Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(23)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Sabina,eu habar n-am de politica,dar din pacate noua dreapta a fost printre putinele formatiuni care a luat atitudine contra acestui mars dezgustator al anormalitatii si contra pretentiei homo de a solicita casatorii legale.M-am uitat pe sit-ul accept,homo astia sunt din ce in ce mai agresivi,au dat un comunicat in care pretind ca BOR instiga la ura.Iti dai seama ce va urma,nu?Bisericii i se va interzice sa mai vorbeasca contra pacatului si anormalitatii afisate in marsuri de strada.Vorba bancului,sa emigram pana homosexualitatea nu va deveni obligatorie.

Asa e, Irina, pina treceti puntea va faceti frati si cu dracul. Dupa ce se va definitiva mintuirea tuturor necredinciosilor cu pistolul, incepeti sa va puneti si intrebari despre Noua Dreapta.
Daca Teoctist era baiat destept (ceea ce nu e cazul)se dezicea si de alianta cu Noua Dreapta. Trebuia sa lase mesajul Bisericii singur, sau nu se crede destul de convingator? Dar are niste consilieri acolo sus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Mie ceva imi scapa... adica voi ce va asteptati sa faca BOR? Sa zica da, sigur ca da, homosexualitatea e ceva perfect normal, trebuie sa incurajam homosexualii sa se casatoreasca si sa adopte/faca copii? Cum va puteti astepta de la o institutie religioasa sa faca declaratii in contradictie totala cu religia pe care o reprezinta?
Cu Noua Dreapta nu ma bag, nu stiu foarte multe nici despre legionari si ceea ce stiu e foarte contradictoriu, si categoric dezaprob genul de manifestari de la gayfest. Da' acuma fiti si voi cinstite cu voi insiva, nu vi se intampla cateodata sa jubilati in sufletul vostru cand se intampla o porcarie chiar daca stiti ca e o mare porcarie si la nivel rational o dezaprobati? Hai sa nu mai sarim atata in sus, exact asa cum pretindeti sa se accepte cat de umani sunt homosexualii, si cei care se opun sa li se acorde dreptul de a se casatori si se a adopta copii sunt tot umani, doar ca au alte principii.
Chestiunea cu homosexualitatea in Europa din cate inteleg nu este nici pe departe o conditie sine qua non. Sunt doar cateva tari care au legalizat casatoriile intre homosexuali, si acestea sunt tari cu traditie in privinta drepturilor omului, tolerantei, etc etc. Si venim acuma noi in Romania, tara ortodoxa prin traditie, dupa 50 de ani de comunism si fix asta ii trebuie chelului, tichie de margaritar! De ce trebuie mereu sa avem forme fara fond (ca ce altceva ar fi legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex intr-o tara cu 54 de homosexuali), de ce trebuie mereu sa fim mai catolici decat Papa?
Bun, si ca sa revin la subiect, de la cine va asteptati sa sustina "trend"-ul asta, de la BOR? De la ortodocsii ferventi? Haideti, mai...

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Cata, nu astept sa arboreze Patriarhia steagul curcubeu. Inteleg foarte bine ca Biserica nu poate avea alt discurs. Dar sa-sitrieze aliatii. Eu asta intrebam: Nu putea Biserica sa-si sustina singura pozitia, sa organizeze o contramnifestatie, o conferinta de presa separata? de ce trebuie sa stea la acelasi prezidiu cu Noua Dreapta si Gigi Becali? Se decredibilizeaza pina la ultima limita (daca n-a atins-o deja).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cataghe
Hai sa nu mai sarim atata in sus, exact asa cum pretindeti sa se accepte cat de umani sunt homosexualii, si cei care se opun sa li se acorde dreptul de a se casatori si se a adopta copii sunt tot umani, doar ca au alte principii.

Doctrina Noii Drepte este ce vrei tu, numai umana nu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by forte

Cata, nu astept sa arboreze Patriarhia steagul curcubeu. Inteleg foarte bine ca Biserica nu poate avea alt discurs. Dar sa-sitrieze aliatii. Eu asta intrebam: Nu putea Biserica sa-si sustina singura pozitia, sa organizeze o contramnifestatie, o conferinta de presa separata? de ce trebuie sa stea la acelasi prezidiu cu Noua Dreapta si Gigi Becali? Se decredibilizeaza pina la ultima limita (daca n-a atins-o deja).

Nu stiu despre ce e vorba cu statul la acelasi prezidiu, n-am vazut faza. S-a intamplat chestia asta? A declarat Patriarhia ca sustine Noua Dreapta?

Edit, ca mi-am adus aminte: ceea ce a vazut eu la TV a fost ca Noua Dreapta nu a recunoscut nici o implicare in contramanifestatia cu pricina, ba chiar a amenintat ca va da in judecata pt calomnie pe cei care sustin asta. Acuma, nu ca i-as crede, dar coroborand cu ceea ce zici tu nu mai inteleg chiar nimic...

_

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by cataghe
Hai sa nu mai sarim atata in sus, exact asa cum pretindeti sa se accepte cat de umani sunt homosexualii, si cei care se opun sa li se acorde dreptul de a se casatori si se a adopta copii sunt tot umani, doar ca au alte principii.

Doctrina Noii Drepte este ce vrei tu, numai umana nu.

Nu vorbeam de Noua Dreapta. Eu de exemplu nu sunt de acord cu acordarea dreptului de a se casatori sau de a creste copii pt homosexuali si nu fac parte din Noua Dreapta. Si e cazul multor persoane.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Un oarecare batran mare sedea in Siria, intre hotarele Antiohiei si avea un frate, care era gata sa judece, de vedea pe vreun frate gresind. Deci, de multe ori il invata pe dansul batranul, graind : cu adevarat, fiule, te inseli si-ti pierzi sufletul, de vreme ce nu stie nimeni ce este in om, decat duhul care este intr-insul. Caci de multe ori inaintea oamenilor fac fapte rele, iar in taina se pocaiesc inaintea lui Dumnezeu. Pacatul il vedem, dar pocainta si faptele cele bune ce le-au facut, numai Dumnezeu le stie. Pentru aceasta si cu ochii de vei vedea pe om pacatuind, nici cat de putin nu-l judeca pe el, ca numai unul Dumnezeu este Judecator. Ca tot omul ce judeca pe altcineva, se afla ca un antihrist al lui Hristos de vreme ce l-a rapit dregatoria si stapanirea ce l-a dat Tatal, facandu-se el judecator mai inainte decat Dansul.

A zis un batran : nu-l judeca pe cel curvar, daca esti tu curat, caci de asemenea calci legea. Caci Cel ce a zis : sa nu curvesti, a zis si sa nu judeci !

Zis-a un batran : de se va intampla intre tine si altul cuvant de scarba si va tagadui cuvantul, nu-l atata zicand ca ai spus. Fiindca se intoarce si zice : asa am zis si ce ? Si se face mare vrajba. Ci si tu lasa cuvantul si se face mare pace.

A zis iarasi : cel ce-si arata lucrurile cele bune ale sale, este asemenea cu cel ce seamana samanta pe pamant si venind pasarile cerului o mananca. Iar cel ce isi ascunde petrecerea sa, este intocmai cu cel ce seamana pe brazde in pamant si care va strange roada multa.(Pateric)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

Forte,aici sunt de acord,BOR parca fost luata pe nepregtite de noua "ofensiva" homosexuala,a luat atitudine in ultimul moment si asta dupa un memoriu inaintat patriarhiei ,semnat de mai multe grupari,persoane si formatiuni politice,care au fost si la conferinta de presa cu pricina.Parerea mea e ca ar fi trebuit ca patriarhia sa-si faca mai bine "lectiile",sa organizeze in paralel o "saptamana a familiei" cu expozitii,filme si mars al normalitatii.Sa speram ca anul viitor atitudinea va fi mai ferma si totul va fi mai organizat.
Sincer, eu(si probabil majoritatea cetatenilor romani)am fost socata de tupeul cu care aceste persoane,carora nu li s-a dovedit in mod indiscutabil si ferm normalitatea psihica,pretind legalizarea casatoriilor intre ei.Desi culmea,din tot ce am vazut la tv zilele astea,ei nici nu vor sa se casatoreasca,de fapt!!!Dar asta e alta discutie,nepotrivita la acest subiect.Sa ne rugam ca macar pe unul dintre ei sa-l lumineze Dumnezeu si sa-i dea putere sa-si infranga patima.Si sa ne lumineze si sa ne ierte si pe noi.Mi-e si mila de ei.Cat de nefericit trebuie sa fii negasindu-ti locul si identitatea,traind cu chinul acestei patimi.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

joanna frumoase citate ai ales!

de pilda io inteleg cele de mai jos, dar cred ca de multe ori se confunda " a judeca" cu ati exprima o parere (de cele mai multe ori contrara)... poti sa nu fi de acord cu cineva in legatura cu vorbele sau faptele lui si fara sa-l judeci, nu?

"A zis un batran : nu-l judeca pe cel curvar, daca esti tu curat, caci de asemenea calci legea. Caci Cel ce a zis : sa nu curvesti, a zis si sa nu judeci ! "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Adela,.Inteleg perfect ce spui.Eu vad asa o granita sensibila intre a judeca si a-ti exprima opinia ca de multe ori ma rog sa ma abtin.Sigur ca nu asta e solutia.Dar nu cunosc diferit.Imi vin mereu in minte cuvintele astea:
Cuvantul in Slava Lui Dumnezeu in aur se preface,in cunoasterea Lui Dumnezeu in argint se aseaza iar restul cuvintelor...osanda.
Mi se potriveste doar mie..nu am spus cu nici o aluzie...deci imi ramane osinda.

Acum referitor la Sabina.Ce am scris ,am simtit ca Sabina este usor mai agitata pe acest subiect decat este ea de obicei.Si am intrebat-o daca e ok.
Denitzel,ai dreptate,am gresit ca m-am referit la starea ei duhovniceasca.Si da,inca odata ai dreptate,nu stiu ce este aceea stare duhovniceasca.Doar am citit despre ea.
Sabina iarta-ma, cuvintele nu au fost cele mai fericite.

Doamne ajuta,

Mergi la inceput