viata in germania 36
Raspunsuri - Pagina 3
aschiutza spune:
Fetelor, saptamina asta m-am simtit mindra: in toate librariile din oras troneaza Jurnalul (1935-1944) lui Mihail Sebastian, bineinteles tradus in germana.
Aci linkul:
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3548606350/qid=1148719334/sr=8-4/ref=sr_8_xs_ap_i4_xgl/028-5082135-7574114
----------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
copiloi spune:
quote:
Originally posted by Oncyk
Buna fetelor
e primul meu mesaj pe forum dar va urmaresc de luni intregi.Am si eu o mica problema : Sunt la doctorat in Germania si in iulie ma marit in Romania.Imediat dupa nunta ma intorc in Germania.Intrebarea mea : care este perioada maxima in care imi pot schimba buletinul si pasaportul?In romania cred ca mai apuc sa ma duc de Craciun.E ok dc le schimb atunci?
A mai fost cineva in situatia asta?
Oana
Salut! Eu am fost in situatia ta. Am fost numai 3 saptamani acasa, sa ma marit , si m-am intors inapoi. Asta se intampla in august 2003. Cu toate ca am primit stampila pe buletin, cum ca trebuie sa-mi schimb buletinul la 2 saptamani de la nunta, nu am facut-o.
Ideea e ca am folosit pasaportul vechi, pe vechiul nume, timp de 2 ani, fara sa am nici o problema. Si cred ca o mai duceam asa, daca nu-mi expira pasaportul/ Ideea e sa nu-ti schimbi buletinul.
Deci atunci cand iti schimbi buletinul, sa-ti schimbi si pasaportul. Cu toate ca nu este nici o graba. Pe mine nu m-a luat nimeni la intrebari si, oricum, mi-ar fi fost imposibil sa schimb si buletinul si pasaportul, caci mai mult de 3 saptamani nu am stat in RO (iar in alea 3 saptamani nu-mi ardea mie de asta ).
Mie mi-a parut rau ca nu mi-am pastrat numele (datorita birocratiei, nu de altceva ), iar cand am fost sa-mi schimb pasaportul (anul trecut), am intrebat daca pot trece din nou la numele vechi, ca sa nu mai fiu nevoita sa umblu si aici in Germania, sa-mi schimb actele. Procedura era foarte greoaie si de durata.....cea mai scurta cale era sa divortez si sa ma casatoresc din nou (asta era sugestia lu tantia aia de la Starea Civila). Dar am zis ca nu vreau sa egalez recordul lui Bahmutanca si a lui Prigoana !
In fine.....m-am lungit...ideea e ca atata timp cat nu-ti schimb buletinul, poti sa mergi in continuare inca cu pasaportul vechi si asta pentru ca CNP-ul este acelasi.
Alina
mamica dulce spune:
fetele,sper sa intre cineva aici pana maine pe la pranz cand il trimit pe sot la farmacia de garda.
Puiul meu are varsat de vant si eu sunt sechestrata cu el la domiciliu...si-o sa fiu mult si bine ca n-am avut boala si din ce spun fetele la parintii intreaba o sa-mi erupa si mie peste vreo 2 saptamani.Peste o luna cand ies la aer ma impusc direct.
Lu' mitza i-a aparut ieri dupamasa,n.am fost la notarzt inca,insa i-am lauat de la farmacie anaesthosulf,de ala care se da cu batul de urechi direct pe buba,fetele care au trecut prin asta cu copiii stiu.
Azi am vorbit cu pediatrul si a zis sa-i iau si fenistil-picaturi insa intrebarea mea e cum se numeste pudra mentolata,talcul din romania? Sa-i dau la fundulet si la puta si intre degetele de la picioare ca acolo se fac niste bube maaaari..si la subrat si in cap eventual,unde se fac alea cu apa multa si urate.De facut tot se fac,insa am observat ca in locatiile umede se fac si mai urate si vreau sa-l tin uscat.Sta in pielea goala in casa,arata ca dalmatianul :) dar tot se umezeste pielea capului-unde nici nu se vad bine bubutzele,doar cand sunt pline de apa-si in locurile ascunse.
Habar n-am daca exista aici pudra mentolata de copii,sa tina locul uscat ca eu n-am folosit la pui cand era mic.
Daca este,cum se numeste exact bitte-bitte ca arde si e puiul plin de bube scarpinatoare si nu sta la uns
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
aschiutza spune:
Mamico, multa sanatate! Stiu doar ca pudra se numeste (Baby)Puder, da daca o fii mentolata habar nu am !
Cred ca ii spune Mentholpuder:
"Bläschen mit Tinktur oder Puder (z.B. Mentholpuder 1%) behandeln " scrie aici: http://www.allgemeinpraxis.ch/kind05.htm
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
helbi spune:
Neatza si multumesc mult pt mesaje. Acum am reusit sa citesc si eu din urma....
Eu sunt mai binisor, dar ma "omoara" vremea urata din ultima saptamina, pt ca simt durerea de la operatie. Nu e insuportabila, dar e.........Zilele astea o sa ajung la dr si sper din suflet sa fie ok.
Ancutza, pudra este Pudern. Nu stiu cum e pudra mentolata aici si unde o gasesti (posibil la farmacie), dar pudra de dat la fundulet au la DM; Schlecker etc cu sub 1 euro. E buna si aia ca usuca.
Prietena Biancai a avut acum 2 saptamini varsat de vint si in 7 zile a avut voie in clectivitate. Toate cojile nu-i cazusera, nu a facut baie in timpul asta, dar, nu mai e contagioasa. Asa ca nu te speria ca vei sta o luna condamnata in casa.........decat daca faci si tu:-(
Intreba cineva de invitatie.......mama a venit fara invitatie, cu Blue Air in cnditii de zbor f. bune. Au intrebat-o unde merge si daca are ceva bani la ea (dar nu au pus-o sa arate 30 euro/zi), in rest, nimic.
Am vazut ca mai e o burtica noua pe-aici. Felicitari! Si vedeti ca peste 2 sapt. baga la Tchibo haine pt burtici!
Va doresc o duminica placuta si putin ploiasa si mult asanatate!
PS. Alina, iti dau un PM.
mamica dulce spune:
multam!A fost sotul meu la farmacie de dimineata si a luat picaturile,insa pudra nu au-au recomandat pudra de la HIPP-pe care o sa o cumpar maine.Saracul pui e plin de bubutze:(
Stiati ca sunt taxe de farmacie cand cumperi sambata/duminica???2,50 euro...is nebuni astia,zau asa!
copiloi spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Stiati ca sunt taxe de farmacie cand cumperi sambata/duminica???2,50 euro...is nebuni astia,zau asa!
Whaaaat???
Si apropo de nebuni: ati auzit ce a facut nebunul ala in Berlin, care a infipt cutitul in vreo 30 de oameni si cica unul dintre ei e infestat cu HIV?
Groaznic!!!
Alina
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
Da,eu stiam!
Si daca te duci la doctor cu copilul in weekend e o taxa speciala,12 euro parca.Noi suntem asigurati privat,primim acasa toate rechnungurile.
Alina
narcisa spune:
Si eu stiam cu taxa de la farmacie e de fff. mult timp, era si acum 7-8 ani, din proprie experienta. Si cu copiii nu stiu, dar ca adult daca de duci in weekend sau Feiertagen la doctor platesti pe trimestru alti 10 euro, in afara ce ceilalti 10€ si sint valabili numai pt. zilele libere.
Ancutza multa sanatate lui Marc, sa treaca repede! Tu ai apucat sa-i faci vaccinul contra varsat de vind? Parca eu retin ca da??!! Daca da a facut o forma grava de varsat de vint?? Sfaturi nu am ca ai nostri n-au facut pina acum vreo boala a copilariei!
toate cele bune
narcisa
mamica dulce spune:
multumim de urari de bine narcisa!
Nu,eu n-am facut vaccinul..am tot amanat pana a fost prea tarziu.
Nu cred ca a facut o forma grava(de fapt e prima data cand vad cum arata boala asta asa ca spun cam la ghici,comparand cu ce am mai auzit la altii)Adica nu a facut febra mare,asta e a treia zi de la eruptie si inca nu e plin de bubutze,are destule ohooo,dar nu una langa alta,pe fata nu are foarte multe,doar pe frunte deocamdata si in cap sub par..in fine,mai vedem cum arata in doua zile pana termina de iesit toate ca mi se pare ca ploua cu ele,asa repede se inmultesc.Acum incepe sa se scarpine ..sper sa nu fie prea nasol de-acum inainte.