Mamici de iulie - august 2006 (55)
Raspunsuri - Pagina 9
amiss_zip spune:
Legat de concediu uitati ce stiu eu:
trebuie sa iti iei un concediu de 126 de zile (pre si post) pe care il poti imparti cum vrei tu, cu conditia ca dupa nastere sa iti ramana obligatoriu un minim de 42 zile. Abia dupa ce se scurg aceste 126 de zile am inteles ca poti intra in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani care se plateste cu 8 mil.
Asa ca eu mi-am luat concediu prenatal in luna a opta, adica nasc la sfr lui iunie si mi-am luat concediu de la inceputul lui mai. Ca sa nu imi ramana multe zile dupa nastere si sa vina banutii mai repede.
miti de unde ai luat patruica cu jucarie? si cat ai dat pe ea? Trebuie sa iau si eu una![]()

va pup!
Petra 35+ 
amiss_zip spune:
Mai fetelor voi mai mancati carne de pui cu pataniile astea cu griipa aviara?
. Mie imi place foarte mult puiul! O luati fara grija din supermarket si gata?![]()
mikiion foarte interesant ce invatati voi la cursurile prenatale. Merg si eu la un curs dar sincer nu prea am avut parte de foarte multe lucruri noi. Faza cu rasul inainte de a naste la noi se mai practica nu? Stiu doar ca la Filantropia Peltecu nu este de acord cu asta si pacientele lui scapa de aceasta cosmetizare
.
Petra 35+ 
Amabella spune:
'neata!
asa e, nu am mai scris ieri si alataieri, dar nu pentru ca as fi patit ceva, ci fiindca am fost in preumblari. de, asa e daca eu nu am recomandare de stat pe oua...
ieri am fost la ploiesti, iar condusul pana acolo si mai ales inapoi (marea otopenizare - am facut 3 sferturi de ora de la otopeni pana in piata victoriei) m-a obosit ingrozitor. nu stiu pumpkin cum reuseste sa se relaxeze la volan, si mai ales la drum lung, cum ar fi la mare si inapoi. si totusi aseara am mai ajuns si la concert buena vista club, la sala palatului. asa ca m-am intors RUPTA de oboseala, de nu mai vedeam patul in fata ochilor. iar azi-noapte m-a trezit bebe care ma lovea de-a dreptul violent, ca m-am speriat tare de cat de mult se ridica burta. dar eram asa obosita, ca am adormit repede la loc.
referitor la adresa de mail, va rog sa imi trimiteti si mie parola, dar pe PM, ca acea adresa de mail pe care am dat-o la DC cam uit sa o verific.
vin si eu maine la intalnire, s-ar putea totusi sa ajung un pic mai tarziu, ca am de umblat prin oras inainte. dar va rog sa imi povestiti si mie unde anume in herastrau vine restaurantul asta.
luiza
32+ si
mic si iubit
ticker bebe meu
SimonaU spune:
Pentru Sabana si restul fetelor - legat de nasterea naturala
Nu va mai faceti ganduri negre legat de nasterea naturala in special. Eu am nascut in 24 de ore si am avut o nastere grea! Dar conteaza foaaarte mult starea voastra de spirit de acum si din timpul nasterii.
Daca vreti va explic cum e cu respiratiile care sunt foarte bune in timpul contractiilor. De exemplu, respiratia abdominala - daca respiri asa, 30-50% din durere nu o mai simti!! Eu m-am apucat de le-am invatat respiratia respectiva, in timpul travaliului meu, si pe colegele de suferinta din salon! Una ma punea sa-i arat prin balansarea mainii care este ritmul corect al respiratiei
. Si va dati seama ca nu prea se suprapuneau contractiile ei cu ale mele
. Oricum mi=a facut in ciuda si a nascut mai repede decat mine, dar am rams prietene.
Mie m-i s-a rupt apa prima data, si s-a dovedit ca a fost din cauza streptococului de tip B, dar m-i s-a pus in perfuie preventiv antibiotic asa ca bebe nu a avut nimic - deci se poata si in cazul asta fara cezariana.
Si in rest ce sa mai zic decat ca daca pe mine m-ar primi medicii in sala de travaliu m-as duce sa va ajut pe toate sa nasteti, sa va dau ritmul respiratiilor, sa va fac masaj la spate - apropo de asta, tare bine mi-ar fi prins si mie, ca de la o vreme din cauza pozitiei lui bebe ce apasa pe coloana, m-a luat o durere de spate mai nasoala decat contractiile si pe care respiratiile mele nu mai aveau efect..
Nasteri usoare va doresc 
31+ si Rares (07.12.2001)
mamaluidavid spune:
Nu mai tin minte cine intreba cam cat timp dupa nastere cade parul.
Sa va spun cum a fost la mine.Primele luni am fost OK,m-am mirat si eu,nu mai stiu exact cand a inceput sa cada dar...pe la 7 luni cand a inceput David sa mearga in 4 labe nu am avut incotro si mi-am tuns frumusete de par lung si blond.Dar l-am tuns pe tot,i-am spus stilistului sa imi lase doar radacinile car erau de vreo 2-3 cm
.Va dati seama ca am fost intrebata de multe ori daca chiar sunt sigura ca asta vreau.
De ce l-am tuns? Pentru ca oricat stateam cu el prins in coc,oricat aspiram,parchetul era plin de par
,atat de mult cadea.De fapt era foarte foarte stricat si pur si simplu se rupea.Am fost blonda multi ani si va spun sigur ca nu se rupea din cauza vopsitului.Vitamine nu am incercat sa iau,cred ca oricum era prea tarziu.
Dupa ce l-am gasit pe David de cateva ori cu par in gura si in maini am hotarat ca el e mai important si ca trebuie sa fac ceva
Acum astept sa creasca,de fapt astept sa nasc,sa cada,sa creasca si ma fac din nou blonda 
Stefania 30 +
cu Patricia
David (24 dec 2004)
Poze cu noi
pumpkin spune:
Dragutzele, cine mai vine maine la intalnire ? Vreau sa fac rezervarea si pana acum suntem doar 7 pe listutza.
Amabella, eu conduc cu mare placere
, recunosc ca nu mai e la fel de comod, dar in afara orasului cu o masina faina e relaxant. Eu cred ca daca stateam 45 minute in Otopeni oboseam de oftica
Parca mi-e si mai drag sa conduc acum cand ma gandesc ca in curand o sa mai conduc doar :

Miky
34 + si bebe 
Albume :
Burtici
18 martie
15 aprilie
6 mai 
geliza spune:
Buna fetelor,
ce ziceti ca am fost la dr de familie sa-mi dea trimitere pt analize...si zice"concediu nu vrei?" eu zic pai de cand imi dati...ea zice "cand trebuie sa nasti, in 16 aug? face calcul 16 iul, 16 iunie...din 16 iunie..."...
...stiam eu ca e cam aeriana, dar chiar asa sa calculeze lunile calendaristic...ce sa mai zic...cred ca acest prenatal se da dupa bunul plac al fiecarui medic.....
Eliza
28+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
geliza spune:
eu am facut intr-o joi, acum 2 sapt la ora 16, 3 ore din ploiesti pana-n piata unirii in buc
...am zis ca daca ma apuca nascutul la ore de varf chem salvarea privata din Ploiesti sa ma duca
....si pe mine ma oboseste asteptatul in trafic....cel putin la paserela otopeni s-a mai fluidizat un pic dar la baneasa e crima...apropo cica vor astia sa inaugureze pasarela pe la sfarsitul lunii asteia![]()
Eliza
28+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
edit: asta ca sa fim off topic Amabella si pumpkin...pe mine inca nu ma deranjeaza deloc condusul, dar ce-i drept sunt mai "mica" decat voi
Cristina_Ioana spune:
Hello la burtici 
Sunt tare tare nauca in dimineata asta, nu stiu daca de la vreme sau din cauza faptului ca mi-a sunat soacra pe la usi/tel/interfon fro' 20 de minute de dimineata 
Doamne, cine a inventat soacrele? 
Partea misto e ca neavand bunavointza sa isi anunte vizita si eu dormind, a stat pe la usi muuuulta vreme, dupa care a plecat ![]()
![]()
Stefania, ziceai tu ceva de cezariana si sterilet? Nu se poate pune sterilet daca nasti prin cezariana?...ca si eu ma gandeam la sterilet, nu vreau sa mai aud de pastile
Cristina +33 si
Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos
geliza spune:
da, chiar, nici eu nu stiam ca dupa cezariana nu se mai poate pune sterilet...amanunte?????...nici macar Mirena, adica steriletul hormonal?...ca parca n-as vrea sa-mi leg trompele...cine stie...paoet mi s-o face de-al 3 lea![]()
Eliza
28+
si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe