In Italia (14)
Raspunsuri - Pagina 12
enn spune:
Doamne da, Vio! Acum ca se apropie din nou un we lung, chiar ca ne-ar prinde bine niste vreme de mers cu copiii īn parc.
Si legat de apartament - noi cu anunturile din ziar n-am avut niciodata succes. Tot ce-am gasit am gasit prin colegi si cunostinte, īntrebīnd mereu in toate partile. Va tin pumnii sa reusiti sa va mutati cīt de curīnd, e tare stresant cīnd stii ca trebuie sa te muti si sa nu stii unde.
Alina, eu stau la Frankfurt.... departe de Italia. Dar īn rest e okay, īmi place atmosfera internationala. Azi-dimineata īn drum spre servici se faceau filmari pt. o productie Bollywood pe podul care trece Main-ul, cu o actrita īn sari si un actor "cool" īn blugi si cu ochelari de soare dansīnd īn sus si-n jos. Dar cei mai haiosi erau cei de la echipa de filmare, cu fulare, caciuli si manusi
Petro, vacanta placuta!
Si apropo de Venetia: ati vazut filmul Pane e tulipani? Eu cel putin de 3 ori
Buonanotte a tutte!
E.
crista-s spune:
'Neata...
1 iunie... La multi ani copilashi, mamici si ne-mamici dar cu suflet de copil .. inca ( adica adulti care inca mai copilaresc .. )
Petro distractie placuta !
Vio te-a lasat pe tine durerea si m-a intepenit pe mine de ceafa si spate...
Iar am dormit "in cap" ca tot visez numai timpenii de citeva zile si probabil ca ma sucesc in pat, iar acum intorc capul "ca lupul cu trunchi cu tot" si mina dreapta mai sus de inaltimea mea nu o pot ridica.. fug sa ma ung cu dicoflenac.. o sa put ca o baba
Eu auzisem deja :"castelul lui Dracula va reveni in stapanirea contelui de Habsburg" .. si stiam ca "astia de Habsburg" sunt urmasii principesei Ileana.. am vazut mai demult ( acum 1 sapt-sau 2) la tvr international un documentar cu toata istoria familiei de Hohenzolern, si erau niste interviuri cu regele Mihai, Ana si Margaretutza care a povestit ( daca am retinut eu bine) ca ea aici la Firenze si-a petrecut ceva vreme , vacante si cred ca a si debutat in societate ( sper ca nu zic vreo prostie..). Dar ma intreb eu, mostenitorul e doar conte daca e fiu de principesa?? Nu e si el un printisor .. ca e el print Radu, barbatu' Margaretutzii .. titlu obtinut prin hormon si nu prin nastere , si asta nu ?!?
La mine se pare ca va fii o zii noroasa tare ... numai sa nu ploua in rest nu ma deranjeaza prea tare.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
enn spune:
La multi ani! si din partea mea tuturor copiilor mici si mari
Cri, eu cred ca tu ar trebui sa faci putina gimnastica, ce zici? Exista oare acolo la voi un club sportiv? Eu una niciodata n-am reusit sa ma mobilizez de una singura, dar atunci cīnd m-am īnscris la un club, mergeam cīteodata si de 3x saptamīna. Nu faceam nici eu chestii solicitante , doar stretching sau gimnastica de īntretinere. Seara cīteodata o sedinta de salsa-aerobic, dar mai mult pt. muzica
E.
crista-s spune:
Off Enn e o sala aici in sat dar nu sunt eu genul care sa mearga la sala sa traga de fiare... Eu sunt ciudata si tare emotiva.. poate daca as avea cu cine sa merg m-as risca, dar de una singura cind stiu ca acolo sunt numai tineret sperantze si fitzoshi/fitzoase care s-ar strimba de ris sau ar da din coate privindu-ma nu imi vine.... Cred ca mi-ar trebui ceva mai ca pe vremea tineretii cind ascultam MTV si dansam prin casa. Si acum ... ma mai topai.. cu aspiratoru' din cind in cind sau cu shomoiogul de spalat pe jos ...
Cristina
enn spune:
Cri, nici eu nu mergeam la tras fiare, ci la cursuri "normale" de gimnastica pt. spate sau ceva "usor", ce se nimerea. La noi plateai cotizatie lunara si puteai merge cind vroiai tu. Si erau femei de toate virstele, chiar si citiva barbati Nimeni nu venea cu cine stie ce echipament, multa lume venea seara direct de la servici, isi punea un pantalon de trening, pantofi de sport si gata!
Nu stiu cum e īn Italia, in Germania sunt peste tot cluburi sportive de genul asta (Sportverein), la oras īn fiecare cartier si chiar si la tara īn fiecare catun. Mie mi-a placut sa merg si am regretat mult cind a trebuit sa ne mutam din cartierul respectiv. Este un club si aici aproape, dar asta are mai mult program pt. pensionari, gen gimnastica cu scaunul
crista-s spune:
"gen gimnastica cu scaunul" ...asta era buna pt mine In plus eu cu batrinele ma imprietenesc repede , nu stiu cum fac ca mereu "ma agata" cite una la o vorba, prin gara prin statia de autobuz...
Ii vad pe geam in sala asta ( iti dai seama ca stau si cu geamurile deschise sa ma mai vada si tot blocu' nu numai aia din sala... ) si au niste aparate ( fiare de tras .. ) undeva mai prin spate si aici linga geam sunt bicicletele unde urla unu' ca nebunu ritmu' de pedalare.. ( parca sunt in Shogun cind unul mare si gras batea intr-o toba ritmul dupa care amaritii trebuiau sa visleasca ).. iar grupuri de femei dezlantuite pedaleaza si se ridica de pe seaua bicicletei si se lasa iar jos.. in fine suna cam sexi aceste miscari .. si nici nu au mare importanta pt umarul meu ...
Cristina
danangie spune:
HRISTOS S-A INALTAT!
LA MULTI ANI copiilor.
I-am spus lui Alin ca azi e ziua copiilor, dar cu gandul ca tre' sa mergem sa cumparam ceva nepotelelor. si el: ohhh....am uitat sa-ti spun La multi ani!!! Adica eu sunt un copil.
De dimineata ma invart incontinuu in pat. Nu stiu ce-am avut!! Si cand stanga si cand dreapta. Dar meno male CRI ca nu m-am ridicat si eu cu gatul sucit. Ca azi sunt de dupa-amiaza si erai vai de mine.
O zi buna!
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
Adevarat s-a'naltat!
Angi deci si tu te sucesti in pat ?? Eu ma gindesc ca de la vremea asta noroasa nu avem somnul lin.
Cristina
CamiSol spune:
Buna fetelor...
Am si eu o intrebare pentru voi.Sotul meu munceste de 6 ani in It. , are acte de vreo 5 ani, nu am facut reintregirea familiei pentru ca nu ne-a interesat, eu ocupandu-ma de o mica afacere in tara.Acum sunt insarcinata si vroiam sa stiu daca ar fi in beneficiul copilului daca l-as naste in Italia.Ar avea vreun drept in plus? Multumesc... si astept raspunsurile voastre.
Cami 22+
Pozici cu burticutza
crista-s spune:
Salut Cami,
Avantaje pt bebe nu cred ca sunt daca il nasti aici. Doar daca unul dintre parinti era cetatean italian atunci si bebe capata cetatenia italiana. Dupa parerea mea singurul "avantaj" pentru bebe e ca la locul nasterii scrie Italia .. In rest poate daca ai fii locuit aici alaturi de sot ar fii trebuit sa faci reintregirea familiei pentru ca ai fii beneficiat de asistenta medicala pentru tine si pt bebe-mic. Ti-ai fii facut si tu asa cum sigur are si sotul tau tessera sanitara. Ca turist nu poti beneficia de tessera sanitara ci din cite stiu eu numai de servicii sanitare la urgenta ( Angi sa ma corectezi daca bat cimpii). Deci daca vrei sa nasti aici ar fii bine cind vii sa ceri reintregirea familiei..
Poti sa intri pe www.romania-italia.net si sa intrebi acolo sau sa citesti ( sa cauti ) subiecte deja scrise referitoare la avantajele unui copil roman nascut in Italia. Oricum in clipa in care te vei hotarii si tu sa locuiesti in It . cu sotul si vei face reintregeirea .. copilasul oriunde ar fii nascut va avea aceleasi drepturi pe care le au toti copii romani rezidenti in Italia.
Sa vedem ce zice si Crini despre asta ca e mai in tema ..
Intre timp am gasit eu un subiect acolo pe forum www.romania-italia.net/topic.asp?TOPIC_ID=9654&FORUM_ID=10&CAT_ID=5&Topic_Title=Ce drepturi are un copil nascut in Italia%3F%21&Forum_Title=Documente%2C vize%2C pasapoarte%2C legislatie" target="_blank">asta .
In plus ca sa te intorci cu copilul in Ro trebuie sa ii scoti foglio di via ( care costa ) si imputernicire din partea tatalui ca sa ii poti face pasaport in Ro sau sa il treci pasaportul tau si sa vii cu el data viitoare in Italia ( alti bani alta distractie si alta coada la consulat), daca ai naste in Ro cidn sotul ar veni cu prima ocazie acasa ati face la notar aceasta imputernicire, fara cozi, cu siguranta mai ieftina ca la consulat ( atentie imputernicirea ti-o opreste la granita de fiecare data cind treci cu copilul).
Cristina