In Italia (14)
Raspunsuri - Pagina 6
crini spune:
Laura, si eu imi amintesc ca nu e voie in pant scurti sau in maieuri.
Iti spun chiar mai mult, in Venetia, la San Marco mi-au dat un sal sa-mi pun pe umeri ca tricoul avea maneca f scurta. Si la Milano, la Dom e la fel.
Cri, vreau si eu cartea cu dulciuri, cand o recuperezi poate mi-o trimiti si mie. Are si retetele alea meseriase de care vorbeai cand a venit varul tau, Pavlova, Sacher si alte minunatii?
Am o burta plina, am iesit in pauza de pranz si am luat un primo 'gnocchi con scamorza e ruccola'. Excelenti.
crista-s spune:
Nico .. are numai retete din ardeal .. cred ca ma paste o scanare "again" ..
Retetele astea de care zici tu insa le poti gasi aici:
www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php?t=538&name=tort_de_ciocolata&highlight=" target="_blank">Sacher tort
si aici...
www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=9716" target="_blank">pavlova
insa eu pt el nu am apucat sa fac asa ceva .. 1 pt ca nu ii place prea tare praji de ciocolata .. si 2 ca nu am avut timp. deci am facut dimineata un mega ecler, adica din aluat de ecler am pus in toata tava oe hirtie de copt. Cind era copt si dupa ce sa. aracit l-am taiat, era gol in mijloc si l-am umplut cu crema pasticera de vanilie. Am pus peste frisca (praf de la plic batut cu mixeru' cu lapte .. ) si am scris 31 virsta lui cu niste capsuni .. asa repede repede .. A iesit urit dar era tare bun la gust ( poza)
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Laura T spune:
Fetelor, multumesc mult pentru sugestii. Imi aminteam eu ceva de la multiplele vizite prin Italia, dar cum bisericile nu sunt punctul meu forte ...Fusta din aia mai lunga nu am, pentru ca toate fustele mele sunt mini, asa ca o sa ne punem pantaloni lungi...sper sa nu suferim prea tare de cald...
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
pet.cost2005 spune:
Salut tuturor!
Fetelor am revenit si eu ....dupa o lunga perioada ...!!!
crini - bun revenit! Chiar intrebasem de tine ... dar se vede ca ai fost superimpegnata cu casa si serviciul.
cri-cri - am crezut ca am eu cartea aia pe care o cauti .... da' am altceva ... si mi-ai spus pe mess. ca nu-i aia. Sorry!
iri - buon viaggio la Genova! Da' parca e in interes de serviciu, nu? Oricum, tot o plimbarica se cheama unde sa imbini utilul cu placutul.
iza, danangie - voi cu pregatirile de nunta. iza, eu pe meniu am dat anul trecut cam €30,00. mi se pare mult 40, dar avand in vedere ca a mai trecut un an ... poate asa or fi preturile acum. Si, cristina, in pretul meniului (la mine) nu era inclus tortul, dar chiria salii si aranjamentul meselor, da. Cred ca acum depinde de la local la local ... cum te intelegi. Cat despre filmat .... exagerat de mult!!! Sincer, fara sa te superi pe mine, filmat la 4 camere ....e f. mult. Acum depinde si de gusturile tale ...
danangie - felicitari si sa-ti traiasca nepotica nr. 2 .... hahhaaa ... si frumos nume !!!
enn - deci care va sa zica .... nu mai ai mult pana nasti(in iulie, nu?). Nastere usoara si bb sanatos! Ce zice fratiorul???? Cum se pregateste sa o intampine pe surioara lui?
laura - nu este voie in pantaloni scurti si maieu sau tricou fara maneci!!! Si nu numai la Vatican .... peste tot in biserici sau muzee cu tenta religioasa .... scrie si este si desenat asta (adica un om si o femeie imbracati cum ti-am spus mai sus, taiati de un X rosu).
Gata, saptamana viitoare sunt in concediu (un mini concediu) ... si week-end-ul viitor suntem la maaareeeeee !!!!! Abia astept! Mergem la Jesolo si cu ocazia asta vad si Venezia ... de fapt asta este si motivul pt. care am ales aceasta destinatie ...
Am avut o perioada f. incarcata si obositoare ...ba cu munca, ba prin casa ... caldura ... si de aia o sa ne prinda f. bine minivacanta asta.
Poate ne auzim mai des saptamana viitoare ... va pup si numai bine tuturor!!!
Petro
Tizabela spune:
Buna fetelor abea am venit de la univ si am intrat repede aici sa va citesc!!!
Cri in banii astia intra si tortul si inchiriatul sali(si ar intra si aranjatul sali cu foricele si huse pt scaune,dar cum sora lui fabio are 2 forari ne-a oferit cadou aranjamentele florale si cum e vorba de doar 600 de trandafiri am lasat-o sa isi faca treba si dupa ce i-am aratat pozele cu biserica,restaurantul si casa mi-a facut schitele cum vor fi aranjate de am ramas paffffff).Tortul sunt obligata sa-l iau de la ei ca asa ne-am inteles cand am dat aconto,dar nici pe ala nu-l dau ca torul miresici pt ca sormea isi aduce cofetareasa special de la restaurantul ei sa imi faca tortul cu fructe de padure (fiind cel mai bun tort din Bucuresti)deci am sa-l iau acasa ca a doua zi am petrecere in gradina la casa la ai mei (nu stiu daca Dana a vazut,dar am loc berechet sa fac o ditamai petrecere in aer liber).
Filmarea cu 4 camere am vrut-o pt ca numai asa puteau sa imi dea brutul ne trecut prin mixer (este un program cu care ei prelucreaza imaginea,dar isi pierde din calitate)sa-l pot duce la un alt tip care face niste postprocesari de nota 30 cu laude!!!Si alte doua camere ca sa poata face suprapuneri de imagini in care arata ceea ce fac eu si ceea ce face el in acelasi timp cand nu suntem impreuna (stiu ca sunt dusa cu capul,dar am si eu pasaricile mele).
Meniul Pet.Cost este la 40 de euro pt ca am si specialitati italiene si romanesti (imi era frica ca poate nu le plac celor care vin de aici cele romanesti si sa le pape pe ale lor si sa le dau posibilitatea celora care nu papa zilnic mancare italiana sa o guste macar)!!!
Va pup
fotoIZA
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by Tizabela
Buna fetelor abea am venit de la univ si am intrat repede aici sa va citesc!!!
Cri in banii astia intra si tortul si inchiriatul sali(si ar intra si aranjatul sali cu foricele si huse pt scaune,dar cum sora lui fabio are 2 forari ne-a oferit cadou aranjamentele florale si cum e vorba de doar 600 de trandafiri am lasat-o sa isi faca treba si dupa ce i-am aratat pozele cu biserica,restaurantul si casa mi-a facut schitele cum vor fi aranjate de am ramas paffffff).Tortul sunt obligata sa-l iau de la ei ca asa ne-am inteles cand am dat aconto,dar nici pe ala nu-l dau ca torul miresici pt ca sormea isi aduce cofetareasa special de la restaurantul ei sa imi faca tortul cu fructe de padure (fiind cel mai bun tort din Bucuresti)deci am sa-l iau acasa ca a doua zi am petrecere in gradina la casa la ai mei (nu stiu daca Dana a vazut,dar am loc berechet sa fac o ditamai petrecere in aer liber).
Filmarea cu 4 camere am vrut-o pt ca numai asa puteau sa imi dea brutul ne trecut prin mixer (este un program cu care ei prelucreaza imaginea,dar isi pierde din calitate)sa-l pot duce la un alt tip care face niste postprocesari de nota 30 cu laude!!!Si alte doua camere ca sa poata face suprapuneri de imagini in care arata ceea ce fac eu si ceea ce face el in acelasi timp cand nu suntem impreuna (stiu ca sunt dusa cu capul,dar am si eu pasaricile mele).
Meniul Pet.Cost este la 40 de euro pt ca am si specialitati italiene si romanesti (imi era frica ca poate nu le plac celor care vin de aici cele romanesti si sa le pape pe ale lor si sa le dau posibilitatea celora care nu papa zilnic mancare italiana sa o guste macar)!!!
Va pup
fotoIZA
.... da, da, iza, eu nu am vrut sa sune ca o critica ... doar asta si este scopul nuntii sa o faci dupa bunul plac si dupa gusturile proprii ... mi-am spus doar parerea ... sorry, daca s-a inteles ca pe o chestie negativa. Bafta si sa fiti fericiti impreuna!
Petro
crista-s spune:
IZA BRAVO .. sa nu iti para rau pt nimic din ce ai facut dupa mineta ta .. e ZIUA TA .. si deci nu tb sa traiesti cu ideea ca mai era ceva ce ai fii vrut si n-ai avut.. ( asta e valabil evident cind cineva isi poate permite ... nu neaparat ma refer la financiar .. ci si la faptul ca esti tinerica ... adica una e sa faci super nunta la 20 ani si alta la 40 ... )...
La noi aici ( in sat .. in 2003 ) a fost vreo 25-30 euroi tacimu'.. si tortul separat .. si nu a fost cine stie ce .. adica dupa moda de aici .. dehhhh. Oricum era numai cununie civila deci nu era cazul de mare fitze .. insa e mult mai bine in RO.. Oricum familia mea din ro a mincat linistita papa-italiana iar ceilalti de la america la fel ca aiai si asa considera de mare gala resturantele italiene .. iar ai lui Fabio au fost multumiti si ei .. mai ales taica-su care e tare mindru ca e bolognez . Pe mine ma "bombane" in gluma evident, ca nu am omor sa pun parmezan in orice .. si cica se vede ca nu sunt bologneza .. Si ca nu lesin dupa tagliatelle si cind am ocazia sau mincam prea tirziu ( dupa parerea mea - la 21:00 ) eu prefer salata ... adica mare afront din partea mea
Fetele sa va uitati la filmuletul asta , mi-a placut tare mult ... http://www.youtube.com/watch?v=eSoruzRkj7g
cum zice cumnata mea ( de la care l-am primit .. "sa aratam ca am facut si noi -romanii- ceva " ).
E cam lungut si in engleza dar se intelege ..
Cristina
una.. alta...
josefine spune:
buna seara, fetelor! am intrat pe la voi sa va intreb cum ajung din bucuresti in catania, sicilia. sunt ceva optiuni mai ieftine, sau doar cu avionul unde am vazut ca e cam 400 de euro biletul? mersi pentru orice informatie.
"Men always want to be a woman's first love; women have a more subtle instinct: what they like is to be a man's last romance."
Laura T spune:
quote:
Originally posted by josefine
buna seara, fetelor! am intrat pe la voi sa va intreb cum ajung din bucuresti in catania, sicilia. sunt ceva optiuni mai ieftine, sau doar cu avionul unde am vazut ca e cam 400 de euro biletul? mersi pentru orice informatie.
"Men always want to be a woman's first love; women have a more subtle instinct: what they like is to be a man's last romance."
Iti raspund eu, dat fiind ca peste cateva ore zburam spre Italia, cu aceeasi destinatie principala, Sicilia. Deci noi mergem cu avionul Bucuresti-Roma (pe noi ne-a costat f. putin, caci mergem cu Blue Air si am luat tarif promo, inca din decembrie, 90 euro/pers, dus-intors, taxe incluse), mai stam maine in Roma sa mai vizitam cate ceva, iar maine seara luam trenul Roma-Catania, vagon de dormit (60 euro/pers, doar dus). La intoarcere luam avionul Catania-Napoli, caci mai stam si in Napoli (ins. Capri) 3 zile, si apoi iar trenul Napoli-Roma.
Vezi ca exista si alt zbor low cost cu myair, Bucuresti-Napoli, si apoi Napoli-Catania, fie cu trenul, fie cu feribotul. Si asa e ok, si face mai putin de 400 euro/pers...
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
crista-s spune:
'neatza !!!
Josefine din pacate avion low cost nu este direct Bucuresti -Catania . Deci mai ieftin de astia 400 nu cred ca se poate, oricum e un pret destul de bun. Mai exista varianta autocar, dar faci cam mult, iar diferenta de pret e destul de mica...oricum uite aici paginuta cu toate companiile de transport- autocar- mai cunoscute:
www.infotravelromania.ro/transport.html" target="_blank">transport autocar
Mai exista varianta unui zbor low cost pina la Roma si de acolo cu trenul la Catania. Oricum dupa mine nu trebuie sa te combini cu 2 companii low cost pt ca au prostul obicei de a modifica orarul de zbor si te trezesti ca nu mai poti prinde legatura.
Poti sa intri pe www.romania-italia.net/default.asp" target="_blank"> forumul romanilor in italia si sa intrebi acolo. Sunt citeva persoane din Sicilia si poate iti pot da mai multe idei.
Cristina
una.. alta...