pacatul. Apologetii tolerantei fac alergie la invatatura dura a lui Hristos, pentru ca El a fost si este un dusman al pacatului si al oricarei forme de libertate prin care se manifesta pacatul, care este o forma deghizata a mortii ,ce vrea sa inghita totul.Dar in acelasi timp, marele dusman al tolerarii pacatului – Fiul lui Dumnezeu – este cel mai apropiat prieten al oamenilor, oricat de tare ar fi acestia cazuti in pacat. El ne-a invatat sa uram pacatul, dar sa ii iubim pe pacatosi. El nu a venit in lume sa ii pedepseasca pe pacatosi, ci a venit ca sa primeasca rastignire pentru mantuirea lor.sursa:http://www.danionvasile.ro/capitol.php?cap=31Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

dragele mele,

imi pare rau sa vad ce s-a iscat de la ce? de la un cuvant nechibzuit al meu... chiar ma intreb: cum ar trebui reactionat in astfel de situatii? Doina spune bine: hai, daca ma injuri pe mine, treaca-mearga, dar daca ma injuri de mama? imi ies din pepeni... si nu atat mi-am iesit din pepeni, cat mi-am dat seama ca daca ma port politically corect cu dracu, pot sa fac pacate... nu?

nu ca xeno ar fi dracu, Doamne fereste! ca cine stie ce mai intelege care mai citeste pe aici

cred ca tot Pr. Papacioc spunea ca nu trebuie cu nici un chip sa-i dam importanta dracului, pur si simplu sa nu-l bagam in seama, asta il chinuie pe el, pentru ca daca ii zicem: piei de-aici! se bucura ca i-am acordat importanta! iaca si dovada! iaca ce s-a intamplat daca l-am bagat in seama! (pe dracu, nu pe xeno) dracu si-a testut mai departe urzeala si-a iesit o cearta generala aici... numai din cauza mea... si-a lui dracu:)) dar acum hai sa nu dam vina pe el, ca-i dam iarasi prea multa importanta

cataghe, iti amintesc - din pacate pentru tine - de conchita, si tu imi amintesti - tot din pacate - de cataghe: cum adica, nu m-a injurat de mama? asta ai citit tu? ori nu am vazut eu bine?

cand cineva vine cu intentie intr-un loc anume (nu e forumul meu, nu e topicul meu, intra cine vrea si scrie asemenea) si arunca - nu pentru prima data - cu insulte gratuite, doar de dragul de-a fi bagat in seama (altfel cum? de ce?) atunci imi dau seama ca a fi ploitically corect fata de o astfel de atitudine inseamna a o accepta si a i te spune

ce era daca xeno ar fi intrat sa intrebe: dar Parintele Arsenie, a fost legionar? sau ma rog, ce voia el sa afle - dar el nu a vrut sa afle nimic, nici sa ne aduca la cunostinta nimic, el a vrut doar sa insulte - GRATUIT - dupa care vine si da lectii - penibile - despre cavalerism

dupa care vine cataghe si e foarte ofensata de rusinea patita de Domnul Xeno... cum ca l-am jignit si sa-i cer scuze. eu nu l-am jignit prin nimic, repet, nu i-am zis de mama sau de ce are el mai sfant (sper ca are), i-am zis de el si inca i-am zis bland - iar el, ca un barbat adevarat, a reactionat ca atare, lovindu-ma cu flori din prea plinul sufletului lui - ceea ce nu m-a deranjat - xeno, eu sunt un kkt, daca ma faci scarabeu deja ma honorezi, pe bune!

toata lumea plange acum de mila lui xeno! numai pe mine nu ma doare! monstru ce sunt!

Sabina vine si preia mingea lui Xeno ca sa loveasca mai tare - de fapt ea a lovit cel mai tare, dar asta e alta poveste - ce e comic este ca din afara nu se vad treburile astea, pentru ca sunt "interne" - si sa continue aberatia cu legionarismul

Sabina, unde ai gasit faptul ca L. Dumitru este implicat in Noua Dreapta? eu am cautat pe net, ma rog, poate sunt dezinformata, e posibil, numai ca as vrea sa vad - daca te referi la faptul ca a semnat declaratia inaintata Patriarhiei, afla ca si Dan Puric a facut-o si el nu cred sa fie legionar - daca numai din atat il acuzi pe LD de legionarism, eu chiar ma supar - daca stii mai mult, spune-mi. stii bine (sau daca nu stii, esti copila) cat ma doare si stii si de ce si nu vreau sa detaliez aici: daca ti-e teama ca faci puscarie doar pentru ca ai publicat in aceeasi revista cu LD, atunci inseamna ca ti-e teama ca tortionar va fi cineva ca Xeno, care are aceeasi atitudine ca si comunistii fata de legionari (linkul dat de irina este foarte bun, sper ca l-ati si citit deja) - la replica lui Xeno despre Pr. Arsenie nu pot pune in fata decat ce au patit in dispora Eliade et comp (mai ales cazul celebru al lui Vintila Horia) cand le-au fost bagate strambe din ro cum ca au trecut de legionari...

pe atunci, a fi legionar insemna a fi impotriva comunismului si cu siguranta ca daca traiam in acea vreme, multi dintre noi am fi fost legionari - dar Pr. Arsenie, ca multi altii, nu a omorat pe nimeni si nu a lovit pe nimeni nici macar cu o floare - dar ce conteaza, sa generalizam e cel mai usor... nu mai detaliez, sper ca ideea se intelege...

numai un comunist-tortionar poate avea genul asta de gandire "totalitara" - iarasi nu mai intru in amanunte ca e tarziu si am promis ca nu mai scriu - am simtit nevoia sa intervin pentru ca am vazut ca s-a incins discutia si imi asum vina pentru tot...

nu sunt nici pe departe pro-legionara, dar nici sa aruncam acum pe toti legionarii la gunoi, mai ales ca printre ei sunt multi sfinti si martiri... dar iarasi, e alta poveste, prea frumoasa ca sa intereseze pe cineva

e tarziu, ma duc la culcare... pe Sabina nu sunt suparata, desi m-a ranit mai tare decat Xeno, chiar daca fara sa-si dea seama, dar imi e prietena foarte buna si o cunosc, de asta stiu ca nu a facut-o intentionat... lui Xeno sa ii cer scuze imi e usor si as face-o, daca as sti ca ii foloseste la ceva... gata, poate e el mai cavaler si isi cere scuze primul, ca eu oricum sunt de toata jena si dau cu tigaia dupa cine o mai avea dragalasenia sa ma injure de cele sfinte

daca ma mai provocati, voi mai raspunde, desi va rog, lasati-ma sa iau o pauza odata!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Terminai si eu Paraclisul

Uau, ce multa lume ne citeste...si ne iubeste...si vrea sa puna o vorba buna, ca sa linisteasca spiritele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77574" target="_blank">subiect nou

Cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele!

Mergi la inceput

a, voiam sa-i raspund si eu Sabinei, mai ales ca acum, nu stiu de ce, cred ca e tare trista

a lua atitudine, atunci cand constiinta ti-o cere, tine de mantuirea personala
avea Steinhart niste randuri frumoase despre curaj, si despre mantuire vazuta ca o cucerire, ca o ofensiva, si daca va uitati in Apocalipsa e cutremurator ca sirul celor osanditi la "iezerul de foc " nu incepe cu desfranatii, sau cu ucigasii, ci cu fricosii
deci, "capu la cutie" nu tine deloc de Traditia ortodoxa, cataghe...

dar, cum zicea gandaca, ar trebui sa fii mai explicita: stii cumva ceva ce noi nu stim? eu n-am auzit decat pe-aici despre LD, iar despre ND chiar nu stiu nimic...sa fie in chiar asa primejdie Biserica si eu sa nu stiu nimic?

si nu cred ca avea legatura una cu alta...eu stau departe de aceasta Noua Dreapta, in care nu vad nimic ortodox dealtfel
dar nu pot sa-i condamn in bloc pe legionari, pe aia de acum 60 de ani, ca nu stiu cati sfinti or fi fost printre ei

si apoi, pe mine nu m-a ofensat de pilda eticheta "legionar batran" ci mai curand tonul bascalios, folosit de xeno in repetate randuri , la adresa Parintilor si Sfintilor...eu am elevi adolescenti, care se distreaza injurandu-se, dar au atata decenta sa stie ca niciodata sa nu te legi de mama celuilalt, ca s-ar putea sa te cafteasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
dar nu pot sa-i condamn in bloc pe legionari, pe aia de acum 60 de ani, ca nu stiu cati sfinti or fi fost printre ei

alo, treziti-va, sau macar incercati sa va dati seama ce vorbiti.
legionarii l-au asasinat pe Nicolae Iorga (si nu doar pe dansul), admit ca nu au luat toti parte la asasinatul propriu' zis, insa atat timp cat nu te dezici de asta, si nu condamni public gestul, inseamna c-ai acceptat tacit.
si oricum te poti numi, numa' sfant nu.

fetele de pe DC www.youtube.com/watch?v=4Y33-RHhfho&search=alla" target="_blank">sexy babusca

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

adusca, au fost legionari care , atunci cand miscarea a degenerat, sub influente externe, intr-o afacere politica de extrema dreapta, s-au dezis, cum spui tu, s-au dat la o parte, si-au dat seama ca a fost o greseala
care n-au avut nici o vina decat ca s-au lasat sedusi intr-un moment al vietii de o ideologie la moda
si care desi n-au facut nimic reprobabil, au murit torturati prin puscariile comuniste, pentru ca au refuzat sa accepte compromisuri

poate ar fi bine sa incercam sa cunoastem inainte sa condamnam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

gandacelu, nu fii tu copilas,
eu am vazut un comunicat de-al lui Dumitru(sau o declaratie ) pe situl Noua Dreapta, de aia nu mi-a placut.
frica? haida de, nici nu m-am gandit la asa ceva, ma faci sa rad.

uite, rad

pt mine a fi legionar inseamna a omori evrei, nu a fi anticomunist. deci cand vad ca o grupare legionara ca Noua Dreapta se asociaza cu ortodoxia vad rosu si negru in fata ochilor...sau verde??
eu am experienta personala a ceea ce inseamna sa fiu evreu si sa exista legionari.Nu fi naiva....inseamna in primul rand antisemitism, rasism etc.

de zici ca am preluat mingea de la Xeno?
hm.n-are nici o legatura.

nici n-ai vazut ce i-am raspuns?

si in orice caz....

imi pare rau ca te simti ranita doar pt ca sunt prietena cu Alin.Ma rog, poate prietenie e cam mult spus....(scuze, da asta e un cuvant f f mare)

Joanna, nu m-am suparat pe tine absolut deloc.

intelegeti ca eu scriu de la net cafe intre 2 mailuri pt mama...sunt la Busteni.

nici eu n-am inteles faza cu bila, dar nici pe Adriana nu ma pot supara.

Doina, Biserica suntem noi, nu?
si atunci da, Biserica este in primejdie daca e asociata cu grupari de genul asta....

Anca..iti aduci aminte de pr Calistrat)(parca), nu zicea el ca noi dinauntru putem vedea ce preot e cam betiv etc si sa luam atitudine noi, credinciosii?
e acelasi lucru.

imi pare rau daca v-am suparat.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Doina, imi pare nespus de rau pt. nepotica ta. :(((

Oameni buni, eu sunt la calculator cu un ingerash in brate.
Nu va mai certati, va rog! Parca si vad pe careleva negru cum jubileaza...

Bila aia neagra dati-mi-o mie ca mi-am suparat dimineata sotul.

Cu drag,
anto

Mergi la inceput