Cuplurile de homosexuali si copiii

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by GabyHila

E vorba de cat poti duce ca om. Am pus o intrebare? Ce ar face daca? Dupa cum ar face scandal sau ar argumenta vorbind frumos ca de ce fetita ei este la scoala cu un copil adoptat de un cuplu gay, ma gandeam cam cum ar reactiona daca avea un gay in familie! Din pacate TRAIESC, EXISTA si nu ii putem ignora. De aceea li se acorda acuma si dreptul de a adopta si casatori!I end my case la acest subiect!Do not go to bed mad! Stay up and fight!!http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Te rog nu-mi pune in gura ce n-am zis.Ma citez:Si da,probabil as face scandal la scoala,daca scoala ar obliga copilul meu sa invete ca acest "stil de viata alternativ" este normal.Cat despre copilul respectiv,nu este el de vina ca societatea l-a incredinta unor persoane,fara sa priveasca la interesul copilului,la dreptul sau de a avea o mama si un tata.
Si ca sa-ti raspund la intrebarea ta,daca as avea un gay in familie,m-as ruga pentru el si l-as confrunta cu cuvantul Sfintelor Scripturi si ale Sfintilor Parinti,l-as indemna sa se spovedeasca si sa nu se lase stapanit de acest pacat,ca sa nu-si piarda sufletul.Poate pentru voi e ridicol,dar noi suntem crestini ortodocsi care intelegem sa traim ceea ce credem.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Salutare tuturor!

Cer permisiunea de a-mi spune si eu parerea fara a ofensa pe nimeni. Este o parere strict personala. Nu cred ca sunt in masura sa judec alti oameni, asa ca nu o fac, indiferent de orientare sexuala, comportament sau convingeri politice, religioase etc.
Insa ceea ce m-a surprins in dezbaterea acestui subiect este faptul nu se abordeaza problema si dintr-un alt punct de vedere. Si anume:
S-a tot spus ca se prefera ca un cuplu de homosexuali sa adopte un copil decat o familie cu mama si tata in care violenta este la ordinea zilei.Pai ceva nu e in regula cu asta...eu credeam ca atunci cand se acorda adoptia unora sau altora autoritatile au luat decizia in beneficiul copilului si deja s-a verificat familia in care se va duce.
Si apoi chiar credeti ca nu exista probleme sau violente si in cuplurile de homosexuali? Eu nu cred asta...inainte de orice si ei sunt oameni. Si stiu sa-si vada propriul interes. Adica, pana acum familia - "celula societatii" - era considerata a fi formata dintr-un barbat si o femeie. Casatoria intre doi parteneri de acelasi sex are loc, sau ma rog, s-a acceptat sau se va accepta numai din motive strict legale(ex: mosteniri, acordare de credite etc.)...fara ca implicarea lor emotionala sa ceara imperios casatoria.
Referitor la adoptia unui copil de catre un astfel cuplu lucrurile sunt mult mai delicate si mai sensibile decat par a fi. Cred ca nu le va fi usor nici parintilor si nici copilului. De ce? Este aberant sa crezi ca un copil ajuns la o anumita varsta nu va avea niste reactii neasteptate privitor la parintii lui adoptivi(mai ales ca parintii lui biologici sunt un barbat si o femeie). Sigur va avea multe intrebari de pus, iar pentru a nu suferi, cei doi parinti trebuie sa fie foarte inspirati si pregatiti sa raspunda.
Oricum o adoptie in zilele noastre se realizeza cu succes dupa ani multi de aSteptare.
Si pentru ca tot am lalait-o, cred ca homosexualii exagereaza atunci cand incearca sa se faca acceptati prin uz de forta si extravaganta(vezi paradele lor anuale). Ce ar insemna daca si heterosexualii ar proceda la fel? Toti oamenii au dreptul de a se exprima liber, dar fara a deranja pe celalalt.
Cu alte cuvinte, tema subiectului este extrem de sensibila si cred va mai genera polemici multa vreme.
Va surprinde socul si dezaprobarea unor parinti care afla ca proprii lor copii sunt homosexuali...pai, cred ca fiecare parinte isi doreste sa-si vada copilul fericit cu famile(asa cum a pomenit-o el), si sa aiba nepoti de sange, ca sa zic asa. Ma intreb cum isi vede un parinte homosexual copilul adoptat la varsta de adult? Ar fi interesant sa aflam raspunsul.

Cocutica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

quote:
Originally posted by cocutica

Salutare tuturor!
Ma intreb cum isi vede un parinte homosexual copilul adoptat la varsta de adult? Ar fi interesant sa aflam raspunsul.

Cocutica

Eu nu sunt parinte homosexual, dar SUNT PARINTE.
Si as vrea sa-mi vad copiii FERICITI. Iar atata timp cat nu fura si nu dau in cap nimanui, o sa-i sustin NECONDITIONAT orice orientare sexuala vor avea, orice religie vor imbratisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

"....pai, cred ca fiecare parinte isi doreste sa-si vada copilul fericit cu famile(asa cum a pomenit-o el), si sa aiba nepoti de sange, ca sa zic asa."

Io vreau sa imi vad copilul fericit; si daca pentru ea fericirea o sa fie gay, crede-ma ca o sa fiu si eu foarte fericita!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Cum credeti ca receptioneaza ceilelti copii un prieten de joaca , de scoala care are mama si tata doua persoane de acelasi sex ?
copiii sunt mai rai in exprimari decatnoi adultii si haideti sa fim obiectivi cel putin in Romania suntm mult in urma in ptivinta mentalitatilor. Tineti minte din scoala cum orice defect fizic sau de alta natura era individualizat prin porecle ?
Noi am fost intr-o excursie (un grup mare organizata de o agentie )cu doi gay barbati si vreau sa va spun ca au fost foarte marginalizati. Intr-un avion de 200 de oameni asta spune ceva despre mentalitatea din Romania .Nici afar n-am vazut sa fie prea simpatizati, cel putin nu in tarile cu mult spirit religios ci doar politicos tolerati.
Problema nu este ce alegem intre orfelinat , batai familiale si adoptie de catre cuplurile de gay ,ci daca vi se pare naturala o astfel de adoptie ?

Mergi la inceput

Si revin . Am inteles ca Mihai are situatie materiala paste media din Romania . Haideti sa privim lucrurile nu la modul personal ci si in cazurile in care adoptia ar fi solicitata de un cuplu de gay fara posib. materiale si o fam . heterosexuala (am scris initial normala dar s-ar putea sa ma acuzati de ipocrizie )de acelasi nivel. Ce ati preferea

Mergi la inceput

Cu alte cuvinte -nu apuc sa termin ca s-a sculat Piticu -ati acorda sanse egale la adoptie ambelor cupuri ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Sibylle
Oamenii ca tine sunt mult mai periculosi pt o societate libera si moderna.

Mda,asa gandea si Nero despre crestini.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

soro esti putin necoborata din barca ca sa zic asa. Daca maine se reediteaza biblia si apare din greseala scris ca trebuie sa mancam 5 lami la fiecare masa tu asa faci? Tu chiar n-ai pareri personale? sau ai renuntat la ele odata cu citirea si memorarea bibliei care din pacate pt tine a fost scrisa de oameni care uite reusesc sa-i manipuleze pe cei saraci cu duhul si in zilele noastre .

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by ligeea

Si revin . Am inteles ca Mihai are situatie materiala paste media din Romania . Haideti sa privim lucrurile nu la modul personal ci si in cazurile in care adoptia ar fi solicitata de un cuplu de gay fara posib. materiale si o fam . heterosexuala (am scris initial normala dar s-ar putea sa ma acuzati de ipocrizie )de acelasi nivel. Ce ati preferea

ligeea

O a treia familie cu posibilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ideea e ca ar trebui sa punem mai presus binele copiilor. Eu nu am zis ca numai in familiile "normale" se intimpla sa fie copiii abuzati.
Eu ziceam de copiii care se nasc in asemenea familii, nu ma refeream doar la cei adoptati. Multa lume are copii si se poarta ca vai si amar cu ei.
Criteriile de adoptie ar trebui sa fie aceleasi pentru o familie de heterosexuali si pentru o familie de homosexuali.
In orice fel de familie serviciile sociale ar trebui sa intervina in favoarea copiilor daca situatia impune asta.
Irina, nu stiu de ce dai exemplul din Florida. Intoleranta e in mai multe locuri, trebuie sa fie asta telul nostru?
Uite de ce eu, desi cred in Dumnezeu, evit sa merg la biserica. Tocmai sa ma feresc de dogmaticii astia. Eu cred ca Dumnezeu e mai tolerant decit vor unii sa ne faca sa credem. Cu totii avem pacate. Nu conteaza ca acesti oameni cresc un copil care poate altfel n-ar fi avut nici un viitor? Ca ii ofera dragostea pe care n-a gasit-o la propii parinti?

quote:
Originally posted by cocutica

Salutare tuturor!

Cer permisiunea de a-mi spune si eu parerea fara a ofensa pe nimeni. Este o parere strict personala. Nu cred ca sunt in masura sa judec alti oameni, asa ca nu o fac, indiferent de orientare sexuala, comportament sau convingeri politice, religioase etc.
Insa ceea ce m-a surprins in dezbaterea acestui subiect este faptul nu se abordeaza problema si dintr-un alt punct de vedere. Si anume:
S-a tot spus ca se prefera ca un cuplu de homosexuali sa adopte un copil decat o familie cu mama si tata in care violenta este la ordinea zilei.Pai ceva nu e in regula cu asta...eu credeam ca atunci cand se acorda adoptia unora sau altora autoritatile au luat decizia in beneficiul copilului si deja s-a verificat familia in care se va duce.
Si apoi chiar credeti ca nu exista probleme sau violente si in cuplurile de homosexuali? Eu nu cred asta...inainte de orice si ei sunt oameni. Si stiu sa-si vada propriul interes. Adica, pana acum familia - "celula societatii" - era considerata a fi formata dintr-un barbat si o femeie. Casatoria intre doi parteneri de acelasi sex are loc, sau ma rog, s-a acceptat sau se va accepta numai din motive strict legale(ex: mosteniri, acordare de credite etc.)...fara ca implicarea lor emotionala sa ceara imperios casatoria.
Referitor la adoptia unui copil de catre un astfel cuplu lucrurile sunt mult mai delicate si mai sensibile decat par a fi. Cred ca nu le va fi usor nici parintilor si nici copilului. De ce? Este aberant sa crezi ca un copil ajuns la o anumita varsta nu va avea niste reactii neasteptate privitor la parintii lui adoptivi(mai ales ca parintii lui biologici sunt un barbat si o femeie). Sigur va avea multe intrebari de pus, iar pentru a nu suferi, cei doi parinti trebuie sa fie foarte inspirati si pregatiti sa raspunda.
Oricum o adoptie in zilele noastre se realizeza cu succes dupa ani multi de aSteptare.
Si pentru ca tot am lalait-o, cred ca homosexualii exagereaza atunci cand incearca sa se faca acceptati prin uz de forta si extravaganta(vezi paradele lor anuale). Ce ar insemna daca si heterosexualii ar proceda la fel? Toti oamenii au dreptul de a se exprima liber, dar fara a deranja pe celalalt.
Cu alte cuvinte, tema subiectului este extrem de sensibila si cred va mai genera polemici multa vreme.
Va surprinde socul si dezaprobarea unor parinti care afla ca proprii lor copii sunt homosexuali...pai, cred ca fiecare parinte isi doreste sa-si vada copilul fericit cu famile(asa cum a pomenit-o el), si sa aiba nepoti de sange, ca sa zic asa. Ma intreb cum isi vede un parinte homosexual copilul adoptat la varsta de adult? Ar fi interesant sa aflam raspunsul.

Cocutica

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput