usi de lemn sau mdf?
Nu ne putem hotari ce usi interioare sa alegem la casuta noastra care e in constructie.
Ne plac usile de lemn dar sunt destul de scumpe (cel putin cele din esenta tare, nu vrem brad) si daca nu a fost lemnul uscat se pot strange in timp. Cele de MDF (sau HDF)arata binisor, sunt si un pic mai ieftine dar oare cum se comporta in timp? Fiind ceva relativ nou la noi, de unde sa stiu cum vor arata peste 10-15 ani?
Daca aveti sfaturi, pareri va astept. Merci.
Raspunsuri
CRIXIA spune:
Nu vreau sa fac reclama, dar eu la casuta pe care o construim am tot cautat, si cautat... pana cand am ales, iar dupa aceasta cautare ne-am decis sa comercializam chiar acest produs.Este vorba de usi celulare.
Am vazut din lemn masiv, facute de o fabrica, ce detine cuptor de uscare a lemnului. Am vazut in showroom, dar si intr-o casa, montate de 1 an, si nu-mi placea cum se inchideau, broasca parca o tinea fortat apropiata, iar colturile usii erau un pic departate.
Nu vreau sa punctez ceva anume, e doar parerea mea in calitate de cumparator, dar cele celulare par a fi compacte, speram sa nu-si modifice forma in timp.
ancamironiuc spune:
Si noi suntem la faza usilor ni nu ne-am hotarat. Sotul militeaza pentru lemn iar eu pentru MDF mai ales din cauza pretului. Mai sunt si multe de pus iar unele sunt duble! Sincer m-am gandit ca mai bine dau banii pe ceva mult mai important decat o usa! In acelasi timp nu vreau sa stric tot cu chestia asta.
CRIXIA nu stiu daca este reclama dar poti sa ne spui de ce usi este vorba? Noi peste o saptamana trebuie sa ne hotaram insa imi este teama ca nu vor merge cu parchetul si cu mobila care sunt din lemn masiv....
ANCA si EMA EMANUEL
Steluta spune:
Aceeasi intrebare ne-am pus-o si noi. Dar am ascultat sfatul tatalui meu care este tamplar de meserie. El ne-a sfatuit ca sunt mai rezistente cele de lemn, decat MDF. Daca ti se intampla sa se "umfle", cea de lemn o mai poti aranja, pe cand la cele de MDF nu ai ce face. La momentul respectiv noi le-am cumparat de la Bricostore si nu am probleme cu ele.
Acum nu stiu cum se comporta cele celulare, de care spune Crixia.
Mult succes,
Steluta 35s+.
dita spune:
Multumesc fetelor pt. raspunsuri.
Crixia, pana acum nu am auzit de usi celulare, am dat o cautare pe net, nu prea imi dau seama prin ce se deosebesc de cele din mdf?
Pe de alta parte am fost la un magazin ce comercializeaza usi mdf si am observat acelasi defect pe care l-ai vazut tu la usi de lemn, partea de sus si de jos a usii era putin departata de parca o tinea doar broasca. Si asa erau la toate.De-aceea nu stim ce sa facem.