Frustrarile de dupa nastere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Jocelyn cred ca cel mai bun raspuns ti-l vei putea da singura dupa ce vei avea un bebe al tau.
Sunt multe frustrari care apar din oboseala, din lipsa timpului pentru persoana ta, din renuntari la o carte/ revista sau orice te-ar relaxa (o perioada cel putin) insa cand vezi moaca lui bebe razand si-l vezi cum evolueaza pe zi ce trece, toate frustrarile dispar ca si cum nici nu le-ai fi avut. E cea mai desavarsita recompensa!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu fac parte din cele depresate. si cu griji, frustrari, nervi pe toata lumea. incerc sa ma corijez cat pot. stiu ca astept extraordinar de mult de la cei din jurul meu. sper sa le dau si eu mult...dar ma surprind cateodata ca sunt mult prea drastica in lucruri mici.
si DA, am facut o mega depresie dupa nastere. pentru ca vroiam sa le fac eu pe toate ca si inainte....greu mi-am dat seama ca nu se poate. si asta doar dupa ce am clacat nervos. acum...zic eu ca-s mai bine. inca mai izbucnesc aiurea la lucruri minore.....dar ma controlez cat pot.
dar sunt intotdeauna fericita cand ma uit la baiatul meu si la sotul meu. stiu ca ii iubesc si ca nu se poate fara ei...si ca totul va fi super bine!
Jocelyn.....nu te gandi la depresia dupa. poate sa vina, poate sa nu vina....dar precis trece. ce ramane este cel mai important lucru de pe lume: familia ta.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by RaluD

La mine, ioc frustrare.
Iata reteta , pentru fiecare dintre cele 2 sarcini:

- 1 bucata sarcina linistita, fara stres (stres era prin jur, dar nu ma lasam influentata), cu mult ras, plimbari, bairame etc.
- 1 bucata bb sanatos, frumos, cuminte si mancacios, imunitate beton
- 1 bucata sotz iubitor si implicat (l-am implicat si eu, dar si el a fost dispus)
- 2 bucati bunici iubitori si cooperanti la care mai puteam sa lasam copilul/copiii cand eram prea obositi
- 1 bucata job frumos, o placere sa lucrezi, pe care nu l-am intrerupt decat cateva zile (in felul asta, mi-am ocupat mintea, m-am simtit utila si am simtit eu ca nu m-am plafonat)
- 1 bucata calm si lipsa de incrancenare ca "trebuie neaparat sa fac aia si ailalta, ca asa recomanda OMS" si imi creste copilu' stramb daca nu fac
- 1 bucata durere in cot de "sfaturile" babelor
- 1 bucata grija pentru mine ca om si aspectul meu fizic (pe cat posibil)...

Si lista ar putea continua.
E frumos sa fii mamica. E obositor uneori, dar te descurci daca iei lucrurile asa cum vin, pastrezi controlul asupra ta si asupra vietii tale.
Spor la bblushi!

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Super , Raluca! Asta imi doresc si eu!

Nana Motoc
Nunta noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Gasesc interesante si folositoare relatarile voastre. Va multumesc celor care mi-ati povestit din experienta si mai astept idei.

Mie mi-e frica numai cand ma gandesc

I plan on living forever. So far, so good

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sper sa nu se supere nimeni pe mine, dar eu cred ca cele frustrate au si o doza mai mare de egoism, eu una stiu sigur ca daca as avea putere mai mare de daruire nici frustrari n-ar fi fost.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Citisem in timpul sarcinii de depresiile ce pot aparea.Si-mi ziceam ca mie nu mi se va intampla asa...Ei bine?N-am scapat.Dar... am fost constienta de ceea ce mi se intampla, de faptul ca nu sunt singura care trece prin asa ceva.
Si tu esti constienta ca ai citit aici.Iti va fi mai usor sa treci peste perioada aia(daca va fi sa ai o depresie, nu e obligatoriu).
Dar si senzatia de a fi mama, de a-ti tine copilul in brate e unica si nu poate fi descrisa.

Probleme sunt, momente cand simti ca nu mai poti sunt... insa si bucurii.Se compenseaza.

Curaj!se merita!Pe bune!

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate

Georgiana-mami de Stefania(2,3 ani)

Avem si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Joce, imi faci surprize vad!
Uite ce, nu ai de ce sa-ti faci probleme. In primul rand, pt. ca avand ganduri de genul asta nu vei putea sa savurezi momentele minunate ale sarcinii.
Asa cum ti-a spus si Principesa, problemele cu epi nu sunt chiar asa mari. In afara de asta, poate ca nici nu va trebui sa treci printr-o epi, poate vei face cezariana, caz in care iar nu trebuie sa-ti faci griji (asta o stiu din experienta si ti-am mai spus-o).
Cat despre aspectul fizic de dupa nastere, din cate te stiu eu, nu cred ca esti genul care sa iei vreo treij' de kile pe care sa nu le mai poti da jos. Si, chiar daca ai face-o, vin cu Cindy, Cat, Pilatesu' si ganterele peste tine si o rezolvam noi .
A mai ramas ceva nerezolvat? A, da! Frustrarea legata de lipsa de somn. Ei, asta e ceva demn de luat in seama, dar nu pt. tine. Din cate il cunosc pe sotul tau, stiu ca vei avea tot sprijinul de care vei avea nevoie.

Alte nelamuriri si temeri?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Mie nu mi se pare ca ar fi frustrate mamele de pe forum. Pe de alta parte e normal sa deschizi un subiect cind ai o anumita problema/nedeumerire, poate de-asta ti se pare ca citesti postari cu probleme.

In afara de asta a avea un copil nu e usor, iti schimba viata total si e normal ca unii sa reactioneze mai panicat daca sint mai slabi de inger Eu nu sint o fire panicoasa si totusi o cam bagasem pe mineca cu un bebe cu colici care plingea incontinuu 6-7 ore pe zi si citeva noaptea, plus ca n-am avut experienta de bebei si totul era nou pentru mine. Depinde si de noroc, sint bebei care dorm si maninca in primele luni, eu iti doresc asa bebe. Mai sint si schimbarile hormonale de dupa nastere etc (eu n-am simtit ca m-ar fi afectat dar se zice ca e normal sa fi cu susu-n jos citeva luni bune). Eu cred totusi ca e mai degraba o regula ca primele 3 luni dupa nastere sint destul de grele si poate e mai bine sa fi pregatita sufleteste. mai rau e daca te astepti ca toate sa mearga ca pe roate si sa te trezesti cu un bebe urlator si sa nu stii ce sa faci

Dar mie mi se pare ca sint destule subiecte si despre satisfactiile pe care le ai ca mama, au fost subiecte cind intreba cineva cum e sa ai copii sau daca sa ai copii sau nu, si la subiecte de genul asta apar raspunsuri foarte frumoase. Ia incearca sa deschizi un subiect de genul (la Generale) si o sa vezi ce de incurajari o sa primesti

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Va multumesc foarte mult, cred ca ar trebui sa scriu asta dupa fiecare raspuns fiindca apreciez ceea ce spuneti.

cip, eu am zis ca multe proaspete mamici... nu am vrut sa generalizez si chiar unele fete au recunoscut ca e destul de dificil.

nu ma pregatesc chiar la acest moment sa am un bebe, dar ma gandesc la ce ar urma daca...

treaba cu somnul, cu bebelusul plangaret si mofturos m-as mai descurca, ca si sotul m-ar ajuta foarte mult dar nu stiu cum as putea trece peste o ingrasare cu nu stiu cate kile, sa nu-mi mai revin la forma initiala dinainte de nastere, sau, cel mai rau lucru cu putinta, sa aiba bebelusul ceva- sa fie retardat etc, sa... sa....

cred ca sunt intr-o perioada pesimista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

treaba cu somnul, cu bebelusul plangaret si mofturos m-as mai descurca, ca si sotul m-ar ajuta foarte mult dar nu stiu cum as putea trece peste o ingrasare cu nu stiu cate kile, sa nu-mi mai revin la forma initiala dinainte de nastere, sau, cel mai rau lucru cu putinta, sa aiba bebelusul ceva- sa fie retardat etc, sa... sa....

cred ca sunt intr-o perioada pesimista

S-ar putea sa-ti fie putin frica de motherhood si postarile cu probleme sa-ti alimenteze teama, e super normal Toate problemele au o solutie, iar ricsul cu bebe retardat sau cu probleme e un risc pe care ni-l asumam toti, ca multe alte riscuri in viata. Sper sa scapi cit mai repede de perioada pesimista (nu mai intra la Consultatii Psihologie o perioada )

Ps: corpul nu mai revine niciodata exact la forma initiala dupa nastere, din nou, riscul meseriei Dar orice mama ti-ar spune ca se merita cu virf si indesat.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput